Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden de deelnemers om een plek in de finale die plaats zal vinden op maandag 9 januari 2023 tijdens Horecava. Ontdek wie de finalisten HANOS Gouden Koksmuts 2023 zijn!
Op reis doet elke kok bergen inspiratie op, van spannende combinaties en interessante smaken tot onbekende producten. Hoe vertaal je deze nieuwe ideeën naar de professionele keuken en naar jouw menu? En hoe voeg je er een eigen signatuur aan toe? Gastronomixs neemt je mee op reis door de meest interessante smaakregio’s van de wereld, en laat je zien hoe je culinaire ideeën van over de grens toepast in je menu.
Het terrasseizoen is nog in volle gang en gasten genieten van jouw terraskaart met diverse hapjes en drankjes. Maar hoe duurzaam is jouw kaart? Lees hier onze tips voor een ‘groenere menukaart’ die leidt tot minder verspilling, een lagere CO2 uitstoot en meer omzet.
Dark kitchen, ghost kitchen, hybride keuken, het zijn termen die in de branche vaak voorbij komen. Als iemand het over een dark kitchen heeft, wat wordt er dan precies bedoeld? Vormt het een bedreiging voor jouw bedrijf, of is het juist een kans?
Op zoek naar een nieuwe horecazaak om te bezoeken? Entree tipt deze week weer twee nieuwe hotspots die zeker het bezoeken waard zijn. Niet alleen voor een restaurantbezoek, maar ook de evenementen die hier volop georganiseerd worden!
In samenwerking met het Gastronomisch Gilde interviewt Food Inspiration iedere maand een gildelid. Deze maand: executive chef Jonathan Zandbergen (37) van Merlet* in Schoorl. Maar dat is niet het enige wat hij doet. Daarnaast is Zandbergen eigenaar van het mediabedrijf CHEFFD. In 2021 lanceerde hij onder diezelfde naam een video-inspiratieplatform voor en door chefs. We spraken hem over zijn drijfveren.
Felle kleuren, mooie wandschilderingen en karakteristiek meubilair. Tilburg en Utrecht hebben er een nieuwe aanwinst in het horeca rijtje bij! Deze twee nieuwe horecazaken zijn het bezoeken meer dan waard. Ga jij voor de Mexicaanse of Franse sfeer?
Volgens het CBS halen 50% van de start-ups hun doelen niet in de eerste vijf jaar. Bij de bedrijven die meedoen aan Start-up in de spotlight van Horecava is dat anders. Veel van deze starters groeien uit tot heel succesvolle ondernemingen. Hieronder 3 start-ups waar het heel goed mee gaat.
Bakpapier tussen tosti ijzer bij het tosti's maken en het inwrijven van je plaatstalen koekenpan met zout, zodat hij niet meer aanbakt. Life hacks die je leven net dat kleine beetje beter en gemakkelijker maken.
De inschrijvingen voor de HANOS Gouden Koksmuts zijn weer geopend. Deze kookwedstrijd is het Nationaal Kampioenschap voor brigades van restaurants met een SVH Meesterkok en/of met één of meer Michelinsterren. Productkennis, samenwerking, creativiteit en techniek komen samen in de strijd om de felbegeerde titel. Wie pakken hem deze editie?
Veganisme wordt steeds populairder. Restaurants hebben vaker vegan opties en ook supermarkten blijven niet achter: het aanbod in vegan producten groeit in heel Nederland. Veel vlees eten is ongezond en slecht voor het klimaat en veganisme is in trek en goed voor het milieu.
De horeca heeft lange tijd de deuren gesloten moeten houden. Gelukkig kunnen we weer volop naar het restaurant en ook hotels verwelkomen weer hun gasten. Entree Magazine tipt deze keer twee bijzondere en veelzijdige hotels die de moeite waard zijn om te bezoeken!
Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!