Bakkerij


Warme Dranken
Populariteit van brood in de ochtend neemt af

Nederlanders staan bekend als fanatieke broodeters, maar niet (meer) bij het ontbijt. Hoe komt dat en wat staat er dan wel bij consumenten op de ontbijttafel?

Beursnieuws
Horeca wil ziekenhuismedewerkers verrassen

Met #CakesforCare wil Amsterdam Verbindt veerkracht laten zien van Amsterdamse horeca. Met maar liefst 10.000 stukken zelfgebakken taart wil de organisatie met deze actie horecabedrijven en -instellingen samenbrengen om hun waardering te tonen voor de ongekende prestaties van de ziekenhuizen ten tijde van de pandemie, juist nu de coronadruk in ziekenhuizen weer sterk toeneemt.

Leveranciers
12 brandende vragen aan de deegprof

Deegprof Marcel Losekoot (eigenaar van De Pizza Academy in De Bilt) krijgt dagelijks veel vragen. Het delen van vakkennis, het geven van bedrijfsadvies en het opleiden van pizzabakkers is voor hem dagelijkse kost. Dit zijn 12 veelgestelde kwesties plus de vakkundige antwoorden van de deegprof. Voor de vragen ga naar PizzaProfs

Bakkerij & Patisserie
Koeken van Edwin Klaasen met de post
Start-up & innovatie
Start-up in the spotlight Bakkersgrondstof BV

We spreken met Sebastiaan Hetterschijt, één van de oprichters van Bakkersgrondstof BV. Ze op het Horecava Start-upLAB, pitchten ze voor grote cateraars en kwamen ze tot nieuwe inzichten.

Bakkerij & Patisserie
Terug naar de basis met Bakery Institute

Bakken is hot, programma’s als ‘Heel Holland Bakt,’ RudolphsBbakery’, ‘De Bakkende Brabander’ en ‘Brood,’ zijn niet meer weg te denken. Het ambacht van het bakkersvak is weer op de kaart gezet. Voor iedereen die zich wil ontwikkelen op het gebied van brood, banket, ijs en chocolade is er het Bakery Institute. Gevestigd in de oude Verkadefabriek in Zaandam bieden ze sinds 2011 verschillende opleidingen aan: van vaktechnische weekcursussen voor professionals zoals koks, patissiers en boulangers tot korte en lange programma’s voor carrière switchers en thuisbakkers.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!