Ondernemerschap


Start-Ups
Start-up BUMI: Mindful Foods, voor chefs, gasten en consumenten

BUMI Mindful Foods, een food merk in Amsterdam dat zich focust op Tempeh en Seitan. Want het plankenrijk zit vol met eiwitten en het is niet nodig om die uit dierlijke producten te halen, aldus de twee bevlogen oprichters Daan en Florian. Hoe is deze start-up begonnen en waar staan ze nu?

Duurzaamheid
LISIMO deelt blik op de toekomst met wildpluk pesto´s tijdens de Food Inspiration Outdoor ´21

Op 1 juli 2021 neemt Bieze Food Solutions met het merk Lisimo, producent van pure koelverse pesto´s, tapenades en sauzen,...

Beursnieuws
Recordpoging voor duurste hamburger ter wereld geslaagd

De recordpoging van De Daltons in Voorthuizen om de duurste hamburger ter wereld te maken, is geslaagd. Dat is het oordeel van de aanwezige jury, die een voorlopig certificaat heeft uitgereikt aan eigenaar Robbert Jan de Veen. Het bewijsmateriaal is samen met het juryrapport ingediend bij World Records, die moet besluiten of De Daltons een permanent certificaat verdient.

Start-Ups
Start-up Vol5: de vegan basissaus voor iedere chef

Vol5 is dé nieuwe sensatie op vegan gebied. Deze start-up maakt het voor elke chef mogelijk om zijn eigen signature aan een vegan basissaus toe te voegen. De Jus de Vegetable is een saus met een gouden randje, aldus bedenker Guus Vredenburg.

Horecava Innovation Awards
‘Een innovatie moet impact hebben’- Jip Rietveld

Jip Rietveld draait als jongste jurylid van de Horecava Innovation Award toch ook al wat jaartjes mee. Wie zijn de juryleden van de Horecava Innovation Award, waar kijken ze naar bij innovaties en nog belangrijker waar letten ze op bij inzendingen? Deze keer is Jip aan het woord, leer hem kennen en doe er je voordeel mee.

Horecava Innovation Awards
‘Innovaties moeten leiden tot verandering’- Hayk Simons

Hayk Simons is al 7 jaar juryvoorzitter van de Horecava Innovation Award. Maar wie zijn de juryleden eigenlijk, waar kijken ze naar bij innovaties en nog belangrijker waar letten ze op bij inzendingen voor de Horecava Innovation Award (HIA)? Leer ze kennen en doe er je voordeel mee...

Ondernemerschap
Hoe serveer je..

Hoe serveer je....Is jouw kans om andere horeca professionals te inspireren met een product waar jij alles van weet. Werk jij met een product dat meer aandacht verdient? Laat weten hoe jij een nieuw, bijzonder of trendproduct gebruikt in jouw keuken of bar en wie weet plaatsen we jouw inzending op Horecava.nl, onze nieuwsbrief en onze social media kanalen.

Ondernemerschap
Eeterij d’n Bal: wij zijn één van de weinigen die niet klagen

Eeterij d'n Bal uit Oosterhout heeft weinig last gehad van de corona-maatregelen. Hoe doen ze dat? En wie is eigenaar Nicolay van Duuren? Dat lees je in dit artikel want hij is deze maand de Denktank Foodservice held!

Nieuwsberichten
Lewis van Breda: Hoe een jonge manager een (nacht)cafe bij het Leidseplein runt

In een straat net naast het Leidseplein zijn twee cafés gelegen waar het leven zich voornamelijk ‘s nachts afspeelt. In de tijd van corona, waar de horeca ‘s nachts helaas lang gesloten moest blijven, proberen bar Weber en Lux zich aan te passen met de vroege openingstijden. Manager Lewis van Breda (26) is degene die zijn passie in deze zaken stopt en deze weet te runnen in deze lastige tijden. Hoe is het voor een jonge manager om stand te houden in deze uitdagende periode?

Ondernemerschap
Evenementen met volle zalen of festivalterreinen zijn mogelijk

Het is mogelijk om meer mensen toe te laten bij evenementen, ook bij een hoog risiconiveau voor het coronavirus. Dat concludeert Fieldlab Evenementen.

Ondernemerschap
Singer songwriter Raoul Michel brengt ode aan Horeca

SBS6 Hit The Road finalist brengt videoclip uit met verbroederende boodschap. Een ode aan de horeca van singer/songwriter Raoul Michel.

Ondernemerschap
Marktonderzoek: nieuwe rollen en functies binnen de horeca

Om bij de tijd te blijven heeft SVH, besloten in de branche te onderzoeken welke rollen er zijn ontstaan en die nu niet zijn vastgelegd. SVH heeft daarnaast onderzocht welke rollen in vacatures gevraagd worden die niet duidelijk matchen met de bestaande referentiefuncties.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!