Wat is het effect van mooie apparaten, in het zicht van de gast? Ze doen iets met de sfeer in de zaak en scheppen terecht verwachtingen op het gebied van kwaliteit en versheid.
De horeca is een branche met zeer veel bepalingen. Het goede nieuws is dat je het niet allemaal zelf hoeft uit te zoeken. Bekijk de wet- en regelgeving die gelden voor de horecakeuken.
AKE Ideal NordCap gaat voortaan verder onder de nieuwe naam NordCap Nederland. Daarnaast opent de premium leverancier van foodequipment uit Waddinxveen in januari 2023 een multifunctionele showroom: NordCap Experience Center ( NExC).
Besparen is nog nooit zo belangrijk geweest. Niet alleen op energiekosten, maar ook op water-, personeels- en andere bedrijfskosten. Winterhalter kan u daarbij helpen. Hoe?
De transitie van gas naar elektra is in volle gang. De overheid motiveert particulieren en ondernemers om over te schakelen. Helaas blijkt in de praktijk dat dit niet zo eenvoudig gerealiseerd kan worden.
SUGO Pizza wist met hun Delivery & To Go Concept de jury te overtuigen en gaat met de Innovation Award in de categorie Concepts, Interieur & Design naar huis. Hugo Kruijssen (mede-eigenaar SUGO Pizza) vertelt waarom dit concept van franchising succesvol is en waarom het enorme kansen biedt voor horecaondernemers.
Deze keer in 'Start-up in the spotlight': SwapBox, die met hun herbruikbare verpakkingen, verpakkingsafval tegen wil gaan. Mede-eigenaar Maurits Last vertelt over hun start-up en waarom dit geschikt is voor elk bedrijf.
De beschikbaarheid van grondstoffen is van strategisch belang voor elk bedrijf, ook voor de horeca. Want zonder grondstoffen stagneert de productie van o.a. staal, papier en computerchips. Dit kan resulteren in schaarste van bijvoorbeeld keukenapparatuur, ledlampen en koffie. Om ervoor te zorgen dat alles beschikbaar blijft is een andere mindset noodzakelijk. Circulaire horeca is de oplossing.
De winnaars van de Horecava Innovation Award 2022 zijn bekendgemaakt. Overall winnaar 2022 is ENJAY, die met haar energie-terugwin systeem een ‘missing link’ biedt voor het klimaatvraagstuk en een lagere energierekening voor veel horecabedrijven. Tot winnaar van de Duurzaamheid Award Karel de Vos werd Ozarka verkozen, die met hun herbruikbare producten en gesloten circulair systeem een oplossing biedt in de strijd tegen afval. Tijdens een alternatieve uitreiking kregen de winnaars hun prijs overhandigd uit handen van de afscheidnemende juryvoorzitter Hayk Simons.
Voedselverspilling, we moeten er allemaal wat mee. Maar hoe pak je dit effectief aan zonder dat je 10 verschillende afvalbakken in je keuken hebt en zonder dat het veel moeite kost? De 'Start-up in the spotlight Orbisk heeft daar een oplossing voor. De drie heren timmeren al sinds 2018 aan de weg, deden mee aan de Horecava Innovation Award 2022 en hebben tot dusver al 130,000 kilo afval bespaard.
Met start-up in the Spotlight lichten we telkens en een start-up uit. Deze keer Nutritious Juices & Soups, die hygiënische en makkelijk in gebruik dispensers hebben ontwikkeld voor de out-of-home markt. Het biedt comfort en gemak voor de gebruiker en ze kunnen een brede variatie van sappen en soepen te doseren, zelfs als het om verse diepgevroren soepen gaat. Hoe zijn de oprichters tot de start-up gekomen? En waarom mag dit product niet ontbreken in de horeca?
Er is geen samenvatting, omdat dit een beschermd bericht is.
Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!