Ondernemerschap


Nieuwsberichten
Bram Kreté: werken bij de mooiste plek van Amsterdam, namelijk het Koninklijk theater Carré

Bram Kreté is een creatieve, gedreven en vrolijke man, die met zijn functie als operationele manager van het Koninklijk Theater Carré Amsterdam dagelijks bezig is met het succesvolle verloop van alle activiteiten. Hoe heeft hij het afgelopen jaar ervaren tijdens de COVID-19 uitbraak in vergelijking tot het jaar daarvoor, wat een van de meest succesvolle jaren van Carré was.

Ondernemerschap
Jesper Diercks: De impact van loyaliteit op de horeca

Wat is loyaliteit? Letterlijk gedefinieerd is loyaliteit de verbondenheid die klanten, of zogenoemde ‘afnemers’, voelen ten opzichte van een product,...

Duurzaamheid
Een duurzame horeca begint bij de mens

Je kunt je restaurant op verschillende gebieden verduurzamen. De meest voor de hand liggende zijn meer groentegerechten op de kaart en een betere afvalscheiding. Maar er zijn zoveel meer manieren waarop je kunt verduurzamen. Duurzame Horeca Nederland onderscheidt, naast afval en voedsel, nog 4 andere pijlers waarmee je je zaak toekomstbestendig en inclusief kan maken. Dit zijn water, energie, huisvesting en als laatste “de mens”, een pijler die vaak onderbelicht blijft. We denken daarbij aan personeel, gasten en leveranciers.

Personeel
Bijna de helft van de Nederlandse horeca kampt met personeelstekort

Lightspeed het complete ondernemersplatform waarmee ondernemingen kunnen vereenvoudigen, opschalen en uitzonderlijke gastervaringen kunnen bieden, heeft hun ‘Globale Stand van Zaken in de Horeca’-rapport gepubliceerd, waarin 850 restauranthouders, managers en exploitanten uit zes landen (de VS, Canada, het VK, Duitsland, Frankrijk en Nederland) werden gevraagd naar regionale uitdagingen en trends.

Food & Wine
The Traveller opent een nieuwe locatie in Amsterdam-Zuid

All Aboard! The Traveller, het wereldse restaurant in Amsterdam-Zuidoost, opent eind oktober haar tweede locatie. De culinaire ontdekkingsreis zet zich voort in Amsterdam-Zuid aan het Europaplein naast de Rai, in het pand van het voormalige restaurant The Roast Room.

Duurzaamheid
Leuk en interessant om vooraan te staan bij innovaties – Gerben van der Molen

Gerben Klaassen is al 8 jaar jurylid voor de Horecava Innovation Award in de categorie Concepts, Interior & Design. Benieuwd hoe Klaassen denkt over innovatie? Lees het in dit artikel.

Ondernemerschap
“Ik heb geleerd hoe dingen anders kunnen door de HIA” – Ab Hannema

Ab Hannema is al enkele jaren jurylid voor de Horeca Innovation Award in de sector Equipment & Services, maar dit jaar is hij voor het eerste keer jurylid in de sector Food & Beverage. Wat is zijn visie omtrent innovatie en de Horecava Innovation Award?

NK Koken
Luciano wil op het NK zijn Italiaanse roots tonen

Hij leerde het vak in Italië, zowel van zijn moeder als op de hotelschool. In januari laat hij zijn handen spreken tijdens de Nederlandse Kampioenschappen op de Horecava 2022. Maar Luciano Colebella uit Zwolle doet niet alleen mee met het NK Pizza bakken.

Horecava Innovation Awards
Innovatie is nodig om te groeien – Iris Kranenburg

Iris Kranenburg is één van de juryleden van de Horecava Innovation Award. Lees in dit artikel haar gedachtes over innovatie, de inzendingen en haar keuze om jurylid te zijn voor Horecava Innovation Award.

Nieuwsberichten
“Innovatie bestrijdt wereldwijde problemen” – Ellekari Klaasse

Al jaren is de Horecava Innovation award aanwezig op de beurs en de vakjury breidt zich stap voor stap uit... Wij verwelkomen een nieuw jurylid genaamd Ellekari Klaasse. Waarom is ze jurylid geworden? En wat betekent innovatie voor Ellekari? Je leert haar kennen in dit artikel.

Horecava Innovation Awards
“Er zijn op dit moment alleen innovaties op detailniveau” -Uwe Reimer

Uwe Reimer is al sinds 2016 jurylid van de Horecava Innovation Award in de categorie Equipment & Services. Wat verwacht hij van komende editie? Waar moet een innovatie volgens Uwe minimaal aan voldoen en wie roept hij specifiek op om mee te doen

Ondernemerschap
Leon van Bourgonje: We zijn eigenlijk een soort commerciële dorpshuizen

Met kerst lag zijn wieg al in een hotelkamer van het hotel van zijn opa. Toen hij 10 was startte zijn ouders een eigen hotel waar hij zelf ook woonde en vervolgens studeerde hij Hotelschool Ter Duinen in België. Oftewel, de voorliefde voor de horeca is er bij Leon van Bourgonje met de paplepel ingegoten.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!