In het dossier ‘Personeel’ vind je artikelen die te maken hebben met het vinden, binden en behouden van je personeel.
Wil je op de hoogte blijven van alles rondom personeel en Horeca?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief Horecava Personeel.
Krijg jij alle roosters nog rond? Zie jij je omzet teruglopen? En hoe hoog is de werkdruk in jouw horecazaak? De grote uitdagingen door het tekort aan medewerkers gaan niet vanzelf weg. Hoe maak jij je klaar voor de toekomst? Dit kun je doen.
Als Exhibition Manager binnen Coldwater Seafood (CWSF) ben je samen met het team verantwoordelijk voor het opzetten van de allereerste editie van Coldwater Seafood in 2023 en het uitbouwen van het event.
Iedere horecaondernemer wroet vaak in de vraag ‘waarom doen we wat we doen?’ Het hart van de zaak ligt bij wat je drijft, je waarden, de kern, daar waar horecahart en gastverlangens elkaar raken. Dat gunnen van geld en genot aan een bepaalde plek en het gunnen van je energie en creativiteit aan de juiste gast op het juiste moment. En het raken van die sweet spot in je sector. Lastig? Jazeker. Het is de eeuwige double bind tussen geld en gastvrijheid, hoofd- en hartszaak.
De horeca heeft veel moeite om personeel te vinden. Een post op Instagram is snel gemaakt, maar iedereen post z'n vacatures. Wat maakt een social vacature goed? 't Huys laat zien hoe je je kunt onderscheiden.
We genieten al enige tijd van de heropening van de horeca. Eén probleem: de hoge personeelstekorten. Veel personeel heeft tijdens de pandemie een andere baan gevonden, banen die meer zekerheid boden. En dit geldt niet alleen voor de horeca, ook in het openbaar vervoer, op luchthavens en voor de organisatie van festivals regent het vacatures. Maar waar zijn al die mensen gebleven?
Werk je in de horeca, dan weet je dat je soms moet werken op feestdagen. Maar mensen met een kantoorbaan krijgen wèl vrij op Hemelvaartsdag en met Pasen. Is dat wel eerlijk?
Het is geen nieuws meer dat het vinden van horecapersoneel sinds de coronapandemie een probleem is. Dit geldt ook voor Hotel New York. De General Manager is op zoek naar een nieuwe restaurantmanager en hier staat wel een hele leuke beloning tegenover. Ben jij de persoon met de gouden tip?
De horeca heeft het moeilijk. Tijdens de coronacrisis hebben veel horecamedewerkers een andere baan gevonden en zij komen niet zo maar meer terug nu er weer vacatures zijn. Social Media is een middel waarmee horecaondernemers op zoek gaan naar personeel. Op Horecava.nl pikken we de beste social posts eruit om jou te inspireren.
Sinds het begin van de coronacrisis zijn volgens vakbond FNV meer dan 90.000 horecamedewerkers in een andere sector gaan werken. Dat terwijl al voor de pandemie 1/3 van de horecabedrijven met een personeelstekort kampte. Het wordt dus tijd voor de horeca om de vijver waarin zij vissen voor personeel, te vergroten. Dit kan door na te denken over medewerkers uit een minder voor de hand liggende doelgroep.
Werken in de horeca… Elke dag ‘n feestje! Horecaondernemers hebben lang uitgekeken naar de dag waarop zij weer een bijzondere gastvrije ervaring kunnen neerzetten met hun team. Maar nu het zover is, liggen er grote uitdagingen op hun pad. De belangrijkste daarvan is het vinden van horecapersoneel. Nu de horeca weer volledig open is, is er onvoldoende geschikt én ingewerkt personeel. Zonder goede medewerkers kun je gasten niet die bijzondere ervaring bieden en dus ook geen omzet maken. Maar hoe vind én behoud je nieuwe medewerkers nu er een groot personeelstekort is?
Wellicht heb je er al van gehoord. De SLIM-subsidie. De SLIM-regeling stelt bijna 50 miljoen euro aan subsidiegeld beschikbaar voor...
De holistische kijk op de branche van Raymond Talsma en Patrick Treichl. In dit artikel delen zij hun ideeën en visie om succesvol te blijven!
Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!