Fast Casual

Fast casual richt zich op kwalitatief goed eten met een bereidingstijd van onder de 15 minuten. Het gaat om eetgelegenheden waar snelle bereidingstechnieken gecombineerd worden met snelle service.

Bij fast casual draait het allemaal om kwalitatief goed eten dat niet te veel tijd kost. Mensen komen voor hun plezier even iets eten of drinken, maar willen niet te lang blijven hangen. Binnen die tijd moeten zij een goede ervaring beleven en het liefst zo snel mogelijk nog eens terugkomen. Dit betekent dat het eten, drinken en de service van goede kwaliteit moet zijn.


Ondernemerschap
Beschermd: Trending Topics 2022 is uit!

Er is geen samenvatting, omdat dit een beschermd bericht is.

Duurzaamheid
Hoe verduurzaam je jouw menukaart?

Steeds meer consumenten willen actief iets doen aan de huidige milieuproblemen. Je kunt hierop inspelen door je menukaart te verduurzamen. Maar welke voedingsmiddelen zijn nu echt duurzaam? Deze vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden omdat er zoveel verschillende factoren meespelen. Alle fases van een product, van het telen of fokken van voedsel tot de verwerking van het restafval, bepalen mede de uiteindelijke impact op het milieu. In dit artikel geven we een aantal tips waar je op kunt letten bij het inkopen van voedsel.

Beursnieuws
Genomineerden Foodservice Award 2022

De genomineerden voor de ‘Foodservice Award 2022’ verkiezing zijn bekend! Twintig foodservice bedrijven maken kans op een (categorie)prijs. Tijdens deze bijzondere editie, waarbij de meeste deelnemers (gedeeltelijk) gesloten zijn geweest, is er meer dan 21.000 keer gestemd. De verkiezing is een initiatief van Q&A in samenwerking met Horecava en werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd.

Food & Wine
Bieze introduceert een nieuw herkenbaar gezicht

Bieze introduceert met Bieze Professional een herkenbaar gezicht voor foodprofessionals met oog voor kwaliteit en behoefte aan gemak. Nu voorzien...

Food & Wine
Vernieuwde, duurzame reinigingsdoek van Tork helpt horeca

COVID-19 heeft het werk van horecaondernemers grondig door elkaar geschud. Restaurants, cafés en hotels moeten zich continu aanpassen. Hiernaast wordt...

Interieur & Design
Entree Magazine en Horecava lanceren Trending Topics 2022

Trends, previews, verwachtingen en hotspots: begin januari verschijnt Trending Topics 2022! Van eigen delivery-apps, vegan snacks en Generatie Z tot non-alcoholische cocktails, dark kitchens en biertrends. Dit fraaie bewaarmagazine van bijna 200 pagina's is een co-productie van Entree Magazine en Horecava.

Personeel
Louella Choo van restaurant Poké and More

Hard werken en altijd klaarstaan voor de gast, dat is waar de horeca om draait. Wat ons betreft zijn de mensen die iedere dag weer met passie klaarstaan voor hun gasten échte helden! Hoog tijd om deze helden in het zonnetje te zetten. De held van deze editie is: Ad Goes, eigenaar van Eetcafé De Voorstraat.

Fast Casual
Gratis e-learning voor alle bezorghelden van Nederland!

Wat is gastvrije bezorging? Alsjeblieft! Voor alle bezorghelden hebben we een leuke e-learning gemaakt over delivery. Geen addertjes onder het...

Ondernemerschap
Wat is hybride horeca?

Een positieve bijwerking van de coronapandemie? Crisis wakkert de creativiteit aan. Restaurants en hotels proberen van alles om hun gasten te bereiken. Daarvoor zetten ze in op andere vormen van horeca dan alleen de traditionele restaurantbeleving: hybride horeca is het toverwoord.

Food & Wine
Nominaties Horecava Innovation Award 2022 bekend

Van robots tot plantaardige eieren en van schoonmaken zonder plastic flessen tot DIY software-oplossingen. Het is een greep uit de selectie van genomineerde innovaties voor de Horecava Innovation Award 2022; dé jaarprijs voor de beste innovaties in de Nederlandse foodservice branche. Een onafhankelijke jury selecteerde voor de vier categorieën 16 nominaties uit ruim 120 inzendingen. De winnaars worden 10 januari 2022 bekendgemaakt.

Start-up & innovatie
Start-up in the spotlight: Karma Kebab

Dönner kebab, we kennen de snack allemaal wel. Een heerlijk broodje dönner gecombineerd met verschillende groentes en sauzen is altijd een goed idee, maar niet voor veganisten. Karma Kebab bracht hier verandering in! Karma Kebab is 100% plantaardig en gemaakt van lokale granen en groenten. Een echte eye catcher op elke menukaart, gemakkelijk te bereiden en ook zeer geschikt voor take-out & delivery. De Amsterdamse start-up is klaar om Nederland te veroveren met hun unieke maaltijd.

Ondernemerschap
Stijgende prijzen groot gevaar voor horeca

Lange tijd maakte economen zich nauwelijks zorgen over de inflatie, maar door de huidige periode van veel corona-maatregelen neemt de onzekerheid over oplopende prijzen toe. Komend jaar kan de inflatie voor onaangename verrassingen kunnen zorgen weet Food Service Instituut Nederland (FSIN) te melden. Granen, oliën en suiker, maar ook aardappelen en vers of gekoeld fruit flink duurder geworden in de afgelopen periode. De oplopende prijzen kunnen voor fabrikanten en leveranciers van andere producten een gelegenheid zijn om de prijzen ook te verhogen, zonder dat daar een goede reden voor is. Deze zogenaamd inflatiecorrectie kan je nog wel eens in jouw portemonnee gaan voelen.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!