Krijg jij alle roosters nog rond? Zie jij je omzet teruglopen? En hoe hoog is de werkdruk in jouw horecazaak? De grote uitdagingen door het tekort aan medewerkers gaan niet vanzelf weg. Hoe maak jij je klaar voor de toekomst? Dit kun je doen.
Scanfie is een overzichtelijke alles-1-besteloplossing die jouw bedrijf kan helpen om ondanks het personeelstekort te blijven voldoen aan de verwachtingen van jouw gast. Eigenaar Gerard Brouwer vertelt over de verschillende functionaliteiten en het overzichtelijke dashboard die Horecava Innovation Award winnaar Scanfie aanbiedt.
De beschikbaarheid van grondstoffen is van strategisch belang voor elk bedrijf, ook voor de horeca. Want zonder grondstoffen stagneert de productie van o.a. staal, papier en computerchips. Dit kan resulteren in schaarste van bijvoorbeeld keukenapparatuur, ledlampen en koffie. Om ervoor te zorgen dat alles beschikbaar blijft is een andere mindset noodzakelijk. Circulaire horeca is de oplossing.
Hybride hotels, wat zijn het, wat voor kansen biedt het en waarom werkt het in Nederland zo goed? In dit artikel gaan we hier dieper op in en geven we mooie voorbeelden hoe ook jouw hotel (deels) hybride kan worden.
Voedselverspilling, we moeten er allemaal wat mee. Maar hoe pak je dit effectief aan zonder dat je 10 verschillende afvalbakken in je keuken hebt en zonder dat het veel moeite kost? De 'Start-up in the spotlight Orbisk heeft daar een oplossing voor. De drie heren timmeren al sinds 2018 aan de weg, deden mee aan de Horecava Innovation Award 2022 en hebben tot dusver al 130,000 kilo afval bespaard.
De horeca in Nederland heeft zijn deuren weer geopend en moet daarom bevoorraad worden met voldoende drank. Heineken heeft in samenwerking met Duotank en Top Systems een unieke elektrische mini biertankwagen ontwikkeld waarmee de horeca in de binnenstad van Amsterdam duurzaam en geluidloos van bier gaat wordt voorzien.
De aandacht voor een gezonde leefstijl groeit al jaren. Maar door de coronapandemie is het besef nóg groter geworden dat onze lifestyle een belangrijk aandeel heeft in onze gezondheid. Obesitas werd al jaren geassocieerd met levensbedreigende ziektes als hart- en vaatziekten en kanker, en daar kwam Covid-19 nog eens bij. En dus zijn veel mensen beter voor zichzelf gaan zorgen. Door meer te bewegen, veel naar buiten te gaan en vooral: door gezonder te eten. Ook buitenshuis kiezen mensen graag voor gezondere opties. Hoe kun je als horecaondernemer inspelen op deze behoefte van de gast? We geven je 7 tips én inspirerende voorbeelden.
Er is geen samenvatting, omdat dit een beschermd bericht is.
Wat is gastvrije bezorging? Alsjeblieft! Voor alle bezorghelden hebben we een leuke e-learning gemaakt over delivery. Geen addertjes onder het...
Wat maakt interactie in de horeca belangrijk? Interactie tussen een bedrijf en haar gasten is een van de belangrijkste aspecten...
Van robots tot plantaardige eieren en van schoonmaken zonder plastic flessen tot DIY software-oplossingen. Het is een greep uit de selectie van genomineerde innovaties voor de Horecava Innovation Award 2022; dé jaarprijs voor de beste innovaties in de Nederlandse foodservice branche. Een onafhankelijke jury selecteerde voor de vier categorieën 16 nominaties uit ruim 120 inzendingen. De winnaars worden 10 januari 2022 bekendgemaakt.
In de huidige wereld zijn er constant nieuwe ontwikkelingen rondom technologie, om alles efficiënter, makkelijker en sneller te maken. Ook in de gastvrijheidssector worden er steeds nieuwe technologieën geïmplementeerd, wat efficiënt is, maar het gaat ook deels ten koste van persoonlijke service, wat juist een belangrijke factor is in de gastvrijheidssector.
Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!