Nieuwsberichten


Ondernemerschap
Voedselverspilling in de horeca: wat is het en hoe voorkom je het?

Als je denkt aan dingen die slecht zijn voor het milieu, denk je waarschijnlijk het eerst aan auto’s, vliegtuigen en veeteelt. Maar wist je dat voedselverspilling op dit moment een van de grootste problemen voor onze planeet vormt? Dat het zorgt voor veel uitstoot van broeikasgassen? En dat we bijna een derde van de wereldwijde voedselproductie onopgegeten weggooien? Consumenten hebben hier het grootste aandeel in. Maar ook in de horeca wordt enorm veel weggegooid! Dat is niet alleen slecht voor het milieu, maar voor de winst van horecaondernemers. Ontdek hoe voedselverspilling in de horeca ontstaat, welke negatieve gevolgen het heeft, en hoe je deze verspilling kunt tegengaan.

Algemeen Nieuws
Probeer nu traditioneel Belgische mayonaise!

Mayonaise met ei van Devos & Lemmens wordt gemaakt volgens traditioneel Belgisch recept en blinkt uit door haar volle romige smaak. Niet alleen onmisbaar bij frietjes, maar past ook uitstekend bij tal van andere gerechten zoals fondue, gourmet, bij de barbecue en in salades.

Productnieuws
Tork introduceert nieuw antimicrobieel schuim en handzeep

Antimicrobiële zeep en handdesinfectiemiddelen zijn een belangrijk onderdeel van preventieve maatregelen tegen infecties op de werkvloer en in publieke ruimtes....

Productnieuws
Tork Xpressnap® servetdispensers: vermindert verspilling en bevordert goede hygiëne

Met de nieuwste innovatie, de Tork Xpressnap Elektronische Drive Thru servetdispenser, brengt Tork de voordelen van de gesloten servetdispenser naar drive-thru en afhaalservices.

Nieuwsberichten
Horecava 2022 geannuleerd

De organisatie achter Horecava heeft in nauw overleg met de horecabranche besloten om de vakbeurs geen doorgang te laten vinden in 2022. Een beslissing die onlosmakelijk verbonden is met de huidige situatie in de branche. De horeca heeft het de afgelopen twee jaar zwaar voor de kiezen gekregen en de druk op de ondernemer blijft ook de komende tijd onverminderd groot. Deze omstandigheden maken de organisatie van een kwalitatief, fysiek evenement ondoenlijk en onwenselijk.

Ondernemerschap
Wat is hybride horeca?

Een positieve bijwerking van de coronapandemie? Crisis wakkert de creativiteit aan. Restaurants en hotels proberen van alles om hun gasten te bereiken. Daarvoor zetten ze in op andere vormen van horeca dan alleen de traditionele restaurantbeleving: hybride horeca is het toverwoord.

Algemeen Nieuws
Horecava@your service – helpende handjes aangeboden

Van ramen zemen, orders opnemen tot het snijden van groentes…van 10 tot 13 januari 2022, de oorspronkelijke datum dat Horecava zou plaats vinden, gaat het Horecava-team op pad. We, de organisatie achter Horecava, willen deze dagen niet ongemerkt voorbij laten gaan en gebruiken om de branche letterlijk een helpende hand aan bieden. Horecaondernemers en leveranciers kunnen zich aanmelden en aangeven waar ze hulp bij kunnen gebruiken; klussen die door gebrek aan personeel zijn blijven liggen, waar geen tijd voor was. Team Horecava komt langs en helpt de klus te klaren.

Nieuwsberichten
Blog Quirine Muller: Hybrid Hotels, van concept naar trend in corona tijd

Stijging in aantal thuiswerkenden Dit was het begin van een periode die langer duurt dan iedereen had voorzien. Volgens het...

Nieuwsberichten
Reinier Bunnik: Don’t try to follow someone else’s path, create your own.

He knew that one day, he would be a General Manager Ever since a young age, Reinier Bunnik was mesmerized...

Nieuwsberichten
Blog Jesper Diercks: Wat kan de horeca leren van de interactie met gasten tijdens de sluiting?

Wat maakt interactie in de horeca belangrijk? Interactie tussen een bedrijf en haar gasten is een van de belangrijkste aspecten...

Horecava Innovation Awards
Nominaties Horecava Innovation Award 2022 bekend

Van robots tot plantaardige eieren en van schoonmaken zonder plastic flessen tot DIY software-oplossingen. Het is een greep uit de selectie van genomineerde innovaties voor de Horecava Innovation Award 2022; dé jaarprijs voor de beste innovaties in de Nederlandse foodservice branche. Een onafhankelijke jury selecteerde voor de vier categorieën 16 nominaties uit ruim 120 inzendingen. De winnaars worden 10 januari 2022 bekendgemaakt.

Fast Service
Start-up in the spotlight: Karma Kebab

Dönner kebab, we kennen de snack allemaal wel. Een heerlijk broodje dönner gecombineerd met verschillende groentes en sauzen is altijd een goed idee, maar niet voor veganisten. Karma Kebab bracht hier verandering in! Karma Kebab is 100% plantaardig en gemaakt van lokale granen en groenten. Een echte eye catcher op elke menukaart, gemakkelijk te bereiden en ook zeer geschikt voor take-out & delivery. De Amsterdamse start-up is klaar om Nederland te veroveren met hun unieke maaltijd.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!