Nieuwsberichten


Scoops Inspiratie
Stijgende prijzen voedingsmiddelen is een groot gevaar voor de horeca

Lange tijd maakte economen zich nauwelijks zorgen over de inflatie, maar door de huidige periode van veel corona-maatregelen neemt de onzekerheid over oplopende prijzen toe. Komend jaar kan de inflatie voor onaangename verrassingen kunnen zorgen weet Food Service Instituut Nederland (FSIN) te melden. Granen, oliën en suiker, maar ook aardappelen en vers of gekoeld fruit flink duurder geworden in de afgelopen periode. De oplopende prijzen kunnen voor fabrikanten en leveranciers van andere producten een gelegenheid zijn om de prijzen ook te verhogen, zonder dat daar een goede reden voor is. Deze zogenaamd inflatiecorrectie kan je nog wel eens in jouw portemonnee gaan voelen.

Beursnieuws
Horecava 2022 schuift door naar het voorjaar

Vakbeurs Horecava 2022 wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum in het voorjaar. Dit besluit heeft de organisatie, in afstemming met de horecabranche, genomen. Horecava staat bekend als dé toonaangevende Horeca vakbeurs in Nederland, met een volledig en kwalitatief aanbod voor de gehele branche, waar fysiek verbinden en gastvrijheid centraal staan. Door de huidige omstandigheden in - en de druk op - de markt, kan dit onvoldoende gewaarborgd worden.

Interieur & Design
Deze vijf horecabedrijven zijn net geopend!

Altijd leuk: inspiratie opdoen bij collega’s! Entree Magazine tipt deze maand weer vijf nieuwe bedrijven die de moeite waard zijn om te bezoeken!

Personeel
Foodservice Denktank held: Ad Goes, Eetcafé De Voorstraat

Hard werken en altijd klaarstaan voor de gast, dat is waar de horeca om draait. Wat ons betreft zijn de mensen die iedere dag weer met passie klaarstaan voor hun gasten échte helden! Hoog tijd om deze helden in het zonnetje te zetten. De held van deze editie is: Ad Goes, eigenaar van Eetcafé De Voorstraat.

Grootkeuken & Apparatuur
S1:A6 RATIONAL TV: Inspiratie voor de feestdagen

De feestdagen komen er aan! In deze aflevering van RATIONAL TV gaan onze kooktechnisch adviseurs Rémon & Toine je inspireren met verschillende bereidingen voor de feestdagen. Van traditionele voorgerechten, klassiekers met een twist tot heerlijke nagerechten.

Beursnieuws
Nog steeds groen licht voor Horecava

Deze nieuwe week start ik, Carlijn Groen-Wijnmalen Director Food Horecava, anders dan anders, met een persoonlijk bericht. Net als heel Nederland, zat ook ik voor de tv om te horen wat de RIVM maatregelen zijn voor de komende periode. Heftig is het om vast te stellen dat het eenieder van ons op meerdere fronten raakt als mens; als branche, ondernemer, partner, collega en als evenement Horecava

Ondernemerschap
Horecaondernemer? Vijf tips om aftrekposten de baas te blijven

Uit een peiling van de Belastingdienst blijkt dat de helft van de startende ondernemers en zzp’ers pas bij de aangifte inkomstenbelasting checkt of zij recht hebben op aftrekposten. Dit vergroot de kans dat startende ondernemers en zzp’ers belastingvoordelen mislopen. In dit artikel vind je vijf tips om de ondernemersaftrek de baas te blijven.

Nieuwsberichten
Voorbereidingen Horecava 2022 in ‘volle gang’

We kijken uit om elkaar weer fysiek te ontmoeten tijdens Horecava 2022, van 10 januari tot 13 januari in RAI Amsterdam. “Wij maken ons klaar voor Horecava 2022 en we kunnen niet wachten om onze dynamische branche weer een podium te geven.

Wedstrijden
Internationale pizzachef Renato Bosco in jury NK Pizzabakken

Tijdens Horecava barst de strijd los: het Nationaal Kampioenschap Pizza Bakken vindt plaats op de tweede dag. De competitie voor beste pizzabakker van Nederland gaat op 11 januari van start met onder andere Robert Kranenborg als jurylid. Ook internationale pizzachef Renato Bosco is erbij om de pizza's te proeven en te beoordelen en zal met zijn ervaring en specialisme nóg meer elan meenemen naar de beurs.

Scoops Inspiratie
TrendLAB: AKE-Ideal Nordcap één van de trendsetters op Horecava 2022

AKE-Ideal Nordcap is sinds 2016 de founding partner van het innovatieve TrendLAB van Horecava. In de loop der jaren zijn ze uitgegroeid tot een van de trendsetters van het TrendLAB. Door COVID19 staan alle budgetten onder druk. Niet alleen voor Horecava, maar ook voor haar deelnemers. AKE-Ideal beseft hoe belangrijk het is om hierover te praten en inspiratie op te doen in deze moeilijke tijd. Daarom hebben zij gekozen om zich te richten op het netwerken tijdens de beurs.

Scoops Inspiratie
Trend: nieuwe generatie vakantieparken

Op steeds meer plekken kan de gast anders dan anders overnachten. We zien een nieuwe generatie (vakantie)parken, unieke lodges en suites in de natuur en (kampeer)concepten die zich richten op nieuwe doelgroepen en de nieuwe wensen van deze tijd. Deze zes bedrijven zijn genomineerd voor de Entree Awards in de categorie Best New Holiday Concept en zijn een goede toevoeging op het bestaande overnachtings- en hotelsegment.

Duurzaamheid
Energiebesparing in de horeca is geldbesparing

Energie besparen betekent geld besparen. En laten we eerlijk zijn, dat wil iedere ondernemer wel. Bovendien is minder energieverbruik ook goed voor het milieu. Maar hoe kan je als ondernemer ervoor zorgen dat het energieverbruik van een horecazaak zo laag mogelijk wordt? Dat kan bijvoorbeeld door voor ledverlichting te kiezen in plaats van gloeilampen. Of door het pand extra te isoleren met dubbel glas. Meer handige tips over hoe je makkelijk energie kunt besparen in de horeca, lees je in dit artikel. Grote investeringen zijn niet nodig, je kunt er meteen mee aan de slag.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!