Koude Dranken


Ondernemerschap
De impact van loyaliteit op de horeca

Wat moet een café zonder zijn gasten die er van vroeg op de avond tot laat in de nacht bier drinken, een restaurant zonder zijn gasten die regelmatig een uitgebreid gangendiner bestellen of een hotel zonder die gasten die er vast elke vakantie of businessmeeting zijn? Een horecazaak is enorm afhankelijk van zijn vaste gasten en veel bedrijven doen er al heel veel aan om de “standaard” gasten om te toveren in loyale gasten. Maar wat houdt loyaliteit nou in en waarom is het zo belangrijk? Hoe kun je ervoor zorgen dat gasten zich verbonden voelen met je zaak en blijven terugkomen? Maar ook niet onbelangrijk: hoe heeft het concept van loyaliteit zich ontwikkeld en hoe zal het dat gaan doen in de toekomst?

Ondernemerschap
Beschermd: Trending Topics 2022 is uit!

Er is geen samenvatting, omdat dit een beschermd bericht is.

Beursnieuws
Genomineerden Foodservice Award 2022

De genomineerden voor de ‘Foodservice Award 2022’ verkiezing zijn bekend! Twintig foodservice bedrijven maken kans op een (categorie)prijs. Tijdens deze bijzondere editie, waarbij de meeste deelnemers (gedeeltelijk) gesloten zijn geweest, is er meer dan 21.000 keer gestemd. De verkiezing is een initiatief van Q&A in samenwerking met Horecava en werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd.

Koude Dranken
Drankenbeurs NABLAB 1 jaar uitgesteld

Initiatiefnemers RAI Amsterdam en Servicecentre4Hospitality hebben deze week besloten het geplande event NABLAB met één jaar uit te stellen. De aanvankelijk op 4 en 5 april geplande vakbeurs zou het eerste Europese evenement voor professionals met 100% focus op “no & low alcoholische dranken” worden. Onder de huidige omstandigheden en met alle onzekerheden voor de komende maanden heeft de organisatie in goed overleg met de partners besloten de eerste editie een jaar uit te stellen naar 2023.

Interieur & Design
Entree Magazine en Horecava lanceren Trending Topics 2022

Trends, previews, verwachtingen en hotspots: begin januari verschijnt Trending Topics 2022! Van eigen delivery-apps, vegan snacks en Generatie Z tot non-alcoholische cocktails, dark kitchens en biertrends. Dit fraaie bewaarmagazine van bijna 200 pagina's is een co-productie van Entree Magazine en Horecava.

Ondernemerschap
Stijgende prijzen groot gevaar voor horeca

Lange tijd maakte economen zich nauwelijks zorgen over de inflatie, maar door de huidige periode van veel corona-maatregelen neemt de onzekerheid over oplopende prijzen toe. Komend jaar kan de inflatie voor onaangename verrassingen kunnen zorgen weet Food Service Instituut Nederland (FSIN) te melden. Granen, oliën en suiker, maar ook aardappelen en vers of gekoeld fruit flink duurder geworden in de afgelopen periode. De oplopende prijzen kunnen voor fabrikanten en leveranciers van andere producten een gelegenheid zijn om de prijzen ook te verhogen, zonder dat daar een goede reden voor is. Deze zogenaamd inflatiecorrectie kan je nog wel eens in jouw portemonnee gaan voelen.

Duurzaamheid
3.000 mede-eigenaren steunen verduurzaming wijnwereld

Steeds meer organisaties zien de kracht van het betrekken van stakeholders als mede-eigenaars. Financieren met inzet van het aandelenkapitaal geeft meer vrijheid en meer mogelijkheden. De stakeholders hebben vertrouwen in de plannen en draagt de ondernemer en zijn ambities een warm hart toe. Via Eyevestor kunnen betekenisvolle startups, scale-ups en MKB-bedrijven hun aandelen digitaliseren. Hiermee wordt het zelf ophalen van kapitaal laagdrempelig – en dat werpt z’n vruchten af. Bio-wijnproducent Neleman is zo’n organisatie, die via het innovatieve platform Eyevestor.com hun community van stakeholders heeft uitgenodigd tot co-ownerschap.

Interieur & Design
Deze vijf nieuwe horecalocaties zijn net geopend

Altijd leuk: inspiratie opdoen bij collega’s! Entree Magazine tipt deze maand weer vijf nieuwe bedrijven die de moeite waard zijn om te bezoeken!

Koude Dranken
Hoe serveer je 3 heerlijke mocktails?

Degene die denkt dat een cocktailshaker enkel bezig is met het mixen van een alcoholische versnapering met een sapje en een mini-parasolletje erin steken heeft het mis. Cocktails maken is een vak apart en gaat veel verder dan het mixen van dranken. Volgens Theo Snoek, eigenaar van zijn eigen cocktailcatering bedrijf The Alchemister en al 15 jaar in het vak actief, merkt op dat de mocktail (een alcoholvrije cocktail) in opkomst is. De afgelopen twee jaar is de populariteit voor non-alcoholische cocktails alleen maar gestegen volgens hem. Volgens Theo zal dit ook niet gaan afnemen en als het aan hem ligt, mag de reclame voor mocktails wel wat prominenter.

Koude Dranken
10 onbekende wijnlanden die wijn produceren

Marokko Al 2500 jaar produceert Noord-Afrika wijn. Dat Marokko, als islamitisch land, wijn produceert komt misschien als een verassing, maar...

Koude Dranken
Instatrend #Zomercocktails

De terrassen zijn weer open, de zomer komt eraan, een lekker vakantiegevoel borrelt op, daar past vast een lekkere zomercocktail bij.

Koude Dranken
Instatrend #ijskoffie

Met de zomer die er weer aan komt en de terrassen die weer geopend zijn delen we heerlijke zomerse ijskoffie.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!