Het is mogelijk om meer mensen toe te laten bij evenementen, ook bij een hoog risiconiveau voor het coronavirus. Dat concludeert Fieldlab Evenementen.
Het tekort aan personeel in de horeca wordt in september nog veel groter. Dat verwachten verscheidene uitzendbureaus die gespecialiseerd zijn in de horeca. Het zou er in september toe kunnen leiden dat sommige evenementen niet kunnen doorgaan.
Het aantal aanmeldingen voor horecaopleidingen van MBO-scholen zal tot 8 procent minder zijn ten opzichte van vorig jaar. Dat zegt Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). De daling is minder dramatisch dan verwacht. Sommige MBO-scholen zien zelfs een stijging.
Prijswijzigingen op de menu kaart kan altijd erg spannend zijn voor een horecaondernemer, je weet niet hoe gasten erop gaan reageren. Maar je moet niet bang zijn om het te doen zegt horeca-adviseur Ton Lenting
Met het EK voetbal in aantocht dreigt een nieuwe financiële domper voor de horeca. Tijdens de toernooien van Oranje kijken Nederlanders normaal massaal op grote tv-schermen vanaf terrassen en in cafés naar de wedstrijden.
Reserveringen van restaurants nemen een vlucht nu de versoepelingen voor binnenruimtes zijn aangekondigd. Dat zeggen diverse boekingssites volgens NU.nl.
Het herstel van de horeca uit de crisis is in de eerste maanden van 2021 nog uitgebleven. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) daalde de horeca-omzet.
De vaccinatiecampagne in Nederland is niet de snelste, maar schiet nu wel lekker op. Dat zegt voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in reactie op de voorspelling van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) dat iedereen voor 1 september volledig gevaccineerd is. Horecaondernemers hopen vurig dat de 1,5 meterregel al eerder van tafel kan, zegt Willemsen.
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is erg blij dat de coronamaatregelen voor de horeca verder worden versoepeld. Zeker goed nieuws, laat KHN-voorzitter Robèr Willemsen weten.
Nederlanders hebben vorige week niet meer gepind bij cafés en restaurants dan een week eerder, ondanks de langere openingstijden voor terrassen. Dat meldt ING.
Tegenwoordig vinden steeds meer boeren en lokale horecaondernemers elkaar in een zogenoemde ‘korte keten’, waarbij de boer direct levert aan de horeca. Gasten worden zich daardoor ook bewust van het eten op hun bord.
Nederlanders blijven de komende jaren hun geld aan eten en drinken anders uitgeven dan ze deden voor de coronapandemie. Dat verwacht het Economisch Bureau van ING.
Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!