Personeel

In het dossier ‘Personeel’ vind je artikelen die te maken hebben met het vinden, binden en behouden van je personeel.

Wil je op de hoogte blijven van alles rondom personeel en Horeca?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief Horecava Personeel.


Hotel
Hotellerie heeft behoefte aan cross-over functies

Uit het nieuwste arbeidsmarktonderzoek van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) komt naar voren dat in de hotellerie steeds meer cross-over functies zijn ontstaan: een samenstelling van meerdere functies, bijvoorbeeld de medewerker gastenservice. De hotellerie blijkt grote behoefte te hebben aan deze medewerkers, hoewel de huidige referentiefuncties daar niet mee matchen.

Personeel
Voordelig of gratis een horecaopleiding volgen? Dat kan met STAP-budget!

Werk je in de horeca en wil je verder groeien? Als medewerker of ondernemer? Of overweeg je een overstap te maken richting de horeca? Dan kan een opleiding daarvoor prijzig zijn. Behalve als je gebruik maakt van de STAP-regeling. Met het STAP-budget kun je voordelig of geheel kosteloos een opleiding of training volgen. Nu de arbeidsmarkt krapper is dan ooit tevoren is dit een mooie kans voor werkgevers om het belang van opleiden en doorgroeien extra onder de aandacht te brengen bij medewerkers.

Interieur & Design
Haal natuur, rust en ontspanning naar binnen met biopilic design

Het welzijn van de mens verbetert als we 'buiten zijn'. Het is bij een interieurontwerp daarom steeds belangrijker om niet alleen esthetisch naar de ruimte te kijken, maar ook het welzijn van de gebruiker voorop zet. Dat is biophilic design. Lianne Bongers van Studio Lime gelooft dat biophilic design de toekomst is en vertelt wat je hier als horecaondernemer mee kan.

Beursnieuws
Wij blikken terug op Horecava 2023

Er was weer een fysieke Horecava en wat hebben wij genoten! Eindelijk was er weer de mogelijkheid om elkaar écht te ontmoeten, innovaties te zien, trends te bespreken en van alles te proeven en ontdekken. We zijn het nieuwe jaar goed gestart én deze Horecava was de start van een geheel nieuwe tijd binnen de horecabranche. Bedankt bezoekers, exposanten en partners. Als organisatie kijken we terug op vier fantastische dagen en daarom deze terugblik naar Horecava 2023!

Personeel
Uniek kinderboek over én voor de Nederlandse horeca als steun voor de branche

Maandag 9 januari werden tijdens de opening van Horecava de eerste exemplaren van het kinderboek Saffraan & Sjalot uitgereikt aan Dirk Beljaarts, algemeen directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Florentine Rijkmans, director Horecava. De boeken werden overhandigd door initiatiefnemers Ricardo Eshuis, directeur van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en recruitmentexpert en auteur Arjan Elbers. Saffraan & Sjalot is een uniek kinderboek en laat kinderen kennismaken met het leuke werk in de horeca. Het boek is alleen te koop bij verschillende Nederlandse horecabedrijven, waarbij een vast deel van de winst van het boek rechtstreeks naar de horecaondernemer gaat die het verkoopt.

Ondernemerschap
Onzekere tijden voor horecabedrijven? Het valt (gelukkig) mee volgens VDW

Hoe houdt de horeca zich staande tussen al dit geweld? Hoe verhouden de extreme ontwikkelingen zich tot de verkoop en waarde van horecabedrijfsobjecten en -exploitaties? En hoe is daarmee het jaar 2022 voor Van de Weerd (VDW) Horecamakelaars geweest?

Beursnieuws
Iedere ochtend een exclusief programma, ben jij erbij?

Horecava en partners nodigen iedere dag keynote sprekers uit de wereld van foodservice & hospitality uit op het TrendLAB. In deze sessies geven zij hun visie op de invloed van ontwikkelingen en trends in de foodservicebranche.

Tech & Dienstverlening
Slimme bestel- en betaaloplossingen tegen personeelstekort horeca

De arbeidsmarkt is krapper dan ooit. Met name de horeca heeft last van een groot te kort aan medewerkers. Dat kan leiden tot omzetverlies. Inzetten op slimme bestel- en betaaloplossingen kan dan een oplossing zijn.

Ondernemerschap
Verbeter jouw gastvrijheid in de horeca met 7 tips

Besteed extra aandacht aan de gastvrijheidsbeleving, zodat jouw gasten naar je zaak terugkomen! Bekijk op welke punten jij kan verbeteren. We geven je 7 tips voor de ultieme gastvrijheidsbeleving!

Personeel
Vacature: Sales Consultant Coldwater Seafood

Jouw belangrijkste focus is het zelfstandig op- en uitbouwen van internationale netwerken van stakeholders en partnerships; alsmede het creëren van leads en new business creëren bij ons nieuwe Internationale event: Coldwater Seafood.

Personeel
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023 van start!

Na een onderbreking van twee jaar is de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca weer van start gegaan. SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) organiseert deze wedstrijd namens de horecasector. Wie treed in de voetsporen van onder andere ’t Havenmantsje Harlingen, Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden en Het Hooihuis Roosendaal? Nomineer één of meerdere van de 12.000 erkende horecaleerbedrijven als beste leerbedrijf. Ook deze editie maken leermeesters weer kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Beide winnaars worden bekendgemaakt tijdens de finale op Horecava in januari 2023.

Personeel
Wetswijzigingen die jij moet weten als horecaondernemer

In juli en augustus 2022 voert de overheid weer een aantal wetswijzigingen in de horeca door. Zo stijgen de minimumlonen en verandert er het nodige rondom betaald ouderschapsverlof en transparante arbeidsvoorwaarden. Ontdek waar je als horecaondernemer mee te maken krijgt!

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!