Ondernemerschap


Beursnieuws
Genomineerden Foodservice Award 2022

De genomineerden voor de ‘Foodservice Award 2022’ verkiezing zijn bekend! Twintig foodservice bedrijven maken kans op een (categorie)prijs. Tijdens deze bijzondere editie, waarbij de meeste deelnemers (gedeeltelijk) gesloten zijn geweest, is er meer dan 21.000 keer gestemd. De verkiezing is een initiatief van Q&A in samenwerking met Horecava en werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd.

Personeel
Louella Choo van restaurant Poké and More

Hard werken en altijd klaarstaan voor de gast, dat is waar de horeca om draait. Wat ons betreft zijn de mensen die iedere dag weer met passie klaarstaan voor hun gasten échte helden! Hoog tijd om deze helden in het zonnetje te zetten. De held van deze editie is: Ad Goes, eigenaar van Eetcafé De Voorstraat.

Ondernemerschap
Hoe voorkom je voedselverspilling in horeca

Als je denkt aan dingen die slecht zijn voor het milieu, denk je waarschijnlijk het eerst aan auto’s, vliegtuigen en veeteelt. Maar wist je dat voedselverspilling op dit moment een van de grootste problemen voor onze planeet vormt? Dat het zorgt voor veel uitstoot van broeikasgassen? En dat we bijna een derde van de wereldwijde voedselproductie onopgegeten weggooien? Consumenten hebben hier het grootste aandeel in. Maar ook in de horeca wordt enorm veel weggegooid! Dat is niet alleen slecht voor het milieu, maar voor de winst van horecaondernemers. Ontdek hoe voedselverspilling in de horeca ontstaat, welke negatieve gevolgen het heeft, en hoe je deze verspilling kunt tegengaan.

Ondernemerschap
Wat is hybride horeca?

Een positieve bijwerking van de coronapandemie? Crisis wakkert de creativiteit aan. Restaurants en hotels proberen van alles om hun gasten te bereiken. Daarvoor zetten ze in op andere vormen van horeca dan alleen de traditionele restaurantbeleving: hybride horeca is het toverwoord.

Start-up & innovatie
Start-up in the spotlight: Karma Kebab

Dönner kebab, we kennen de snack allemaal wel. Een heerlijk broodje dönner gecombineerd met verschillende groentes en sauzen is altijd een goed idee, maar niet voor veganisten. Karma Kebab bracht hier verandering in! Karma Kebab is 100% plantaardig en gemaakt van lokale granen en groenten. Een echte eye catcher op elke menukaart, gemakkelijk te bereiden en ook zeer geschikt voor take-out & delivery. De Amsterdamse start-up is klaar om Nederland te veroveren met hun unieke maaltijd.

Ondernemerschap
Stijgende prijzen groot gevaar voor horeca

Lange tijd maakte economen zich nauwelijks zorgen over de inflatie, maar door de huidige periode van veel corona-maatregelen neemt de onzekerheid over oplopende prijzen toe. Komend jaar kan de inflatie voor onaangename verrassingen kunnen zorgen weet Food Service Instituut Nederland (FSIN) te melden. Granen, oliën en suiker, maar ook aardappelen en vers of gekoeld fruit flink duurder geworden in de afgelopen periode. De oplopende prijzen kunnen voor fabrikanten en leveranciers van andere producten een gelegenheid zijn om de prijzen ook te verhogen, zonder dat daar een goede reden voor is. Deze zogenaamd inflatiecorrectie kan je nog wel eens in jouw portemonnee gaan voelen.

Duurzaamheid
3.000 mede-eigenaren steunen verduurzaming wijnwereld

Steeds meer organisaties zien de kracht van het betrekken van stakeholders als mede-eigenaars. Financieren met inzet van het aandelenkapitaal geeft meer vrijheid en meer mogelijkheden. De stakeholders hebben vertrouwen in de plannen en draagt de ondernemer en zijn ambities een warm hart toe. Via Eyevestor kunnen betekenisvolle startups, scale-ups en MKB-bedrijven hun aandelen digitaliseren. Hiermee wordt het zelf ophalen van kapitaal laagdrempelig – en dat werpt z’n vruchten af. Bio-wijnproducent Neleman is zo’n organisatie, die via het innovatieve platform Eyevestor.com hun community van stakeholders heeft uitgenodigd tot co-ownerschap.

Ondernemerschap
Horecaondernemer? Vijf tips om aftrekposten de baas te blijven

Uit een peiling van de Belastingdienst blijkt dat de helft van de startende ondernemers en zzp’ers pas bij de aangifte inkomstenbelasting checkt of zij recht hebben op aftrekposten. Dit vergroot de kans dat startende ondernemers en zzp’ers belastingvoordelen mislopen. In dit artikel vind je vijf tips om de ondernemersaftrek de baas te blijven.

Ondernemerschap
Gasten willen beloond worden voor hun gedrag – Hugo Maat

Hugo Maat is een jurylid van de Horecava Innovation Award én dat is hij al sinds 2012. Wat motiveert hem om jurylid te zijn en waar zou hij graag een innovatieve oplossing voor willen zien? Benieuwd? Lees het in dit interview met Hugo Maat.

Beursnieuws
Firma van Buiten op volle sterkte naar het NK

De inschrijving voor de Nederlandse Kampioenschappen op Horecava 2022 is geopend en steeds meer deelnemers melden zich aan. Zo ook Firma van Buiten, dat al jaren hofleverancier is en dit keer zelfs een extra kandidaat naar voren schuift.

Ondernemerschap
Bram Kreté: werken bij Koninklijk theater Carré

Bram Kreté is een creatieve, gedreven en vrolijke man, die met zijn functie als operationele manager van het Koninklijk Theater Carré Amsterdam dagelijks bezig is met het succesvolle verloop van alle activiteiten. Hoe heeft hij het afgelopen jaar ervaren tijdens de COVID-19 uitbraak in vergelijking tot het jaar daarvoor, wat een van de meest succesvolle jaren van Carré was.

Duurzaamheid
Een duurzame horeca begint bij de mens

Je kunt je restaurant op verschillende gebieden verduurzamen. De meest voor de hand liggende zijn meer groentegerechten op de kaart en een betere afvalscheiding. Maar er zijn zoveel meer manieren waarop je kunt verduurzamen. Duurzame Horeca Nederland onderscheidt, naast afval en voedsel, nog 4 andere pijlers waarmee je je zaak toekomstbestendig en inclusief kan maken. Dit zijn water, energie, huisvesting en als laatste “de mens”, een pijler die vaak onderbelicht blijft. We denken daarbij aan personeel, gasten en leveranciers.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!