Food & Wine


Food & Wine
Instatrend #BaoBurger

Deze editie van de #instatrends nemen we een kijkje bij de lekkerste #Baoburgers. Creatieve recepten gemaakt met de Bao Buns.

Food & Wine
De Lekkerste stroopwafelburger van Vincent Kuik

De Lekkerste Wedstrijden zijn al 36 jaar een vaste waarde op de Horecava. Helaas konden de wedstrijden in 2021 niet doorgaan vanwege het coronavirus. Daarom blikken we terug: hoe gaat het nu met de deelnemers van 2020? Hoe kijken ze terug op hun deelname, en wat heeft het ze gebracht? We vroegen het aan Vincent Kuik, die de show stal met zijn stroopwafelhamburger.

Food & Wine
Instatrend #Paasbrunchbezorging

Met Pasen bijna voor de deur, maar nog steeds de horeca dicht. Is deze keer de Instatrend #paasbrunchbezorging. Geniet je met ons mee?

Food & Wine
Instatrend #eetbarebloemen

Regelmatig lichten we een instatrend uit die ons opvalt op Instagram. Dit keer is dat #eetbarebloemen. Met de lente op komst een kleurrijke toevoeging voor je gerechten.

Food & Wine
De wijnwereld na Covid-19 door Wine Professional

Hoe verandert de rol van horeca-importeurs. Hoe ziet de sommelier zijn functie veranderen? Wat willen je gasten, nu en straks?

Food & Wine
De wijnwereld tijdens en na Covid-19

Wine Professional ging ook virtueel tijdens het tafelgesprek met Peter van Houtert (KNWV), Peter Klosse (Academie voor Gastronomie), Hans van de Meeberg (Misset/Proefschrift) en Jan van Lissum (The Wine & Food Association / Wine Professional) onder leiding van moderator Jan-Sebastian van Lissum.

Food & Wine
Online platform Pizza Profs van start

Het landelijke vakplatform Pizza Profs is op 1 februari van start gegaan. Doel is om pizzaprofessionals online met elkaar te verbinden, te inspireren en te voeden met vakkennis.

Food & Wine
3D virtuele showroom van IDEAL AKE

Frisse ideeën: nieuwe IDEAL AKE Academy opent haar deuren. De huidige mondiale situatie vormt een uitdaging voor de manier waarop we ideeën uitwisselen in de foodservice-industrie. Er is echter veel vraag naar nieuwe perspectieven en innovatieve oplossingen. Nu meer dan ooit.

Food & Wine
Instatrend Winterse stamppot

Regelmatig lichten we een instatrend uit die ons opvalt op Instagram. Dit keer is dat #wintersestamppot. Heerlijke gerechten met vaak smaakvolle ingrediënten van het seizoen.

Start-up & innovatie
Start-up in the spotlight: The Mayo Sisters

The Mayo Sisters: een schoolvoorbeeld als het gaat over het succesvol opzetten en in de markt zetten van een start-up in de foodservice. Naast hun topproduct; een frisse, smeuïge en 100% plantaardige en suikervrije mayo met 15% minder vet, laten de zussen zien dat je met goede samenwerkingen, hard werken, mooie kansen en echte passie ver kunt komen. In januari stonden ze met The Mayo Sisters op het Horecava Start-upLAB en nu maken ze plannen om het buitenland te veroveren.

Food & Wine
5 redenen om te kiezen voor koelverse producten

Deze tijd vraagt als nooit tevoren om efficiëntie in de keuken. Producten van constante kwaliteit met de juiste inzet van het keukenpersoneel. Vijf redenen waarom jij en je team juist nu gebaat zijn bij koelverse tijdbesparende producten.

Food & Wine
Kleine menukaart: minder keuze, meer omzet

Hoe meer keuze, hoe beter? ‘Een grote menukaart getuigt van goede service en daar kun je niet zomaar vanaf’; een hardnekkige mythe in horecaland die ondanks de populariteit van kleine kaart-concepten de kop blijft opsteken. In dit artikel delen YourBi en Horeko de wetenschap en een praktijkvoorbeeld over waarom en hoe een kleine menukaart het rendement verhoogt en het succes van een horecazaak vergroot.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!