Fast Casual

Fast casual richt zich op kwalitatief goed eten met een bereidingstijd van onder de 15 minuten. Het gaat om eetgelegenheden waar snelle bereidingstechnieken gecombineerd worden met snelle service.

Bij fast casual draait het allemaal om kwalitatief goed eten dat niet te veel tijd kost. Mensen komen voor hun plezier even iets eten of drinken, maar willen niet te lang blijven hangen. Binnen die tijd moeten zij een goede ervaring beleven en het liefst zo snel mogelijk nog eens terugkomen. Dit betekent dat het eten, drinken en de service van goede kwaliteit moet zijn.


Fast Casual
De 8 Lekkerste Wedstrijden tijdens Horecava 2023

Een nieuwe naam en nieuwe categorieën; eigenlijk wilde Stichting de Lekkerste Wedstrijden deze opzet tijdens de Horecava 2020 presenteren. Door corona ging de beurs echter twee jaar lang niet door. In 2023 staat gelukkig een nieuwe Horecava op de agenda. Dit zijn de wedstrijden van het Nederlands Kampioenschap, voorheen de Lekkerste Wedstrijden.

Fast Casual
3 succesvolle Fast Casual concepten in Groot-Brittannië

Er is de laatste jaren een trend ontstaan in de restaurantindustrie. Een trend die snelheid en gemak combineert met een hoge standaard en kwaliteit van voedsel. De middenweg tussen de efficiëntie van fastfoodketens en de hogere kwaliteit van eten wordt fast casual genoemd. Momenteel heeft fast casual de positie van meest gevraagde service op de markt overgenomen. Ook in de Britse restaurantindustrie is het fast concept booming. We lichten drie succesvolle fast casual concepten in Groot-Brittannië uit.

Fast Casual
Doe mee aan de Foodservice Award!

In 2022 is voor de vierde keer de 'Foodservice Award' uitgereikt tijdens een speciale luncheditie in het restaurant van Pierre Wind. In 2023 is de uitreiking als vanouds weer gewoon op de Horecava. Wordt jij één van de winnaars?

Fast Casual
Wat is Fast Casual?

De afgelopen jaren lijkt er een verschuiving plaats te vinden in de Nederlandse horeca. De horecabezoeker kiest steeds minder vaak voor een uitgebreid driegangenmenu met wijnarrangement, maar geeft de voorkeur aan een snelle, gezonde en betaalbare maaltijd. Zo kan een consument voor hetzelfde geld vaker uiteten. De horecaondernemer reageerde hier gelijk op. Dit is het begin van het concept fast casual!

Food & Wine
Wat is een dark kitchen?

Dark kitchen, ghost kitchen, hybride keuken, het zijn termen die in de branche vaak voorbij komen. Als iemand het over een dark kitchen heeft, wat wordt er dan precies bedoeld? Vormt het een bedreiging voor jouw bedrijf, of is het juist een kans?

Food & Wine
3 Horeca life hacks, hoe sporttape jouw leven beter maakt.

Bakpapier tussen tosti ijzer bij het tosti's maken en het inwrijven van je plaatstalen koekenpan met zout, zodat hij niet meer aanbakt. Life hacks die je leven net dat kleine beetje beter en gemakkelijker maken.

Food & Wine
Vegan op de menukaart, helpt het de stikstofcrisis?

Veganisme wordt steeds populairder. Restaurants hebben vaker vegan opties en ook supermarkten blijven niet achter: het aanbod in vegan producten groeit in heel Nederland. Veel vlees eten is ongezond en slecht voor het klimaat en veganisme is in trek en goed voor het milieu.

Start-up & innovatie
Risottini: dé Italiaanse bitterbal voor jouw borrelplank

Hollands van buiten, Italiaans van binnen! De Start-up Risottini wil met hun Italiaanse vegetarische snack de Nederlandse borrelkaart veroveren. Eigenaren Daan Klein en Merijn Klok vertellen over hun Italiaanse bitterbal.

Fast Casual
Horecava Innovation Award winnaar SUGO Pizza

SUGO Pizza wist met hun Delivery & To Go Concept de jury te overtuigen en gaat met de Innovation Award in de categorie Concepts, Interieur & Design naar huis. Hugo Kruijssen (mede-eigenaar SUGO Pizza) vertelt waarom dit concept van franchising succesvol is en waarom het enorme kansen biedt voor horecaondernemers.

Fast Casual
Zuivelhoeve terechte winnaar Foodservice Award 2022

De winnaars van de ‘Foodservice Awards’ 2022 zijn bekend! Na het uitstellen van de bekendmaking wegens de lockdown en onzekerheid zijn de prijzen vandaag eindelijk overhandigd tijdens een feestelijke lunch in restaurant Trammmhuys in Voorburg. Chefkok Pierre Wind had speciaal voor de uitreiking een lunch van negen gangen ontwikkeld die stonden voor de negen categorieën van de prijsuitreiking. De Zuivelhoeve nam dit jaar de ‘overall’ titel in ontvangst en is daarmee verkozen tot het meest favoriete Foodservice bedrijf van de consument.

Start-up & innovatie
SwapBox: het optimale systeem voor herbruikbare verpakkingen

Deze keer in 'Start-up in the spotlight': SwapBox, die met hun herbruikbare verpakkingen, verpakkingsafval tegen wil gaan. Mede-eigenaar Maurits Last vertelt over hun start-up en waarom dit geschikt is voor elk bedrijf.

Fast Casual
Supermarkt wordt concurrent van de horeca

De strijd rond de het marktaandeel van de gemaksconsument wordt hevig de komende tien jaar. Supermarkten gaan concurreren met horeca door ook voeding voor directe consumptie aan te bieden. Dit blijkt uit de nieuwe FSIN Beleidsmonitor 2030.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!