Fast Casual

Fast casual richt zich op kwalitatief goed eten met een bereidingstijd van onder de 15 minuten. Het gaat om eetgelegenheden waar snelle bereidingstechnieken gecombineerd worden met snelle service.

Bij fast casual draait het allemaal om kwalitatief goed eten dat niet te veel tijd kost. Mensen komen voor hun plezier even iets eten of drinken, maar willen niet te lang blijven hangen. Binnen die tijd moeten zij een goede ervaring beleven en het liefst zo snel mogelijk nog eens terugkomen. Dit betekent dat het eten, drinken en de service van goede kwaliteit moet zijn.


Fast Casual
Sabert launches recyclable and sustainable paper cutlery range

Global food packaging manufacturer Sabert has launched a new range of recyclable paper cutlery, made from FSC® certified paper.

Fast Casual
Zijn de gemaksgeneraties de redding van de horeca?

Millennials en Generatie Z zorgen voor een verschuiving in de horeca. De keuzes van deze generaties bieden kansen, maar hebben ook een enorme invloed op hoe de foodservicesector er in de toekomst uit zal zien.

Fast Casual
Deze 5 fast casual formules worden jouw concurrent

Er komen steeds meer ondernemers die beginnen met één restaurant, maar daar wel de ambitie mee hebben om uit te groeien, soms tot een (kleine) keten. Vaak worden nieuwe zaken opgezet door ambitieuze, meestal jonge, ondernemers. Dit zijn vijf Nederlandse fast casual formules die de aankomende jaren (flink) gaan uitbreiden.

Fast Casual
De beste smaakmakers groeien in de Nederlandse bodem

De afgelopen jaren is plantaardige voeding een hot topic in Nederland. De innovatieve ideeën vliegen je dan ook om de oren. Maar ligt de oplossing niet letterlijk gewoon voor onze voeten? Vleesvervangers met Nederlandse grondstoffen zou de toekomst kunnen zijn.

Fast Casual
Vegan bitterballen: het nieuwe normaal?

Plantaardige gerechten zijn al een tijd in opmars en een verrijking voor de menukaart. En terecht, want plantaardig eten draagt bij aan de gezondheid en is goed voor het milieu, zonder dat het ten koste gaat van de smaak. Dat geldt ook voor de vegan bitterballen en kroketten van Cas & Kas.

Beursnieuws
Dit zijn de 25 juryleden van het De Lekkerste Wedstrijden 2023

De mooiste job tijdens Horecava? Dat is jurylid zijn tijdens het NK De Lekkerste. Zij mogen bepalen wie onder meer de lekkerste pannenkoek, friet, burger, pizza of pasta van Nederland maakt. We zetten alle 25 juryleden op een rij.

Fast Casual
YouTuber Nick Toet in de jury tijdens NK Lekkerste Pannenkoek

Nick Toet, bekend van het YouTube-kanaal Eten met Nick, zit komende januari in de jury van het NK Lekkerste Pannenkoek. De wedstrijd vindt plaats tijdens de Horecava 2023. Nick zal tijdens het proeven niet alleen letten op smaak.

Beursnieuws
10 dingen die je niet moet doen op het NK Lekkerste Pasta

Horecava 2023 heeft een primeur: voor het eerst wordt het NK Lekkerste Pasta georganiseerd. Iedere kok met een lekker pastarecept kan meedoen, maar er zijn in ieder geval tien dingen die je niet moet doen als je kans wil maken op een podiumplaats.

Fast Casual
De 8 Lekkerste Wedstrijden tijdens Horecava 2023

Een nieuwe naam en nieuwe categorieën; eigenlijk wilde Stichting de Lekkerste Wedstrijden deze opzet tijdens de Horecava 2020 presenteren. Door corona ging de beurs echter twee jaar lang niet door. In 2023 staat gelukkig een nieuwe Horecava op de agenda. Dit zijn de wedstrijden van het Nederlands Kampioenschap, voorheen de Lekkerste Wedstrijden.

Fast Casual
3 succesvolle Fast Casual concepten in Groot-Brittannië

Er is de laatste jaren een trend ontstaan in de restaurantindustrie. Een trend die snelheid en gemak combineert met een hoge standaard en kwaliteit van voedsel. De middenweg tussen de efficiëntie van fastfoodketens en de hogere kwaliteit van eten wordt fast casual genoemd. Momenteel heeft fast casual de positie van meest gevraagde service op de markt overgenomen. Ook in de Britse restaurantindustrie is het fast concept booming. We lichten drie succesvolle fast casual concepten in Groot-Brittannië uit.

Fast Casual
Doe mee aan de Foodservice Award!

In 2022 is voor de vierde keer de 'Foodservice Award' uitgereikt tijdens een speciale luncheditie in het restaurant van Pierre Wind. In 2023 is de uitreiking als vanouds weer gewoon op de Horecava. Wordt jij één van de winnaars?

Fast Casual
Wat is Fast Casual?

De afgelopen jaren lijkt er een verschuiving plaats te vinden in de Nederlandse horeca. De horecabezoeker kiest steeds minder vaak voor een uitgebreid driegangenmenu met wijnarrangement, maar geeft de voorkeur aan een snelle, gezonde en betaalbare maaltijd. Zo kan een consument voor hetzelfde geld vaker uiteten. De horecaondernemer reageerde hier gelijk op. Dit is het begin van het concept fast casual!

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!