Scoops Inspiratie

Scoops is de Horecava nieuwsbrief. Vol met trends, mooie cases uit de praktijk, interviews, branche initiatieven, tips en nieuws. Als eerste Scoops in je mailbox ontvangen? Meld je direct aan!


Ondernemerschap
Hoe serveer je..

Hoe serveer je....Is jouw kans om andere horeca professionals te inspireren met een product waar jij alles van weet. Werk jij met een product dat meer aandacht verdient? Laat weten hoe jij een nieuw, bijzonder of trendproduct gebruikt in jouw keuken of bar en wie weet plaatsen we jouw inzending op Horecava.nl, onze nieuwsbrief en onze social media kanalen.

Ondernemerschap
Eeterij d’n Bal: wij zijn één van de weinigen die niet klagen

Eeterij d'n Bal uit Oosterhout heeft weinig last gehad van de corona-maatregelen. Hoe doen ze dat? En wie is eigenaar Nicolay van Duuren? Dat lees je in dit artikel want hij is deze maand de Denktank Foodservice held!

Duurzaamheid
Meer hygiëne én meer duurzaamheid

Voor veel foodservicebedrijven heeft het coronavirus een complete aardverschuiving veroorzaakt. Extra hygiënemaatregelen, gedwongen sluitingen, anderhalve meter afstand, een boost in takeaway en bezorging – voor de horeca stond de wereld op z’n kop. En hoewel de meeste horecagelegenheden nu weer open zijn, blijft de wereld in beweging. Want de druk om naast hygiënisch ook duurzaam te ondernemen, stijgt ook steeds verder. Maakt dat het leven van de horecaondernemer nóg lastiger? Of levert het juist kansen op?

Start-up & innovatie
Horecazaak starten in coronatijd: juist nu een goed idee

Een horecaonderneming starten in coronatijd is risicovol, maar het kan. Nu de horeca steeds meer mag versoepelen en langzaam teruggaat naar het oude normaal, is het tijd om terug te blikken naar het begin van de coronacrisis, waarin meerdere ondernemers een horecabedrijf begonnen. Hoe is het om een horecabedrijf te starten in coronatijd? Waar liepen horecaondernemers de afgelopen tijd tegenaan en hoe wisten zij moed te houden na de steeds terugkerende strenge coronamaatregelen? Deze coronacrisis vroeg om veerkracht, optimisme, creativiteit en flexibiliteit. Een horecaonderneming starten gaat nooit zonder risico en er zijn veel dingen om rekening mee te houden. In tijden van crisis komen daar nog economische onzekerheden bij. Ook tijdens de coronacrisis: de lockdownmaatregelen gooiden keer op keer roet in het eten, wat zorgde voor nog meer onzekerheden en inspanningen voor startende horecaondernemers.

Beursnieuws
Schrijf je in voor het NK koken! Durf jij de uitdaging aan?

Op 10 t/m 13 januari 2022 gaat Horecava weer van start met de fysieke beurs! Daarbij is het Gastronomische Gilde ook weer aanwezig met mooie wedstrijden zoals HANOS Gouden koksmuts, het NK Leermeester - Leerling en het NK Jonge koks t/m 25 jaar.

Beursnieuws
Roland Biermans in burger-categorie Lekkerste Wedstrijden

De Lekkerste Wedstrijden zijn al 36 jaar een vaste waarde op de Horecava. Helaas konden de wedstrijden in 2021 niet doorgaan vanwege het coronavirus. Daarom blikken we terug: hoe gaat het nu met de deelnemers van 2020? Hoe kijken ze terug op hun deelname, en wat heeft het ze gebracht? We vroegen het aan Roland Biermans, die vorig jaar de 2e plek te pakken had.

Personeel
Mondkapjes in horeca nog steeds verplicht

Sinds december 2020 geldt een mondkapjesplicht in alle publieke binnenruimten, waaronder horeca. Iedereen van 13 jaar of ouder moet een mondkapje dragen en het horecapersoneel ook. Op het terras en in de afgesloten horecakeuken geldt een mondkapjesplicht. En ook achter de bar, in het restaurant en achter de receptie van een hotel geldt een mondkapjesplicht. Gasten hoeven op een vaste zitplek geen mondkapje te dragen, maar wel bij binnenkomst of verplaatsing. Het is nog niet bekend tot wanneer de mondkapjesplicht geldt, maar horecapersoneel is er klaar mee.

Personeel
Fynn Boots: Hoe houd je je personeel langer bij jouw bedrijf?

Vervanging kost geld Dat ik van baan wissel is niet alleen jammer voor mij, maar ook voor mijn werkgever. Vervanging...

Ondernemerschap
Singer songwriter Raoul Michel brengt ode aan Horeca

SBS6 Hit The Road finalist brengt videoclip uit met verbroederende boodschap. Een ode aan de horeca van singer/songwriter Raoul Michel.

Duurzaamheid
Gratis duurzaamheidscan voor horecabedrijven

Wil je weten wat de impact is van jouw restaurant op de wereld? Met de Duurzaamheidsscan van de Stichting Duurzame Horeca Nederland weet je meteen hoe het ervoor staat. Wie een groene score bereikt, krijgt bovendien gratis een welverdiende vermelding op de consumentenwebsite van Duurzame Horeca Nederland.

Ondernemerschap
Marktonderzoek: nieuwe rollen en functies binnen de horeca

Om bij de tijd te blijven heeft SVH, besloten in de branche te onderzoeken welke rollen er zijn ontstaan en die nu niet zijn vastgelegd. SVH heeft daarnaast onderzocht welke rollen in vacatures gevraagd worden die niet duidelijk matchen met de bestaande referentiefuncties.

Ondernemerschap
Foodservice Denktank held: Jan Hagenouw

Hard werken en altijd klaarstaan voor de gast, dat is waar de horeca om draait. Wat ons betreft zijn de mensen die iedere dag weer met passie klaarstaan voor hun gasten échte helden! Hoog tijd om deze helden in het zonnetje te zetten! De held van deze editie is: Jan Hagenouw van Hagenouw in Utrecht.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!