Ondernemerschap


Duurzaamheid
Een directe samenwerking tussen boer en chef; wat heb jij daaraan?

Lekkere, gezonde gerechten op de menukaart en een sterke binding met de regio; dat zijn de direct merkbare voordelen voor jou als horecaondernemer van een samenwerking met lokale boeren. Maar bestellen bij allemaal verschillende lokale leveranciers kost veel tijd en werk. Dat nadeel is nu weggenomen door coöperatie Boer & Chef.

Duurzaamheid
‘Duurzaamheid zou altijd een rol moeten spelen bij innovatie’ – Marleen Visser

Al jaren is de Horecava Innovation award aanwezig op de beurs, maar wie zijn de juryleden eigenlijk? Dit keer gaan we in gesprek met jurylid Marleen Visser; waar kijkt ze naar bij innovaties en nog belangrijker waar let ze op bij inzendingen voor de Horecava Innovation Award (HIA)?

Ondernemerschap
Op de bank met Eetwinkel de Hollandsche Tuyn

Een dark kitchen starten naast je eigen zaak. De broers Bjorn en Jeroen van Oss van Eetwinkel de Hollandsche Tuyn in Bergen op Zoom deden het afgelopen jaar. Hoe hebben ze dit aangepakt, is het een succes en blijven ze ermee doorgaan? Je leest het in dit inspirerende interview!

Ondernemerschap
Hoe garandeer en bewijs je de hygiëne bij afhaal- en bezorgmaaltijden?

Consumenten geven sinds de coronapandemie flink meer geld uit aan afhaal- en bezorgmaaltijden. En die groei zet nog verder door, volgens de FSIN Foodshopper Monitor 2021. Tegelijkertijd heeft 60% van de consumenten hogere verwachtingen van de hygiëne in restaurants dan vóór de pandemie*. Het is voor restaurants dus cruciaal om een hygiënische ervaring te garanderen. Dat kan enerzijds door personeel goed te instrueren en het ze makkelijk te maken om hygiënisch te werken, en anderzijds door aan de gasten duidelijk te maken welke maatregelen je hebt genomen. Maar hoe pak je dat aan bij afhaal- en bezorgmaaltijden?

Ondernemerschap
Hoe een traditionele bruine kroeg overleeft in een groeiende stad

Pat Diercks (50) is ooit begonnen aan een studie Rechten, maar kwam er al snel achter dat dat niet de richting was die hij op wilde. Nu is hij eigenaar van Café Eijlders, een traditionele bruine kroeg in de luwte van het Leidseplein. Zelf omschrijft hij het als “een klassiek bruin café met historie en toekomst”. De gasten die Eijlders bezoeken zijn over het algemeen mensen met culturele interesse. Ook richt het café zich voornamelijk op Amsterdammers en buurtbewoners en komen er veel mensen na een concert, film of theatervoorstelling.

Ondernemerschap
”Innovatie is van levensbelang om te overleven” – Patrick Brand

Al jaren is de Horecava Innovation award aanwezig op de beurs, Maar wie zijn de juryleden eigenlijk, waar kijken ze naar bij innovaties en nog belangrijker waar letten ze op bij inzendingen voor de Horecava Innovation Award (HIA)? Leer ze kennen en doe er je voordeel mee...

Ondernemerschap
7 tips voor betere gastvrijheid in de horeca

Natuurlijk wil jij gasten een onvergetelijke avond of overnachting bezorgen. Daarom is het slim om extra aandacht te besteden aan gastvrijheid. Hoe doe je dat dan? En wat levert gastvrijheid je op? Lees snel verder.

Ondernemerschap
Innovatie is dromen, ambitie, ondernemerschap! – Maarten van Hussen

Waar gaat de jury van de Horecava Innovation Award komende editie op letten? Aan het woord Maarten van Hussen, nieuw als jurylid van de HIA in de categorie equipment & services. Wat is volgens hem belangrijk bij een innovatie?

Horecava Innovation Awards
‘Stilstand in deze branche is keiharde achteruitgang’ – Puck Wilbers

Al jaren is de Horecava Innovation award aanwezig op de beurs, maar wie zijn de juryleden eigenlijk, waar kijken ze naar bij innovaties en nog belangrijker waar letten ze op bij inzendingen voor de Horecava Innovation Award (HIA)? Leer ze kennen en doe er je voordeel mee...

Horecava Innovation Awards
‘Innovatie geeft nieuwe energie!’ – Fjalar Goud

Al jaren is de Horecava Innovation award aanwezig op de beurs, Maar wie zijn de juryleden eigenlijk, waar kijken ze naar bij innovaties en nog belangrijker waar letten ze op bij inzendingen voor de Horecava Innovation Award (HIA)? Leer ze kennen en doe er je voordeel mee...

Horecava Innovation Awards
‘Het moet meer zijn dan creativiteit’ – Chris Cramer

Chris Cramer was er al vanaf de 2e editie bij. Maar elke keer blijft hij zich verwonderen over de inzendingen. Wat moet er volgens hem in een innovatie zitten? En wie roept hij specifiek op om mee te doen aan de Horecava Innovation Award?

Horecava Innovation Awards
‘Verrassen door te vernieuwen’ – Mieke Verduijn

Van Koninklijke firma's tot de nieuwste start-ups, Mieke Verduijn heeft het de afgelopen jaren bij de Horecava Innovation Awards allemaal voorbij zien komen. Maar waar gaat ze komende editie op letten? En wie roept ze specifiek op om deel te nemen?

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!