De populariteit van vega(n) gerechten blijft groeien. Consumenten zijn op zoek naar volwaardige vlees- en zuivelalternatieven, met behoud van smaak en textuur. Bij Lebo zijn ze ervan overtuigd dat de transitie gaat plaatsvinden en geven 3 tips om vega(n) te integreren in je menukaart.
Hoe kun je als horecaonderneming met circulariteit je ecologische footprint verlagen? Pop-up “Restaurant Thuisbasis”, het nieuwste initiatief van Thuisbasis Concepts, laat gasten kennismaken met circulaire gastronomie en circulariteit in het algemeen.
Op dinsdag 20 september, tijdens Gastvrij Rotterdam, presenteerde het Gastronomisch Gilde haar nieuwe wedstrijd: De Groene Koksmuts. Bij dit Nederlands Kampioenschap bereiden deelnemers gerechten die 100% plantaardig zijn. De voorronde is toegankelijk voor elke chef vanaf 18 jaar en vindt plaats tijdens Horecava. De finale zal plaatsvinden op Gastvrij Rotterdam 2023.
De zomervakantie is ten einde. Ben jij nog weggeweest? Dan heb je vast interessante smaken ontdekt en nieuwe producten gespot. Op reis doet elke kok bergen inspiratie op. Maar hoe vertaal je deze culinaire ervaringen naar je keuken? Ga mee met Gastronomixs langs de meest interessante smaakregio’s van de wereld, en ontdek hoe je culinaire ideeën van over de grens toepast in je menu.
Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden de deelnemers om een plek in de finale die plaats zal vinden op maandag 9 januari 2023 tijdens Horecava. Ontdek wie de finalisten HANOS Gouden Koksmuts 2023 zijn!
Op reis doet elke kok bergen inspiratie op, van spannende combinaties en interessante smaken tot onbekende producten. Hoe vertaal je deze nieuwe ideeën naar de professionele keuken en naar jouw menu? En hoe voeg je er een eigen signatuur aan toe? Gastronomixs neemt je mee op reis door de meest interessante smaakregio’s van de wereld, en laat je zien hoe je culinaire ideeën van over de grens toepast in je menu.
Het terrasseizoen is nog in volle gang en gasten genieten van jouw terraskaart met diverse hapjes en drankjes. Maar hoe duurzaam is jouw kaart? Lees hier onze tips voor een ‘groenere menukaart’ die leidt tot minder verspilling, een lagere CO2 uitstoot en meer omzet.
Dark kitchen, ghost kitchen, hybride keuken, het zijn termen die in de branche vaak voorbij komen. Als iemand het over een dark kitchen heeft, wat wordt er dan precies bedoeld? Vormt het een bedreiging voor jouw bedrijf, of is het juist een kans?
Op zoek naar een nieuwe horecazaak om te bezoeken? Entree tipt deze week weer twee nieuwe hotspots die zeker het bezoeken waard zijn. Niet alleen voor een restaurantbezoek, maar ook de evenementen die hier volop georganiseerd worden!
In samenwerking met het Gastronomisch Gilde interviewt Food Inspiration iedere maand een gildelid. Deze maand: executive chef Jonathan Zandbergen (37) van Merlet* in Schoorl. Maar dat is niet het enige wat hij doet. Daarnaast is Zandbergen eigenaar van het mediabedrijf CHEFFD. In 2021 lanceerde hij onder diezelfde naam een video-inspiratieplatform voor en door chefs. We spraken hem over zijn drijfveren.
Felle kleuren, mooie wandschilderingen en karakteristiek meubilair. Tilburg en Utrecht hebben er een nieuwe aanwinst in het horeca rijtje bij! Deze twee nieuwe horecazaken zijn het bezoeken meer dan waard. Ga jij voor de Mexicaanse of Franse sfeer?
Volgens het CBS halen 50% van de start-ups hun doelen niet in de eerste vijf jaar. Bij de bedrijven die meedoen aan Start-up in de spotlight van Horecava is dat anders. Veel van deze starters groeien uit tot heel succesvolle ondernemingen. Hieronder 3 start-ups waar het heel goed mee gaat.
Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!