Nieuwsberichten


Wedstrijden
Vincent Kuik de Rijk maakt De Lekkerste Hamburger van Nederland, categorie Fastest

De juryvoorzitter Rob Besseling verklaarde bij de prijsuitreiking dat deze hamburger het thema Dutchie het best benaderde. Het gebruik van het ingrediënt stroopwafel in een hamburger was zeer verrassend en gedurfd. Ook de combinatie van een zoetje en een zuurtje in deze burger kwam prima tot zijn recht. Geserveerd met MRIJ-vlees en een Pain d'Antan Rosset maakte dit tot de unanieme winnaar bij de jury.

Wedstrijden
Henri van den Einden winnaar vakwedstrijd De Lekkerste en gezondste Maaltijdsalade van Nederland

Henri van den Einden won met zijn salade ‘Geit in de wei’ de vakwedstrijd De Lekkerste en gezondste Maaltijdsalade van Nederland. De wedstrijd is bedoeld voor ondernemers en/of medewerk(st)ers van horecabedrijven. Uitgangspunt van deze salade is gezondheid in combinatie met het thema Dutchie. Deze salade creëerde direct een wauw-effect. Volgens de jury een schilderij van kleuren waarbij Elstar appels, spruiten en parel couscous de salade afmaakte tot de winnende salade.

NK Koken
De Loohoeve wint Nationaal Kampioenschap Leermeester Leerling 2017

De Horecava in RAI Amsterdam was op dinsdag 10 januari 2017 het toneel voor de strijd om het Nationaal Kampioenschap Leermeester Leerling. Na een intensieve kookdag nam leermeester Marleen Brouwer voor de tweede keer de Bronzen Koksmes mee naar huis, dit keer met haar leerling Frits Venema. De jury waardeerde hun amuse en driegangenmenu met de hoogste score.

NK Koken
Restaurant La Rive wint HANOS Gouden Koksmuts 2017

De HANOS Gouden Koksmuts is de meest begeerde prijs voor koks en werd op maandag 9 januari 2017, tijdens de Horecava, voor de 57e keer uitgereikt. Het team van Restaurant La Rive uit Amsterdam met chef Emiel Kwekkeboom, Sous-chef Marco Geurts en Sous-chef Jules Wiringa is de trotse winnaar.

Beursnieuws
Millennials stuwen restaurantbezoeken

Buitenshuis eten en drinken is een groeimarkt (+4,5% in 2016). Van alle generaties zijn het de Millennials (18-36) die het vaakst in restaurants komen.

Beursnieuws
Lekkerste Broodje van Nederland, categorie Horeca gemaakt door Jean Pierre Karssen van Med trattoria

Jean Pierre Karssen won met zijn broodje ‘Rotolare striato' de vakwedstrijd ‘Het Lekkerste Broodje van Nederland in de categorie Horeca.

Beursnieuws
Dennie Soffree van Soffree on fifty-four uit Oud-Beijerland met ‘De BZN’

Dennie Soffree van Soffree on fifty-four is de winnaar van de vakwedstrijd De Lekkerste Hamburger van Nederland, categorie Finest. Deze wedstrijd werd gehouden op de Horecava in Amsterdam. Dennie Soffree, werkzaam bij Soffree on fifty-four won met zijn broodje ‘De BZN’ de vakwedstrijd ‘De Lekkerste Hamburger van Nederland, categorie Finest, powered by Remia en SALOMON FoodWorld’. De wedstrijd is bedoelt voor ondernemers en/of medewerk(st)ers van typische hamburgerzaken en/of horecazaken waar de hamburger een prominente plaats op de kaart heeft. De creatie van Dennie won na een spannende strijd.

Beursnieuws
Buitenshuisconsumptie groeit harder dan thuisconsumptie

Buitenshuis eten en drinken is een groeimarkt: een groei van 4,5% in 2016. Van de totale omzet van voedings- en genotmiddelen (56,96 miljard Euro) werd 36,4% buitenshuis genuttigd. In 2013 was dat nog maar 34,4%. De totaalmarkt van voedings- en genotmiddelen steeg in 2016 met 2,1%. Food is een van de nieuwere manieren waarop grote groepen consumenten willen laten zien hoe ze in het leven staan. Hippe food- en horecaconcepten schieten daarom als paddenstoelen uit de grond, zo constateert het FoodService Instituut Nederland in haar jaaroverzicht.

Horecava Innovation Awards
Bier van lokaal, gefilterd regenwater wint Horecava Innovation Award 2017

Overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2017 is een speciaal bier, gebrouwen met lokaal opgevangen en gefilterd regenwater; Hemelswater: Code Blond van Hemelswater uit Amsterdam. “Storytelling en wereldverbeteren via voedsel komen in dit product prachtig bij elkaar,” oordeelt de jury.

NK Koken
Winnaar Gouden Koksmuts

Dé topper van het NK voor Koks is de HANOS Gouden Koksmuts, een teamwedstrijd voor brigades van toprestaurants met een SVH Meesterkok en/of sterrenkok aan het roer. Het team van restaurant La Rive – Emiel Kwekkeboom, Marco Geurts en Jules Wiringa – ging op Horecava 2017 met de hoogste eer strijken. Senior sous-chef Emiel Kwekkeboom: ,,De Gouden Koksmuts is de mooiste en grootste bekroning voor iedereen in ons team.’’

Beursnieuws
Horecava-onderzoek: horecabezoeker positief over duurzaamheidskeurmerk voor de horeca

Driekwart van de horecabezoekers staat positief tot zeer positief tegenover een duurzaamheidskeurmerk voor de horeca en duurzaamheidsaspecten voor de horecabezoekers veel belangrijker zijn dan wordt gedacht door horecaprofessionals.

Aziatisch Paviljoen
Aziatisch Paviljoen Horecava: De Gezonde Aziatische Keuken

Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO) is de organisator van het Aziatisch Paviljoen (Hal 7) tijdens de Horecava 2017. Alle bezoekers zijn van harte welkom om bij dit fraai ingerichte paviljoen te komen proeven, beleven en genieten van gezonde producten en heerlijke hapjes uit de verschillende Aziatische keukens zoals Chinees, Japans, Indiaas, Thais en Oriëntaals.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!