Was jij erbij? Bij de allereerste Horecava Tour? Op 19 maart waren we in Antwerpen, bekeken we hotspots, kregen sneak previews, keken in verschillende keukens en bezochten we VENUEZ. Met een diverse groep geïnteresseerden vanuit onder andere Verstegen, De Pizzabakkers, AB InBev, Entree Magazine, Bier & Co en Le Perron stapten we ’s ochtends in Antwerpen op de fiets, om de hele dag inspiratie op te doen, te netwerken en samen te eten en te drinken.
Cultcha Kombucha is de eerste start-up in onze nieuwe rubriek: start-up in the spot light. Waarin we elke maand een horeca start-up uitlichten.
Bas Jacob (22) studeerde Food Innovation en is creatief brouwer bij Brouwerij Zuidt in Maastricht. Zijn compagnon Hein van Baast (24) studeerde Voedingsmiddelentechnologie en is technisch brouwer.
Cocktails zijn niet meer weg te denken uit het drankenaanbod van de horecaondernemer. Maar het moet wel van A tot Z kloppen. Van waanzinnige smaak en mooi glaswerk tot goed ijs en ‘instagrammability’. De consument wil waar voor zijn geld en verwacht kwaliteit en service.
11 januari 2018 - Biertappen is echt een vak. Dat bleek vandaag maar weer tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Biertappen op Horecava 2018. Van de 1400 barmannen en barvrouwen die de afgelopen maanden meededen aan de regionale voorrondes, stonden er vandaag 59 deelnemers in de finale. En Frank Bruin van De Noot Horeca uit Wijk aan Zee tapte het beste biertje! Hij won de felbegeerde titel en is Nederlands Kampioen Biertappen 2018.
Horecava heeft de komende editie haar drankensegment geheel vernieuwd met de Pop Up Bar Experience. In de karakteristieke sfeer van de Amsterdamse buurt ‘De 9 Straatjes’ zijn er pop up bars, workshops en demonstraties. Daarnaast werkt de Horecava voor het eerst samen met de Amsterdam Cocktail Week, hun stand is centraal gepositioneerd in de Pop Up Bar Experience.
Zie welke cocktailtrends er allemaal zijn in Nederland en krijg tips over hoe jij cocktail in jouw horeca zaak succesvol kan maken. Zo gaan we langs bij Coffeelab en restaurant Zarzo in Eindhoven en Le Cozy in De Kleine Berg.
Een olievlek is er niets bij, zo snel verspreidt het ambachtelijke biervirus zich over ons land. In aantal brouwerijen hebben we bierbuurland België vér achter ons gelaten.
Het beste getapte biertje vinden de consumenten in de Nederlandse horeca. Jaarlijks strijden de barmannen en barvrouwen om het Nederlands Kampioenschap Biertappen. Vandaag was een spannende finale op de Horecava in Amsterdam. Een ongekend hoog niveau van gastheren en vrouwen presenteerden aan de vakjury pils en speciaalbieren. Zowel lokaal als regionaal zijn er de afgelopen maanden tapwedstrijden georganiseerd. De professionele vakjury beoordeelde het ambacht van voorbereiden, tappen, presenteren en serveren van de getapte biertjes en speciaal bieren.
Overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2017 is een speciaal bier, gebrouwen met lokaal opgevangen en gefilterd regenwater; Hemelswater: Code Blond van Hemelswater uit Amsterdam. “Storytelling en wereldverbeteren via voedsel komen in dit product prachtig bij elkaar,” oordeelt de jury.
Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!