In het dossier ‘Personeel’ vind je artikelen die te maken hebben met het vinden, binden en behouden van je personeel.
Wil je op de hoogte blijven van alles rondom personeel en Horeca?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief Horecava Personeel.
Sinds december 2020 geldt een mondkapjesplicht in alle publieke binnenruimten, waaronder horeca. Iedereen van 13 jaar of ouder moet een mondkapje dragen en het horecapersoneel ook. Op het terras en in de afgesloten horecakeuken geldt een mondkapjesplicht. En ook achter de bar, in het restaurant en achter de receptie van een hotel geldt een mondkapjesplicht. Gasten hoeven op een vaste zitplek geen mondkapje te dragen, maar wel bij binnenkomst of verplaatsing. Het is nog niet bekend tot wanneer de mondkapjesplicht geldt, maar horecapersoneel is er klaar mee.
Eindelijk is de horeca weer een stukje verder open! Goed nieuws, maar tegelijkertijd staat social media vol met #personeelgezocht. Alleen daar bereik je voornamelijk gasten, en geen potentiële werknemers. Daarom lanceert de Horecaburgemeester vandaag haar eigen vacatureplatform. Om horeca ondernemers te steunen, zijn de eerste 50 vacatures gratis!
Vervanging kost geld Dat ik van baan wissel is niet alleen jammer voor mij, maar ook voor mijn werkgever. Vervanging...
SBS6 Hit The Road finalist brengt videoclip uit met verbroederende boodschap. Een ode aan de horeca van singer/songwriter Raoul Michel.
Om bij de tijd te blijven heeft SVH, besloten in de branche te onderzoeken welke rollen er zijn ontstaan en die nu niet zijn vastgelegd. SVH heeft daarnaast onderzocht welke rollen in vacatures gevraagd worden die niet duidelijk matchen met de bestaande referentiefuncties.
Hard werken en altijd klaarstaan voor de gast, dat is waar de horeca om draait. Wat ons betreft zijn de mensen die iedere dag weer met passie klaarstaan voor hun gasten échte helden! Hoog tijd om deze helden in het zonnetje te zetten! De held van deze editie is: Jan Hagenouw van Hagenouw in Utrecht.
Toen in 2014 haar moeder overleed, werd Kim Ockers (41) volledig in het diepe gegooid. Grand Café Oosterbeek, het levenswerk van haar moeder, werd haar nagelaten en opeens was ze eigenaar van een horecaonderneming. Kim greep deze uitdagen met beide handen aan en tot op de dag van vandaag is het Grand Café nog steeds een begrip op zich in Oosterbeek.
Merk jij het ook al, dat jouw team bestaat uit verschillende generaties? Hoe ga je hiermee om en wat is de beste manier om dan leiding te geven? Millenials en Generatie Z, die de arbeidsmarkt toetreden als Young Professionals. De jongeren die nu de markt betreden nemen andere waarden en veranderingen met zich mee.
Banenplatform Deats draait het recruitingprocess om. De werkgever probeert op het platform de werkzoekende te verleiden naar een baan.
Sinds woensdagmiddag 12.00 uur mogen de terrassen in Nederland onder voorwaarden weer open. Het leidt in sommige plaatsen tot lange rijen wachtenden, op andere plekken wordt personeel met applaus onthaald.
Horecaondernemers lopen het risico goed personeel te verliezen aan andere zaken als ze niet open gaan woensdag.
De nieuwe WHOA wet. Wat is het precies en wat houdt het in? Hoe kom ik als horecaondernemer in aanmerking voor de regeling? Dat is waar dit artikel antwoorden op zal geven.
Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!