Start-up & innovatie


Start-up & innovatie
Start-up in the spotlight FOODLOGICA

Wellicht heb je de e-bikes en goupils van FOODLOGICA al wel eens in Amsterdam en, sinds dit jaar ook, in Utrecht zien rondrijden. FOODLOGICA stond afgelopen Horecava op het Start-upLAB, pitchen voor groothandels en hadden grote uitbreidingsplannen. Door de sluiting van de horeca moesten ze hun businessplan aanpassen, maar toch blijven ze positief naar de toekomst kijken.

Start-up & innovatie
Start-up in the spotlight: The Mayo Sisters

The Mayo Sisters: een schoolvoorbeeld als het gaat over het succesvol opzetten en in de markt zetten van een start-up in de foodservice. Naast hun topproduct; een frisse, smeuïge en 100% plantaardige en suikervrije mayo met 15% minder vet, laten de zussen zien dat je met goede samenwerkingen, hard werken, mooie kansen en echte passie ver kunt komen. In januari stonden ze met The Mayo Sisters op het Horecava Start-upLAB en nu maken ze plannen om het buitenland te veroveren.

Start-up & innovatie
Start-up in the spotlight The Food Kees

The Food Kees bestond nog maar net toen ze al op het Start-upLAB op Horecava stonden. Spannend om je jonge bedrijf meteen aan het grote publiek te tonen. En hoe overleef je daarna een zware periode waarbij bijna al je klanten dicht zijn? We spreken met Kees van Duinhoven eigenaar en oprichter van The Food Kees.

Start-up & innovatie
Start-up in the spotlight Nocto

Nocto; het data gedreven social media platform voor de horeca dat mensen met horecaondernemingen in real-time met elkaar verbindt. In de Nocto app kunnen gebruikers actuele foto's en video's delen en bekijken, en zij hebben een overzicht van deals en activiteiten. Aangesloten horecabedrijven kunnen op een effectieve, snelle en goedkope manier mensen aantrekken en een relatie met hen opbouwen. Sinds 1 juli is er een nieuwe ‘stoplicht’ feature. Hiermee kunnen horeca locaties aangeven hoe druk het is (bij groen is er nog plek, bij geel zijn er nog wat plekjes beschikbaar en rood betekent dat het vol is.)

Start-up & innovatie
Start-up in the spotlight: Max’s Organic Mints

Duurzame mintjes die de Out Of Home markt veroveren. Max’s Organic Mints zijn echte mints on a mission; lekkere, biologische én 100% natuurlijke mintjes die worden verpakt door een sociale werkplaats in oneindig recyclebare blikjes!

Start-up & innovatie
Start-up in the spotlight: Meet Jack

Misschien ben je er met een grote boog omheen gelopen tijdens Horecava, of misschien prikkelende het stekelige fruit (a.k.a. jackfruit) juist je aandacht. Op het Start-upLAB liet Meet Jack zien dat jackfruit een perfecte vleesvervanger is voor in veel recepten. We spreken met Kaline van Halder, co-founder van Meet Jack over de start-up en de versnelling die ze nu doormaken door Corona.

Start-up & innovatie
Start-up in the spotlight: Blooms out of the Box

Duurzaam plantenconcept voor de horeca - Je zag ze overal op Horecava: Wijnkistjes met luchtzuiverende plantjes en kruiden, afkomstig van start-up Blooms out of the Box. De start-up stond voor het eerst op het Start-upLAB en wil met haar plantenconcept de horeca op een duurzame manier letterlijk wat groener maken. Maar nu de horeca dicht is, zijn er ook geen restaurant of terrastafeltjes om te versieren met Blooms out of the Box. We spraken met eigenaar Simon Speelman, over Horecava en hoe ze als start-up de coronacrisis doorkomen

Start-up & innovatie
Duurzaam transformeren met je horeca-interieur

‘Van het hele Start-upLAB op Horecava bleef niet meer dan een palletje afval over.’ Vertelt Christan Verel. Verel bouwde het gehele Start-upLAB en theater volledig circulair en legt uit hoe dit een voorbeeld is voor de stand- en interieurbouwbranche.

Start-up & innovatie
Surpriseat geeft korting

Surpriseat stond afgelopen editie bij ons op het Start-upLAB en was een van de genomineerden voor de Horecava Innovation Award 2020. Bij Surpriseat is de business het automatisch genereren van een verrassingsdiner bij een van de deelnemende restaurants, welke wordt gematcht aan de gast op basis van zijn/haar profiel.

Start-up & innovatie
Ontdek de toekomst op het Start-upLAB

Het Start-upLAB op Horecava is dé plek waar je nieuwe foodservice initiatieven vindt. Hier laten 70 start-ups hun nieuwste producten en diensten zien. Kom langs en raak geïnspireerd door alle innovaties van cake tot groen relatiegeschenk en van rietjes naar labels voor voedselproducten.

Start-up & innovatie
Start-up in the spotlight: Too Good To go

Net aangekomen in Denemarken spreken we met Marieke Graat, Head of Marketing bij Too Good To Go Nederland. Het van oorsprong Deense initiatief is 3,5 jaar geleden ontstaan toen 4 vrienden in een buffet restaurant voor hun neus zagen hoeveel overgebleven eten werd weggegooid. Dat kon anders, en zo bedachten ze het concept voor Too Good To Go én hadden ze meteen de eerste ondernemer aan zich gebonden. Vorig jaar stonden ze op het start-upLAB, hoe is het nu met ze en wat zijn de plannen voor komende Horecava?

Start-up & innovatie
Start-up in the spotlight: Willem-Pie Bakery

In the spotlight: Willem-Pie Bakery. Oprichtster Willemijn van Wenum over het opzetten van je eigen bakkerij en heerlijke plant based taarten...

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!