Scoops Inspiratie

Scoops is de Horecava nieuwsbrief. Vol met trends, mooie cases uit de praktijk, interviews, branche initiatieven, tips en nieuws. Als eerste Scoops in je mailbox ontvangen? Meld je direct aan!


Duurzaamheid
Op de bank met Amber Westerborg, The Student Hotel

Amber Westerborg is Director of Sustainability & Impact bij The Student Hotel en heeft als droom om de hotels zo duurzaam mogelijk te maken. Vanuit haar functie bij The Student Hotel is ze al aardig op weg. Want wat betekent circulariteit voor The Student Hotel en wat doen ze er aan? Een inspirerend verhaal van een bevlogen professional.

Duurzaamheid
E-book duurzame (door)start cadeau

Veel horeca ondernemers hebben, min of meer gedwongen door de situatie, de afgelopen tijd hun bedrijfsvoering tegen het licht gehouden. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar kosten besparing, maar naar het ‘toekomst bestendig’ maken van het bedrijf. Een van de onderwerpen is duurzaamheid.

Start-up & innovatie
Je eigen horecazaak starten

Je eigen horecaonderneming starten. Je zit er al een tijdje aan te denken, maar wanneer is nu het goede moment? En wat komt er allemaal kijken bij het starten van je eigen horecazaak? In dit artikel zetten we alles op een rijtje.

Personeel
Kim Ockers: ”ALLE ZEILEN BIJZETTEN”

Toen in 2014 haar moeder overleed, werd Kim Ockers (41) volledig in het diepe gegooid. Grand Café Oosterbeek, het levenswerk van haar moeder, werd haar nagelaten en opeens was ze eigenaar van een horecaonderneming. Kim greep deze uitdagen met beide handen aan en tot op de dag van vandaag is het Grand Café nog steeds een begrip op zich in Oosterbeek.

Personeel
Hoe geef ik leiding aan de nieuwe generaties?

Merk jij het ook al, dat jouw team bestaat uit verschillende generaties? Hoe ga je hiermee om en wat is de beste manier om dan leiding te geven? Millenials en Generatie Z, die de arbeidsmarkt toetreden als Young Professionals. De jongeren die nu de markt betreden nemen andere waarden en veranderingen met zich mee.

Ondernemerschap
Starten met maaltijdbezorging

Het begint allemaal met een plan, en het liefst een goed doordacht plan. Naast dat veel horecabedrijven genoodzaakt waren tijdens de Corona-crisis te starten met bezorging, groeit maaltijdbezorging al jaren goed. Maar waar moet je aan denken als je begint met maaltijdbezorging? Dat lees je in dit artikel.

Scoops Inspiratie
Alles over de nieuwe WHOA wet.

De nieuwe WHOA wet. Wat is het precies en wat houdt het in? Hoe kom ik als horecaondernemer in aanmerking voor de regeling? Dat is waar dit artikel antwoorden op zal geven.

Start-up & innovatie
KHN Documenten & Tools

Koninklijke Horeca Nederland is de branchevereniging voor de horeca in Nederland. Ze bieden handige tools aan voor je bedrijfsvoering.

Start-up & innovatie
Stappenplan horecabedrijf starten

Bij het starten van een horecabedrijf komt veel kijken. Onderstaande stappenplan van de Kamer van Koophandel geeft je een goed inzicht welke acties je moet nemen als je een horecazaak opent. Van bestemmingsplan en vergunningen tot hygiëne en openingstijden.

Beursnieuws
De Lekkerste gerechten van Robbert de Veen

De Lekkerste Wedstrijden zijn al 36 jaar een vaste waarde op de Horecava. Helaas konden de wedstrijden in 2021 niet doorgaan vanwege het coronavirus. Daarom blikken we terug: hoe gaat het nu met de deelnemers van 2020? Hoe kijken ze terug op hun deelname, en wat heeft het ze gebracht? We vroegen het aan Robbert de Veen, die in 2020 aan maar liefst 5 wedstrijden meedeed!

Scoops Inspiratie
Nieuwe Alcoholwet, wat betekent dit voor de horecaondernemers?

De nieuwe alcoholwet ging in vanaf 1 juli 2021, maar wat betekent dit precies voor jou als horecaondernemers, de inrichtingseisen en voor de detailhandel? Lees het hier.

Ondernemerschap
Foodservice Denktank held Roger Gösgens Poort van Herle

Hard werken en altijd klaarstaan voor de gast, dat is waar de horeca om draait. Wat ons betreft zijn de mensen die iedere dag weer met passie klaarstaan voor hun gasten échte helden! Hoog tijd om deze helden in het zonnetje te zetten! De held van deze editie is: Roger Gösgens van de Poort van Herle in Heerlen.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!