ANP Nieuws


ANP Nieuws
Evenementen met volle zalen of festivalterreinen zijn mogelijk

Het is mogelijk om meer mensen toe te laten bij evenementen, ook bij een hoog risiconiveau voor het coronavirus. Dat concludeert Fieldlab Evenementen.

ANP Nieuws
‘Personeelstekort horeca wordt in september nog veel groter’

Het tekort aan personeel in de horeca wordt in september nog veel groter. Dat verwachten verscheidene uitzendbureaus die gespecialiseerd zijn in de horeca. Het zou er in september toe kunnen leiden dat sommige evenementen niet kunnen doorgaan.

ANP Nieuws
‘Aanmeldingen horecaopleidingen minder gedaald dan verwacht’

Het aantal aanmeldingen voor horecaopleidingen van MBO-scholen zal tot 8 procent minder zijn ten opzichte van vorig jaar. Dat zegt Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). De daling is minder dramatisch dan verwacht. Sommige MBO-scholen zien zelfs een stijging.

ANP Nieuws
Horecaondernemers moeten niet bang zijn prijzen te verhogen

Prijswijzigingen op de menu kaart kan altijd erg spannend zijn voor een horecaondernemer, je weet niet hoe gasten erop gaan reageren. Maar je moet niet bang zijn om het te doen zegt horeca-adviseur Ton Lenting

ANP Nieuws
‘Zonder grote tv-schermen loopt horeca veel geld mis tijdens EK’

Met het EK voetbal in aantocht dreigt een nieuwe financiële domper voor de horeca. Tijdens de toernooien van Oranje kijken Nederlanders normaal massaal op grote tv-schermen vanaf terrassen en in cafés naar de wedstrijden.

ANP Nieuws
Reserveringen restaurants schieten omhoog

Reserveringen van restaurants nemen een vlucht nu de versoepelingen voor binnenruimtes zijn aangekondigd. Dat zeggen diverse boekingssites volgens NU.nl.

ANP Nieuws
Omzet horeca verder gedaald in eerste kwartaal 2021

Het herstel van de horeca uit de crisis is in de eerste maanden van 2021 nog uitgebleven. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) daalde de horeca-omzet.

ANP Nieuws
Horeca-voorman: liefst voor september streep door 1,5 meterregel

De vaccinatiecampagne in Nederland is niet de snelste, maar schiet nu wel lekker op. Dat zegt voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in reactie op de voorspelling van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) dat iedereen voor 1 september volledig gevaccineerd is. Horecaondernemers hopen vurig dat de 1,5 meterregel al eerder van tafel kan, zegt Willemsen.

ANP Nieuws
KHN: verdere versoepelingen zeer goed nieuws voor horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is erg blij dat de coronamaatregelen voor de horeca verder worden versoepeld. Zeker goed nieuws, laat KHN-voorzitter Robèr Willemsen weten.

ANP Nieuws
ING: piek in pinbetalingen op terras bleef uit na versoepelingen

Nederlanders hebben vorige week niet meer gepind bij cafés en restaurants dan een week eerder, ondanks de langere openingstijden voor terrassen. Dat meldt ING.

ANP Nieuws
Van boer naar horeca: lokale producten met een verhaal

Tegenwoordig vinden steeds meer boeren en lokale horecaondernemers elkaar in een zogenoemde ‘korte keten’, waarbij de boer direct levert aan de horeca. Gasten worden zich daardoor ook bewust van het eten op hun bord.

ANP Nieuws
Uitgaven aan eten en drinken nog jaren anders door corona

Nederlanders blijven de komende jaren hun geld aan eten en drinken anders uitgeven dan ze deden voor de coronapandemie. Dat verwacht het Economisch Bureau van ING.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!