Koude Dranken


Koude Dranken
Bierbrouwers staan klaar om horeca te bevoorraden

Diverse Nederlandse bierbrouwers laten weten dat ze klaar staan met hun voorraad om al hun klanten binnen een week te kunnen voorzien.

Koude Dranken
Heineken wil in 2040 volledig CO2-neutrale productie

Heineken, 's werelds op één na grootste bierbrouwer, wil co2 neutraal bierbrouwen en wil dit bereiken door energiezuiniger te werk te gaan en zo veel mogelijk groene energie te gebruiken.

Koude Dranken
Utrechtse horeca mag weer even een biertje serveren

Vijf utrechtse kroegen gaan open op woensdagochtend. Zij doen mee aan de caféproef om te testen hoe mensen zich in de horeca aan de coronaregels houden.

Koude Dranken
Fuck Wijn is een nieuwe podcast over bier

De bedoeling van de podcast is om op een positieve en lollige manier bier in het zonnetje te zetten voor consumenten, zonder erg diep in te gaan op de technische kanten van het brouwen van bier. Wel wordt de luisteraar wat bierjargon geleerd.

Koude Dranken
Horeca verkocht afgelopen twaalf maanden 70 procent minder bier

De horeca heeft inmiddels een vol jaar te kampen met de gevolgen van de coronacrisis en de lockdownmaatregelen. De afgelopen twaalf maanden is in de sector ruim 70 procent minder bier verkocht, melden de Nederlandse Brouwers.

Koude Dranken
Actie tegen wijnverspilling in Breda steunt ook lokale horeca

Omdat de horeca zijn wijn niet meer afneemt, zit Bredase wijninkoper Huub van den Muijsenbergh met 24.000 flessen te veel. Een reddingsactie moet ervoor zorgen dat de flessen toch verkocht worden. Ook gaat een deel van de opbrengst naar lokale horeca.

Koude Dranken
Italiaanse bieren in Nederland: pils of bier geblend met wijn?

Het Italiaanse biertje Birra Moretti is nu ook in de Nederlandse supermarkten te koop, laat moederbedrijf Heineken dinsdag weten. Italië is veel meer een bierland dan de meeste mensen weten, zegt biersommelier Fiona de Lange.

Koude Dranken
Start-up Pitch: Ful frisdrank van microalgen

FUL is een natuurlijk verfrissende frisdrank gemaakt van het superfood van onze eigen planeet, namelijk microalgen.

Food & Wine
De wijnwereld na Covid-19 door Wine Professional

Hoe verandert de rol van horeca-importeurs. Hoe ziet de sommelier zijn functie veranderen? Wat willen je gasten, nu en straks?

Food & Wine
De wijnwereld tijdens en na Covid-19

Wine Professional ging ook virtueel tijdens het tafelgesprek met Peter van Houtert (KNWV), Peter Klosse (Academie voor Gastronomie), Hans van de Meeberg (Misset/Proefschrift) en Jan van Lissum (The Wine & Food Association / Wine Professional) onder leiding van moderator Jan-Sebastian van Lissum.

Koude Dranken
Heineken gaat 8000 banen schrappen, 300 in Nederland

Heineken gaat de komende jaren wereldwijd 8000 banen schrappen, waarvan ongeveer 300 in Nederland. Het concern wil kosten besparen. In totaal werken er ongeveer 85.000 mensen bij het bedrijf.

Koude Dranken
Desperados lanceert alcoholvrije variant

Desperados Virgin 0.0% biedt ook zonder alcohol de verfrissende smaak en de kick waar het merk bekend om staat.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!