Ondernemerschap


Ondernemerschap
Foodservice Denktank held: Jan Hagenouw

Hard werken en altijd klaarstaan voor de gast, dat is waar de horeca om draait. Wat ons betreft zijn de mensen die iedere dag weer met passie klaarstaan voor hun gasten échte helden! Hoog tijd om deze helden in het zonnetje te zetten! De held van deze editie is: Jan Hagenouw van Hagenouw in Utrecht.

Trends
Internationale hotspots waar vuur en rook centraal staan

Wat is er voor horecaprofessionals leuker dan inspiratie opdoen in het buitenland? Wij tippen vier barbecuerestaurants die de moeite waard zijn. Voor als het straks weer kan!

Duurzaamheid
E-book duurzame (door)start cadeau

Veel horeca ondernemers hebben, min of meer gedwongen door de situatie, de afgelopen tijd hun bedrijfsvoering tegen het licht gehouden. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar kosten besparing, maar naar het ‘toekomst bestendig’ maken van het bedrijf. Een van de onderwerpen is duurzaamheid.

Ondernemerschap
De Lekkerste stroopwafelburger van Vincent Kuik

De Lekkerste Wedstrijden zijn al 36 jaar een vaste waarde op de Horecava. Helaas konden de wedstrijden in 2021 niet doorgaan vanwege het coronavirus. Daarom blikken we terug: hoe gaat het nu met de deelnemers van 2020? Hoe kijken ze terug op hun deelname, en wat heeft het ze gebracht? We vroegen het aan Vincent Kuik, die de show stal met zijn stroopwafelhamburger.

Personeel
Horeca blijft aantrekkelijke branche voor bijbanen jongeren

De Horeca blijft voor jongeren toch een aantrekkelijke sector voor een bijbaan. Dat laat bemiddelingsplatform NOWJOBS weten uit een enquête.

Personeel
Kim Ockers: ”ALLE ZEILEN BIJZETTEN”

Toen in 2014 haar moeder overleed, werd Kim Ockers (41) volledig in het diepe gegooid. Grand Café Oosterbeek, het levenswerk van haar moeder, werd haar nagelaten en opeens was ze eigenaar van een horecaonderneming. Kim greep deze uitdagen met beide handen aan en tot op de dag van vandaag is het Grand Café nog steeds een begrip op zich in Oosterbeek.

Personeel
Hoe geef ik leiding aan de nieuwe generaties?

Merk jij het ook al, dat jouw team bestaat uit verschillende generaties? Hoe ga je hiermee om en wat is de beste manier om dan leiding te geven? Millenials en Generatie Z, die de arbeidsmarkt toetreden als Young Professionals. De jongeren die nu de markt betreden nemen andere waarden en veranderingen met zich mee.

Ondernemerschap
Starten met maaltijdbezorging

Het begint allemaal met een plan, en het liefst een goed doordacht plan. Naast dat veel horecabedrijven genoodzaakt waren tijdens de Corona-crisis te starten met bezorging, groeit maaltijdbezorging al jaren goed. Maar waar moet je aan denken als je begint met maaltijdbezorging? Dat lees je in dit artikel.

Tech & Dienstverlening
Twentsche Foodhal scoort met QR-bestellen

De Twentsche Foodhal in Enschede biedt een unieke foodbeleving met gerechten uit alle windstreken voor de lokale én internationale gast. Eigenaar Erik Wooldrik liet zich vorige zomer niet uit het veld slaan door de coronacrisis en zette juist in op een flinke terrasuitbreiding. En met succes: de relaxte strandstoelen en knusse zithoeken stroomden snel vol!

Algemeen Nieuws
Nieuwe Alcoholwet, wat betekent dit voor de horecaondernemers?

De nieuwe alcoholwet gaat in vanaf 1 juli 2021, maar wat betekent dit precies voor jou als horecaondernemers, de inrichtingseisen en voor de detailhandel? Lees het hier.

Ondernemerschap
Foodservice Denktank held Roger Gösgens Poort van Herle

Hard werken en altijd klaarstaan voor de gast, dat is waar de horeca om draait. Wat ons betreft zijn de mensen die iedere dag weer met passie klaarstaan voor hun gasten échte helden! Hoog tijd om deze helden in het zonnetje te zetten! De held van deze editie is: Roger Gösgens van de Poort van Herle in Heerlen.

Tech & Dienstverlening
Return on corona: hoe verbeter je je rendement, waarbij je ook nog eens de gastvrijheid verhoogt?

Iedere horecaondernemer kijkt reikhalzend uit naar de dag dat zijn zaak weer open mag na de lockdown. Maar we weten allemaal: ook daarna liggen er nog een hoop uitdagingen op het pad. Hoe zorg je dat je in de periode na de lockdown zo veel mogelijk omzet haalt? Oftewel: hoe haal je alsnog een goede return on corona?

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!