Nieuwsberichten


Nieuwsberichten
Bram Kreté: werken bij de mooiste plek van Amsterdam, namelijk het Koninklijk theater Carré

Bram Kreté is een creatieve, gedreven en vrolijke man, die met zijn functie als operationele manager van het Koninklijk Theater Carré Amsterdam dagelijks bezig is met het succesvolle verloop van alle activiteiten. Hoe heeft hij het afgelopen jaar ervaren tijdens de COVID-19 uitbraak in vergelijking tot het jaar daarvoor, wat een van de meest succesvolle jaren van Carré was.

Personeel
Zo belangrijk is het om je medewerkers goed te trainen

De horecabranche is enorm getroffen door de coronacrisis. Door de verschillende lockdowns en de onzekerheid hebben veel horecaondernemers (een deel van) hun medewerkers moeten laten gaan. Nu de horeca voor een groot deel weer open is, neemt ook de vraag naar goede medewerkers hard toe. Het binden en boeien van je medewerkers is belangrijker dan ooit. De ontwikkeling van je team speelt hierin een belangrijke rol. Maar waar moet je op letten? KHN geeft tips.

Video Inspiratie
S1:A5 RATIONAL TV: Broodje Ben Houten & Panesco

Deze uitzending staat volledig in het teken van “On the move”. Alles wat wielen heeft en waar wielen langskomen.

Duurzaamheid
Een duurzame horeca begint bij de mens

Je kunt je restaurant op verschillende gebieden verduurzamen. De meest voor de hand liggende zijn meer groentegerechten op de kaart en een betere afvalscheiding. Maar er zijn zoveel meer manieren waarop je kunt verduurzamen. Duurzame Horeca Nederland onderscheidt, naast afval en voedsel, nog 4 andere pijlers waarmee je je zaak toekomstbestendig en inclusief kan maken. Dit zijn water, energie, huisvesting en als laatste “de mens”, een pijler die vaak onderbelicht blijft. We denken daarbij aan personeel, gasten en leveranciers.

Nieuwsberichten
La Bocca Grande stuurt topteam naar Horecava

De Italiaanse dag is een nieuw concept tijdens De Lekkerste Wedstrijden (Nederlands Kampioenschappen) op Horecava. Restaurant La Bocca Grande is één van de eersten die zich heeft ingeschreven voor deze speciale dag. Zij sturen een topteam naar Horecava dat wel eens hoge ogen kan gooien. Durf jij het tegen ze op te nemen?

Ondernemerschap
“Ik heb geleerd hoe dingen anders kunnen door de HIA” – Ab Hannema

Ab Hannema is al enkele jaren jurylid voor de Horeca Innovation Award in de sector Equipment & Services, maar dit jaar is hij voor het eerste keer jurylid in de sector Food & Beverage. Wat is zijn visie omtrent innovatie en de Horecava Innovation Award?

Nieuwsberichten
INSPIRATIONAL voor horeca & catering

Op 1 & 2 november 2021 toveren toonaangevende leveranciers de locatie van RATIONAL om tot een inspiratietheater voor horeca & catering. Ontmoet elkaar weer, ga in gesprek met leveranciers en bekijk interessante demonstraties. Een reis over de wereld, de hybride keuken, vegan / vega / vurrukkelijk, teveel om op te noemen.

Personeel
Jorden Hoek: Hoe zorg ik voor een positief werk-klimaat

Het is geen openbaring als er verteld wordt dat een restaurant valt of staat met de mate van gastvrijheid. Gastvrijheid, een bekend en frequent gebruikt woord in de horeca, maar vaak nog ver te zoeken. Zonde, want de mate van gastvrijheid is de meest prominente factor van de gastenbeleving, en een goede gastenbeleving leidt tot een hogere omzet. Maar waarom dan, dat de gastvrijheid in de horeca vaak veel te wensen over laat? En, hoe creëer je gastvrijheid binnen een restaurant?

Horecava Innovation Awards
Inschrijving Horecava Innovation Award 2022 geopend

De inschrijving voor de Horecava Innovation Award 2022 is in volle gang. Tot en met 22 oktober 2021 kunnen bedrijven hun innovatie of noviteit insturen. Daarmee maken ze kans om in de voetsporen te treden van eerdere winnaars als Gold & Green, Deliverect, Pure Pacific, Yellowtail, Hemelswater, Rosval, IBM en Flammkuchen Nederland. De Horecava Innovation Award wordt voor de 21e keer op rij toegekend aan het meest innovatieve product, dienst of concept in de foodservice branche. Horecava biedt net als vorig jaar de mogelijkheid om alle innovaties te tonen in het TrendLAB. De winnaar wordt bekend gemaakt op de eerste beursdag van de Horecava, die plaatsvindt van maandag 10 tot en met donderdag 13 januari 2022 in RAI Amsterdam.

Productnieuws
Hoe serveer je 3 heerlijke mocktails?

Degene die denkt dat een cocktailshaker enkel bezig is met het mixen van een alcoholische versnapering met een sapje en een mini-parasolletje erin steken heeft het mis. Cocktails maken is een vak apart en gaat veel verder dan het mixen van dranken. Volgens Theo Snoek, eigenaar van zijn eigen cocktailcatering bedrijf The Alchemister en al 15 jaar in het vak actief, merkt op dat de mocktail (een alcoholvrije cocktail) in opkomst is. De afgelopen twee jaar is de populariteit voor non-alcoholische cocktails alleen maar gestegen volgens hem. Volgens Theo zal dit ook niet gaan afnemen en als het aan hem ligt, mag de reclame voor mocktails wel wat prominenter.

Wedstrijden
Strijd om de lekkerste ‘pizza nova’ barst los

Wie bakt de lekkerste ‘pizza nova’ van Nederland? Daar draait het om bij het allereerste NK Pizza Bakken 2022 op dinsdag 11 januari 2022. Samen met De Lekkerste Wedstrijden organiseert Pizza Profs tijdens Horecava deze krachtmeting voor professionele pizzaiolo’s. Vanaf medio september is de inschrijving voor het NK Pizza Bakken gestart.

Nieuwsberichten
Nieuwe aflevering podcast Truffelz

In onze tweede podcast gaan we in gesprek met Christian Koning, commercieel directeur Henri B.V., over het aanboren van nieuwe markten in de coronacrisis, de toekomst van de horecalogistiek en smart vending.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!