ANP


Ruim een half miljoen belangstellenden voor caféproef

Ruim een half miljoen mensen hebben geprobeerd een plek te bemachtigen in een van de vijf cafés die volgende week meedoen aan een Fieldlab. Drieduizend gelukkigen mogen uiteindelijk meedoen.

ANP Nieuws
‘Schaaktafels laten zien dat terrassen ook open kunnen’

‘Wild schaken’ in parken is tegenwoordig helemaal in. Dit leidt tot grote verbazing bij horecaondernemers in Den Haag: de schaak-terrassen lijken namelijk veel op normale terrassen.

ANP Nieuws
Horeca: maak van coronatest geen voorwaarde voor cafébezoek

Toegangstesten op het coronavirus moeten wat de horecabranche betreft geen voorwaarde zijn voor de heropening van cafés, restaurants of buitenterrassen. Dat laat branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN)

ANP Nieuws
‘Verstandig om terrassen te openen als naleving dan verbetert’
ANP Nieuws
Nieuwe Horeca Academie in Haarlem moet personeelstekort opvangen

Vanwege dreigend tekort aan personeel in de horeca, hebben ondernemers in Haarlem de koppen bij elkaar gestoken. Zij richten de Haarlemse Horeca Academie op om dat tekort op te vangen, meldt omroep NH Nieuws.

ANP Nieuws
Meerderheid Nederlanders: gooi horeca open voor gevaccineerden

Meer dan 2/3 van de Nederlandse bevolking vindt dat de Horeca open kan voor mensen die al gevaccineerd zijn.

ANP Nieuws
Horecaondernemers boos over belastingaanslag voor gebruik pand

Ondernemers in de horeca en evenementenbranche vinden het onterecht dat ze een belastingaanslag krijgen voor het gebruik van hun pand, terwijl ze deze vanwege de coronacrisis niet mogen gebruiken.

ANP Nieuws
KHN blij met oproep burgemeesters om terrassen te openen
ANP Nieuws
Burgemeesters steunen oproep Halsema terrassen open te doen

De oproep van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema om op een verantwoorde manier de terrassen en andere buitenruimtes te heropenen, krijgt steun van collega's.

ANP Nieuws
Brunch- en ontbijtboxen met Pasen populairder dan diner

Uitgebreide restaurantboxen zijn dit jaar erg populair voor op de paastafel. Vooral brunch- en ontbijtboxen verkopen zeker drie keer zo goed, zeggen restaurantplatforms.

ANP Nieuws
‘Nieuwe sterrenrestaurants overwegend dieronvriendelijk’

Zeven van de tien Nederlandse restaurants die onlangs een nieuwe Michelinster ontvingen, scoren lager dan een 6 voor dierenwelzijn. Zo oordeelden de dierenbelangenbehartigers van Dierenwelzijnscheck, die dus vinden dat Michelin dierenleed beloont.

ANP Nieuws
Horeca gaat open op feestdag ‘Sint Juttemis’

Wanneer gaat de horeca weer open? Met Sint Juttemis, een nieuwe feestdag die in het leven is geroepen door ruim honderd cafés en restaurants. Wanneer de feestdag valt is alleen nog niet bekend.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!