Grootkeuken & Apparatuur


Food & Wine
Vernieuwde, duurzame reinigingsdoek van Tork helpt horeca

COVID-19 heeft het werk van horecaondernemers grondig door elkaar geschud. Restaurants, cafés en hotels moeten zich continu aanpassen. Hiernaast wordt...

Interieur & Design
Entree Magazine en Horecava lanceren Trending Topics 2022

Trends, previews, verwachtingen en hotspots: begin januari verschijnt Trending Topics 2022! Van eigen delivery-apps, vegan snacks en Generatie Z tot non-alcoholische cocktails, dark kitchens en biertrends. Dit fraaie bewaarmagazine van bijna 200 pagina's is een co-productie van Entree Magazine en Horecava.

Food & Wine
Nominaties Horecava Innovation Award 2022 bekend

Van robots tot plantaardige eieren en van schoonmaken zonder plastic flessen tot DIY software-oplossingen. Het is een greep uit de selectie van genomineerde innovaties voor de Horecava Innovation Award 2022; dé jaarprijs voor de beste innovaties in de Nederlandse foodservice branche. Een onafhankelijke jury selecteerde voor de vier categorieën 16 nominaties uit ruim 120 inzendingen. De winnaars worden 10 januari 2022 bekendgemaakt.

Grootkeuken & Apparatuur
Ook in keukens is verhalen vertellen belangrijk geworden

Steeds meer horecagelegenheden vertellen een verhaal. De gasten gaan de belevenis aan en gaan mee in het verhaal. Om gasten te trekken is er meer nodig dan alleen het aanbieden van een heerlijke menukaart. Daarin speelt ook de bewustwording van gasten een grote rol. Eten dat niet in het seizoen past, wordt niet meer geaccepteerd. Het weggooien van eten is ook not done. Ook in bedrijven verandert de functie van de kantine. Nu werknemers meer thuiswerken, wordt een ontmoetingsplek in bedrijven belangrijker. De vroegere kantine en vergaderzaal zijn in elkaar verweven. Met elkaar overleggen, discussiëren en praten over het slechte weer moet overal in het kantoor kunnen plaatsvinden. Dus niet alleen bij het populaire koffieautomaat. De barista is de ideale oplossing hiervoor!

Grootkeuken & Apparatuur
Coronastilte in keukens biedt ruimte voor dieptereiniging

Horecakeukens zijn door toedoen van het Coronavirus geheel of gedeeltelijk gesloten. Dat zorgt voor problemen, maar ook voor enkele kansen. Je zou in deze stille tijd kunnen nadenken over het plegen van groot onderhoud of het uitvoeren van dieptereiniging.

Grootkeuken & Apparatuur
Intelligente systemen in de keuken

Een thermostaat die op afstand bedienbaar is… Handdoekenhouders die met een appje melden dat de rol vervangen moet worden… Vuilcontainers die bijna vol zitten en hun eigen afhaaldienst bestellen… Of zelfs een keukenprullenbak die protesteert als er te veel foodwaste is en je exact vertelt wat je vaak weggooit en wanneer. Allemaal voorbeelden van slimme datatoepassingen in de keuken. Maak jouw keuken slimmer met smart keukenassistenten!

Grootkeuken & Apparatuur
Instatrend #fairkitchens

11 tips voor op Instagram in verband met Instatrend #fairkitchens

Grootkeuken & Apparatuur
Help, handen te kort!

Je kunt als horecaondernemer nog zulke mooie plannen hebben, als je er geen geschikte medewerkers bij weet te vinden, houdt het snel op. Zodra er ook maar één servicemonteur ziek is, loopt de business vast. Waar haal je ze vandaan, in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt?

Start-up & innovatie
Theo Wichers van EcoTapwater

Ik ben Theo Wichers uit Amsterdam en eigenaar van EcoTapwater. Ik begon mijn carrière ooit als kelner en oberkelner in diverse restaurants en hotels in Nederland en daarbuiten.

Grootkeuken & Apparatuur
Food cultures in de spotlight op het Horecava InnovationLAB:

Amsterdam, 21 december 2018 - Technologie in de keuken als oplossing voor het tekort aan goed opgeleid horecapersoneel. Welkom bij de Food Culture Next Level Kitchen. Technologie is eveneens een belangrijk element in de Food Culture High Traffic - Convenience, want ook onderweg wil de consument snel eten en drinken kunnen krijgen, afgestemd op hun behoefte en van hoge kwaliteit. Tijdens Horecava zijn deze en vier andere Food Cultures begin januari te zien en te ervaren in het InnovationLAB. De Horecava is van 7 tot en met 10 januari 2019 in RAI Amsterdam.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!