Ondernemerschap


Ondernemerschap
4 tips die de omzet van jouw horecazaak verhogen

Hoe kan je ervoor zorgen dat je optimaal draait, jouw gasten tevreden zijn, en je de omzet met een glimlach bij elkaar optelt? In dit artikel delen wij 4 waardevolle tips die je kunnen helpen.

Ondernemerschap
Verbeter jouw gastvrijheid in de horeca met 7 tips

Besteed extra aandacht aan de gastvrijheidsbeleving, zodat jouw gasten naar je zaak terugkomen! Bekijk op welke punten jij kan verbeteren. We geven je 7 tips voor de ultieme gastvrijheidsbeleving!

Personeel
Voordelig of gratis een horecaopleiding volgen? Dat kan met STAP-budget!

Werk je in de horeca en wil je verder groeien? Als medewerker of ondernemer? Of overweeg je een overstap te maken richting de horeca? Dan kan een opleiding daarvoor prijzig zijn. Behalve als je gebruik maakt van de STAP-regeling. Met het STAP-budget kun je voordelig of geheel kosteloos een opleiding of training volgen. Nu de arbeidsmarkt krapper is dan ooit tevoren is dit een mooie kans voor werkgevers om het belang van opleiden en doorgroeien extra onder de aandacht te brengen bij medewerkers.

Ondernemerschap
SVH Meestertour tijdens de Week van de Horeca

Tijdens de Week van de Horeca van 19 tot en met 24 september 2022 vond de exclusieve SVH Meestertour plaats. Een unieke kans voor studenten en leerlingen die een horecaopleiding volgen. De tour ging langs SVH Meesterijsbereider Caroline Kooij van IJssalon De Hoop, SVH Meesterkok Michel van der Kroft en SVH Wijnmeester Edger Groeneveld van restaurant ’t Nonnetje en SVH Meesterkok Jonnie Boer en SVH Wijnmeester en Meestergastvrouw Thérèse Boer van restaurant De Librije. Een meesterlijke dag vol inspiratie en fantastische smaken.

Beursnieuws
Je verplaatsen in de gast is het belangrijkste

Al jaren is de Horecava Innovation Award aanwezig op de beurs, Maar wie zijn de juryleden eigenlijk, waar kijken ze naar bij innovaties en nog belangrijker waar letten ze op bij inzendingen voor de Horecava Innovation Award (HIA)? Leer ze kennen en doe er je voordeel mee...

Food & Wine
Entree tipt twee recent geopende hotspots

Op zoek naar een nieuwe horecazaak om te bezoeken? Entree tipt deze week weer twee nieuwe hotspots die zeker het bezoeken waard zijn. Niet alleen voor een restaurantbezoek, maar ook de evenementen die hier volop georganiseerd worden!

Personeel
Wetswijzigingen die jij moet weten als horecaondernemer

In juli en augustus 2022 voert de overheid weer een aantal wetswijzigingen in de horeca door. Zo stijgen de minimumlonen en verandert er het nodige rondom betaald ouderschapsverlof en transparante arbeidsvoorwaarden. Ontdek waar je als horecaondernemer mee te maken krijgt!

Personeel
Het horecalandschap verandert: waarom doe jij nog wat je doet?

Iedere horecaondernemer wroet vaak in de vraag ‘waarom doen we wat we doen?’ Het hart van de zaak ligt bij wat je drijft, je waarden, de kern, daar waar horecahart en gastverlangens elkaar raken. Dat gunnen van geld en genot aan een bepaalde plek en het gunnen van je energie en creativiteit aan de juiste gast op het juiste moment. En het raken van die sweet spot in je sector. Lastig? Jazeker. Het is de eeuwige double bind tussen geld en gastvrijheid, hoofd- en hartszaak.

Personeel
’t Huys zoekt mensen, waarom deze insta-post werkt

De horeca heeft veel moeite om personeel te vinden. Een post op Instagram is snel gemaakt, maar iedereen post z'n vacatures. Wat maakt een social vacature goed? 't Huys laat zien hoe je je kunt onderscheiden.

Start-up & innovatie
Start-up in the spotlight: Ibu Spekkoek

Dagelijks probeerden Ramona en Ashley vanuit hun passie voor koken al nieuwe recepten uit. Met Ashley’s oma als inspiratiebron zijn zij met Ibu’s originele recept de keuken ingedoken. Na veel testen en veel proefsessies is Ibu’s originele spekkoek in een nieuw jasje gestoken. Hun missie? Ibu Spekkoek op de (menu)kaart zetten en Nederland kennis laten maken met de spekkoeken van Ibu!

Start-up & innovatie
Start-up in the spotlight: Mojo Maté

De groeiende vraag naar non-alcoholische drankjes is de horecaondernemer niet onopgemerkt gebleven, maar ook vrienden Lars van Kranenburg (24) en David Damman (25) niet. De oprichters en trotse eigenaren van Mojo Maté zijn altijd al op zoek geweest naar unieke items op de menukaart en het ontdekken van nieuwe smaken. Onder andere vanuit deze passie hebben zij Mojo Maté bedacht: een sprankelende bron van frisse energie en de ideale alcoholvrije dorstlesser.

Tech & Dienstverlening
Lagere werkdruk en meer omzet met de besteloplossing van Scanfie

Scanfie is een overzichtelijke alles-1-besteloplossing die jouw bedrijf kan helpen om ondanks het personeelstekort te blijven voldoen aan de verwachtingen van jouw gast. Eigenaar Gerard Brouwer vertelt over de verschillende functionaliteiten en het overzichtelijke dashboard die Horecava Innovation Award winnaar Scanfie aanbiedt.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!