Food & Wine


Interieur & Design
Entree tipt twee horecazaken: Bois in Zaandam en The Den in Den Bosch

De horeca bruist weer! Reden genoeg om weer inspiratie op te doen bij collega's. Iedere twee weken tipt de redactie van horecatitel Entree twee hotspots. Dit keer restaurant Bois in Zaandam en hotel The Den in Den Bosch.

Food & Wine
Zet de kok op het terras

Neuromarketing is een relatief nieuwe marketingtechniek, waarmee het gedrag van de klant positief beïnvloed kan worden. Op het moment dat een klant ontspannen en blij is, werkt neuromarketing het beste. En wanneer is iemand nou meer ontspannen dan op jouw terras in de zon?

Interieur & Design
Entree tipt twee nieuwe horecazaken

De horeca bruist weer! Reden genoeg om weer inspiratie op te doen bij collega's. Iedere twee weken tipt de redactie van horecatitel Entree twee hotspots. Dit keer: cocktailbar en restaurant BlueBlood in Den Haag en restaurant REM in Amsterdam.

Food & Wine
Bidfood organiseert horeca spektakel van het jaar in Walibi Holland

Het nieuwe horecaseizoen komt er aan en na de afgelopen tijd is dit hét moment om positief en geïnspireerd weer aan de slag te gaan. Zo dacht Bidfood er ook over. Daarom organiseert Bidfood 4 en 5 april het Horeca Spektakel van het Jaar in Walibi Holland.

Start-up & innovatie
Start-up De Krekerij: lekker vlees van krekels en sprinkhanen

De start-up De Krekerij is gespecialiseerd in het maken van lekker vlees van onder andere krekels en sprinkhanen. Sander Peltenburg vertelt in deze ‘Start-up in the spotlight’ hoe De Krekerij bouwt aan een duurzame eiwittransitie.

Personeel
Inclusiviteit als kans voor de horeca

Sinds het begin van de coronacrisis zijn volgens vakbond FNV meer dan 90.000 horecamedewerkers in een andere sector gaan werken. Dat terwijl al voor de pandemie 1/3 van de horecabedrijven met een personeelstekort kampte. Het wordt dus tijd voor de horeca om de vijver waarin zij vissen voor personeel, te vergroten. Dit kan door na te denken over medewerkers uit een minder voor de hand liggende doelgroep.

Start-up & innovatie
Risottini: dé Italiaanse bitterbal voor jouw borrelplank

Hollands van buiten, Italiaans van binnen! De Start-up Risottini wil met hun Italiaanse vegetarische snack de Nederlandse borrelkaart veroveren. Eigenaren Daan Klein en Merijn Klok vertellen over hun Italiaanse bitterbal.

Interieur & Design
4 niet te missen horeca hotspots

Welke horeca hotspots van 2022 zijn nu al de moeite waard om te bezoeken als inspiratie voor je eigen zaak? Entree Magazine tipt 4 hotspots die het bezoeken waard zijn.

Fast Casual
Horecava Innovation Award winnaar SUGO Pizza

SUGO Pizza wist met hun Delivery & To Go Concept de jury te overtuigen en gaat met de Innovation Award in de categorie Concepts, Interieur & Design naar huis. Hugo Kruijssen (mede-eigenaar SUGO Pizza) vertelt waarom dit concept van franchising succesvol is en waarom het enorme kansen biedt voor horecaondernemers.

Fast Casual
Zuivelhoeve terechte winnaar Foodservice Award 2022

De winnaars van de ‘Foodservice Awards’ 2022 zijn bekend! Na het uitstellen van de bekendmaking wegens de lockdown en onzekerheid zijn de prijzen vandaag eindelijk overhandigd tijdens een feestelijke lunch in restaurant Trammmhuys in Voorburg. Chefkok Pierre Wind had speciaal voor de uitreiking een lunch van negen gangen ontwikkeld die stonden voor de negen categorieën van de prijsuitreiking. De Zuivelhoeve nam dit jaar de ‘overall’ titel in ontvangst en is daarmee verkozen tot het meest favoriete Foodservice bedrijf van de consument.

Start-up & innovatie
SwapBox: het optimale systeem voor herbruikbare verpakkingen

Deze keer in 'Start-up in the spotlight': SwapBox, die met hun herbruikbare verpakkingen, verpakkingsafval tegen wil gaan. Mede-eigenaar Maurits Last vertelt over hun start-up en waarom dit geschikt is voor elk bedrijf.

Fast Casual
Supermarkt wordt concurrent van de horeca

De strijd rond de het marktaandeel van de gemaksconsument wordt hevig de komende tien jaar. Supermarkten gaan concurreren met horeca door ook voeding voor directe consumptie aan te bieden. Dit blijkt uit de nieuwe FSIN Beleidsmonitor 2030.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!