ANP


ANP Nieuws
Limburgse horeca trainen gratis 90 leermeesters

Horecaondernemers van opleidingencentrum FoodLab Limburg hebben besloten om vanaf dit jaar gratis praktijkopleiders te gaan trainen. Zo’n 90 horecaondernemers worden dit voorjaar opgeleid tot leermeester, om later nieuwe leerlingen en stagiaires goed te kunnen begeleiden. Dit wordt gedaan om de horecabedrijven een steuntje in de rug te geven, schrijft FoodLab Limburg op de website.

ANP Nieuws
Bezorgen maaltijden moet ook mogelijk blijven bij avondklok

Het bezorgen van maaltijden moet ook mogelijk blijven in de tijden dat er een avondklok geldt. Verder moet personeel van bijvoorbeeld pizzeria's, sushiketens, andere bezorgrestaurants en hotels van en naar het werk kunnen blijven komen in spertijd. Dat zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in een reactie op de mogelijke invoering van een de avondklok.

ANP Nieuws
Horeca kwetsbaar door minder zakentoerisme

Vorig jaar betekende de wereldwijde pandemie niet alleen een stuk minder toeristen voor de horecasector maar ook minder zakenreizigers.

ANP Nieuws
KHN reageert op overlijden Hans de Boer: Een groot verlies
ANP Nieuws
Culinaire stadswandelingen om horeca te ondersteunen

Vrijdag, zaterdag en zondag hebben ruim 600 wandelaars in Rotterdam en Haarlem een culinaire tocht gemaakt. De wandelroutes, die variëren van 4 tot 13 kilometer, gaan langs verschillende soorten horecazaken in de stad.

ANP Nieuws
Insectencurry? Voedselautoriteit keurt meelwormen goed

Sommigen zullen er de kriebels van krijgen, anderen kunnen niet wachten het te proberen: een gerecht maken met meelwormen. De European Food Safety Agency (EFSA) heeft meelwormen goedgekeurd als menselijk voedsel. En de komende jaren zal de Europese voedselautoriteit waarschijnlijk nog meer insecten goedkeuren voor menselijke consumptie.

ANP Nieuws
‘Goed overleg’ horeca met kabinet over nieuwe steun
ANP Nieuws
Maaltijdbezorging dit jaar in vogelvlucht

Als er een sector heeft gefloreerd tijdens de coronacrisis, dan is het wel die van de maaltijd- en boodschappenbezorging. De totale deliverymarkt groeide in 2020 met ruim 43 procent.

ANP Nieuws
Jumbo draagt La Place-restaurants over aan cateraar Vermaat

Jumbo heeft de exploitatie van 44 La Place-locaties overgedragen aan cateringbedrijf Vermaat. De gele supermarktketen blijft wel eigenaar van het merk La Place en gaat door met het uitbaten van zes eigen restaurants en vier stationslocaties. De exploitatie, bezittingen en medewerkers van de overige 44 filialen worden overgenomen door Vermaat Groep.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!