Nederlanders staan bekend als fanatieke broodeters, maar niet (meer) bij het ontbijt. Hoe komt dat en wat staat er dan wel bij consumenten op de ontbijttafel?
Met #CakesforCare wil Amsterdam Verbindt veerkracht laten zien van Amsterdamse horeca. Met maar liefst 10.000 stukken zelfgebakken taart wil de organisatie met deze actie horecabedrijven en -instellingen samenbrengen om hun waardering te tonen voor de ongekende prestaties van de ziekenhuizen ten tijde van de pandemie, juist nu de coronadruk in ziekenhuizen weer sterk toeneemt.
Deegprof Marcel Losekoot (eigenaar van De Pizza Academy in De Bilt) krijgt dagelijks veel vragen. Het delen van vakkennis, het geven van bedrijfsadvies en het opleiden van pizzabakkers is voor hem dagelijkse kost. Dit zijn 12 veelgestelde kwesties plus de vakkundige antwoorden van de deegprof. Voor de vragen ga naar PizzaProfs
We spreken met Sebastiaan Hetterschijt, één van de oprichters van Bakkersgrondstof BV. Ze op het Horecava Start-upLAB, pitchten ze voor grote cateraars en kwamen ze tot nieuwe inzichten.
Bakken is hot, programma’s als ‘Heel Holland Bakt,’ RudolphsBbakery’, ‘De Bakkende Brabander’ en ‘Brood,’ zijn niet meer weg te denken. Het ambacht van het bakkersvak is weer op de kaart gezet. Voor iedereen die zich wil ontwikkelen op het gebied van brood, banket, ijs en chocolade is er het Bakery Institute. Gevestigd in de oude Verkadefabriek in Zaandam bieden ze sinds 2011 verschillende opleidingen aan: van vaktechnische weekcursussen voor professionals zoals koks, patissiers en boulangers tot korte en lange programma’s voor carrière switchers en thuisbakkers.
Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!