Tech & Dienstverlening


Ondernemerschap
NordCap Experience Center wil inspireren, verbinden en opleiden

AKE Ideal NordCap gaat voortaan verder onder de nieuwe naam NordCap Nederland. Daarnaast opent de premium leverancier van foodequipment uit Waddinxveen in januari 2023 een multifunctionele showroom: NordCap Experience Center ( NExC).

Tech & Dienstverlening
Top-Chefs is de matchmaker tussen chefs en horecabedrijven

Ben jij een freelance chef en ben je op zoek naar een nieuwe opdracht? Of heb jij een horecabedrijf en ben je op zoek naar een Top-Chef? Met ons nieuwe platform zijn wij dé matchmaker in de culinaire wereld.

Tech & Dienstverlening
Slimme bestel- en betaaloplossingen tegen personeelstekort horeca

De arbeidsmarkt is krapper dan ooit. Met name de horeca heeft last van een groot te kort aan medewerkers. Dat kan leiden tot omzetverlies. Inzetten op slimme bestel- en betaaloplossingen kan dan een oplossing zijn.

Tech & Dienstverlening
Anthony Monte van SushiPoint verkozen tot Maaltijdbezorger van het Jaar

5 november 2022 werd Anthony Monte van SushiPoint winnaar van de landelijke verkiezing ‘Maaltijdbezorger van het Jaar’. Dankzij het behalen van de meeste stemmen mag hij zich de Maaltijdbezorger van het jaar 2022 noemen.

Ondernemerschap
Verbeter jouw gastvrijheid in de horeca met 7 tips

Besteed extra aandacht aan de gastvrijheidsbeleving, zodat jouw gasten naar je zaak terugkomen! Bekijk op welke punten jij kan verbeteren. We geven je 7 tips voor de ultieme gastvrijheidsbeleving!

Personeel
Ben jij ready voor het blijvende personeelstekort?

Krijg jij alle roosters nog rond? Zie jij je omzet teruglopen? En hoe hoog is de werkdruk in jouw horecazaak? De grote uitdagingen door het tekort aan medewerkers gaan niet vanzelf weg. Hoe maak jij je klaar voor de toekomst? Dit kun je doen.

Tech & Dienstverlening
Lagere werkdruk en meer omzet met de besteloplossing van Scanfie

Scanfie is een overzichtelijke alles-1-besteloplossing die jouw bedrijf kan helpen om ondanks het personeelstekort te blijven voldoen aan de verwachtingen van jouw gast. Eigenaar Gerard Brouwer vertelt over de verschillende functionaliteiten en het overzichtelijke dashboard die Horecava Innovation Award winnaar Scanfie aanbiedt.

Duurzaamheid
Schaarste bestaat niet in de circulaire horeca

De beschikbaarheid van grondstoffen is van strategisch belang voor elk bedrijf, ook voor de horeca. Want zonder grondstoffen stagneert de productie van o.a. staal, papier en computerchips. Dit kan resulteren in schaarste van bijvoorbeeld keukenapparatuur, ledlampen en koffie. Om ervoor te zorgen dat alles beschikbaar blijft is een andere mindset noodzakelijk. Circulaire horeca is de oplossing.

Ondernemerschap
Hybride Hotels, van concept naar trend

Hybride hotels, wat zijn het, wat voor kansen biedt het en waarom werkt het in Nederland zo goed? In dit artikel gaan we hier dieper op in en geven we mooie voorbeelden hoe ook jouw hotel (deels) hybride kan worden.

Start-up & innovatie
Orbisk laat je eenvoudig meer uit je voedselafval halen

Voedselverspilling, we moeten er allemaal wat mee. Maar hoe pak je dit effectief aan zonder dat je 10 verschillende afvalbakken in je keuken hebt en zonder dat het veel moeite kost? De 'Start-up in the spotlight Orbisk heeft daar een oplossing voor. De drie heren timmeren al sinds 2018 aan de weg, deden mee aan de Horecava Innovation Award 2022 en hebben tot dusver al 130,000 kilo afval bespaard.

Koude Dranken
Mini biertankwagen bevoorraadt horeca

De horeca in Nederland heeft zijn deuren weer geopend en moet daarom bevoorraad worden met voldoende drank. Heineken heeft in samenwerking met Duotank en Top Systems een unieke elektrische mini biertankwagen ontwikkeld waarmee de horeca in de binnenstad van Amsterdam duurzaam en geluidloos van bier gaat wordt voorzien.

Ondernemerschap
Gezonde leefstijl: maak het je gasten makkelijk met deze 7 tips

De aandacht voor een gezonde leefstijl groeit al jaren. Maar door de coronapandemie is het besef nóg groter geworden dat onze lifestyle een belangrijk aandeel heeft in onze gezondheid. Obesitas werd al jaren geassocieerd met levensbedreigende ziektes als hart- en vaatziekten en kanker, en daar kwam Covid-19 nog eens bij. En dus zijn veel mensen beter voor zichzelf gaan zorgen. Door meer te bewegen, veel naar buiten te gaan en vooral: door gezonder te eten. Ook buitenshuis kiezen mensen graag voor gezondere opties. Hoe kun je als horecaondernemer inspelen op deze behoefte van de gast? We geven je 7 tips én inspirerende voorbeelden.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!