Laatste kans! Meld jouw product / dienst hier aan voor de Horecava Innovation Awards

Scoops

Scoops is de Horecava nieuwsbrief. Vol met trends, mooie cases uit de praktijk, interviews, branche initiatieven, tips en nieuws. Als eerste Scoops in je mailbox ontvangen? Meld je direct aan!


Personeel
Zo belangrijk is het om je medewerkers goed te trainen

De horecabranche is enorm getroffen door de coronacrisis. Door de verschillende lockdowns en de onzekerheid hebben veel horecaondernemers (een deel van) hun medewerkers moeten laten gaan. Nu de horeca voor een groot deel weer open is, neemt ook de vraag naar goede medewerkers hard toe. Het binden en boeien van je medewerkers is belangrijker dan ooit. De ontwikkeling van je team speelt hierin een belangrijke rol. Maar waar moet je op letten? KHN geeft tips.

Duurzaamheid
Een duurzame horeca begint bij de mens

Je kunt je restaurant op verschillende gebieden verduurzamen. De meest voor de hand liggende zijn meer groentegerechten op de kaart en een betere afvalscheiding. Maar er zijn zoveel meer manieren waarop je kunt verduurzamen. Duurzame Horeca Nederland onderscheidt, naast afval en voedsel, nog 4 andere pijlers waarmee je je zaak toekomstbestendig en inclusief kan maken. Dit zijn water, energie, huisvesting en als laatste “de mens”, een pijler die vaak onderbelicht blijft. We denken daarbij aan personeel, gasten en leveranciers.

Duurzaamheid
“Ik heb geleerd hoe dingen anders kunnen door de HIA” – Ab Hannema

Ab Hannema is al enkele jaren jurylid voor de Horeca Innovation Award in de sector Equipment & Services, maar dit jaar is hij voor het eerste keer jurylid in de sector Food & Beverage. Wat is zijn visie omtrent innovatie en de Horecava Innovation Award?

Scoops
Hoe serveer je 3 heerlijke mocktails?

Degene die denkt dat een cocktailshaker enkel bezig is met het mixen van een alcoholische versnapering met een sapje en een mini-parasolletje erin steken heeft het mis. Cocktails maken is een vak apart en gaat veel verder dan het mixen van dranken. Volgens Theo Snoek, eigenaar van zijn eigen cocktailcatering bedrijf The Alchemister en al 15 jaar in het vak actief, merkt op dat de mocktail (een alcoholvrije cocktail) in opkomst is. De afgelopen twee jaar is de populariteit voor non-alcoholische cocktails alleen maar gestegen volgens hem. Volgens Theo zal dit ook niet gaan afnemen en als het aan hem ligt, mag de reclame voor mocktails wel wat prominenter.

Scoops
Strijd om de lekkerste ‘pizza nova’ barst los

Doel van de allereerste editie van het NK Pizza Bakken 2022, is om de gastronomische ontwikkeling van de pizza een...

Duurzaamheid
“Innovatie bestrijdt wereldwijde problemen” – Ellekari Klaasse

Al jaren is de Horecava Innovation award aanwezig op de beurs en de vakjury breidt zich stap voor stap uit... Wij verwelkomen een nieuw jurylid genaamd Ellekari Klaasse. Waarom is ze jurylid geworden? En wat betekent innovatie voor Ellekari? Je leert haar kennen in dit artikel.

Ondernemen
“Er zijn op dit moment alleen innovaties op detailniveau” -Uwe Reimer

Uwe Reimer is al sinds 2016 jurylid van de Horecava Innovation Award in de categorie Equipment & Services. Wat verwacht hij van komende editie? Waar moet een innovatie volgens Uwe minimaal aan voldoen en wie roept hij specifiek op om mee te doen

Scoops
All Day Drinks

Tijdens Horecava 2022 zijn de segmenten cold drinks, warm drinks, bakery & pastry samen te vinden in hal 12. Naast...

Duurzaamheid
Minder energie, maar meer winst!

Minder energieverbruik is niet alleen goed voor het milieu, maar bespaart ook veel geld: een win-win situatie dus! In deze blog laten we je zien hoe je met wat aanpassingen in gedrag en apparatuur energie en geld kunt besparen.

Duurzaamheid
Een directe samenwerking tussen boer en chef; wat heb jij daaraan?

Lekkere, gezonde gerechten op de menukaart en een sterke binding met de regio; dat zijn de direct merkbare voordelen voor jou als horecaondernemer van een samenwerking met lokale boeren. Maar bestellen bij allemaal verschillende lokale leveranciers kost veel tijd en werk. Dat nadeel is nu weggenomen door coöperatie Boer & Chef.

Scoops
Bijzonder uitstel van betaling aanvragen kan nog tot en met 30 september 2021

Het aanvragen van bijzonder uitstel van betalen kan eenvoudig met een digitaal formulier via de site van de Belastingdienst. Waarom...

Scoops
Nieuwe naam en categorieën voor Lekkerste Wedstrijden

Stichting de Lekkerste Wedstrijden introduceert een nieuwe naam én een aantal nieuwe categorieën. De categorieën krijgen zo meer ruimte en zowel de deelnemers als de wedstrijd zelf meer erkenning.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!