Fast Casual

Fast casual richt zich op kwalitatief goed eten met een bereidingstijd van onder de 15 minuten. Het gaat om eetgelegenheden waar snelle bereidingstechnieken gecombineerd worden met snelle service.

In fast casual draait het allemaal om kwaliteit die niet te veel tijd kost. Mensen komen voor hun plezier even iets eten of drinken en gaan daarna snel weer weg. Binnen die tijd moeten zij een goede ervaring beleven en het liefst zo snel mogelijk weer terugkomen. Dit betekent dat het eten, drinken en de service echt van kwaliteit moet zijn.


Food & Wine
Wat is een dark kitchen?

Dark kitchen, ghost kitchen, hybride keuken, het zijn termen die in de branche vaak voorbij komen. Als iemand het over een dark kitchen heeft, wat wordt er dan precies bedoeld? Vormt het een bedreiging voor jouw bedrijf, of is het juist een kans?

Food & Wine
Risottini: dé Italiaanse bitterbal voor jouw borrelplank

Hollands van buiten, Italiaans van binnen! De Start-up Risottini wil met hun Italiaanse vegetarische snack de Nederlandse borrelkaart veroveren. Eigenaren Daan Klein en Merijn Klok vertellen over hun Italiaanse bitterbal.

Fast Casual
Horecava Innovation Award winnaar SUGO Pizza

SUGO Pizza wist met hun Delivery & To Go Concept de jury te overtuigen en gaat met de Innovation Award in de categorie Concepts, Interieur & Design naar huis. Hugo Kruijssen (mede-eigenaar SUGO Pizza) vertelt waarom dit concept van franchising succesvol is en waarom het enorme kansen biedt voor horecaondernemers.

Fast Casual
Zuivelhoeve terechte winnaar Foodservice Award 2022

De winnaars van de ‘Foodservice Awards’ 2022 zijn bekend! Na het uitstellen van de bekendmaking wegens de lockdown en onzekerheid zijn de prijzen vandaag eindelijk overhandigd tijdens een feestelijke lunch in restaurant Trammmhuys in Voorburg. Chefkok Pierre Wind had speciaal voor de uitreiking een lunch van negen gangen ontwikkeld die stonden voor de negen categorieën van de prijsuitreiking. De Zuivelhoeve nam dit jaar de ‘overall’ titel in ontvangst en is daarmee verkozen tot het meest favoriete Foodservice bedrijf van de consument.

Fast Casual
SwapBox: het optimale systeem voor herbruikbare verpakkingen

Deze keer in 'Start-up in the spotlight': SwapBox, die met hun herbruikbare verpakkingen, verpakkingsafval tegen wil gaan. Mede-eigenaar Maurits Last vertelt over hun start-up en waarom dit geschikt is voor elk bedrijf.

Fast Casual
Supermarkt wordt concurrent van de horeca

De strijd rond de het marktaandeel van de gemaksconsument wordt hevig de komende tien jaar. Supermarkten gaan concurreren met horeca door ook voeding voor directe consumptie aan te bieden. Dit blijkt uit de nieuwe FSIN Beleidsmonitor 2030.

Food & Wine
Zero-waste salades winnaar Food & Beverage

d’Arta kwam als grote winnaar uit bus bij Horecava Innovation Award in de categorie Food & Beverage met hun Greens Cuisine' Easy Indian Summer. We spreken met Karel Talpe (mede-eigenaar d’Arta) over hun gezonde, plantaardige koude salade die inspringt in de huidige trends en de vraagstukken in de horeca.

Duurzaamheid
Snel én duurzaam: disposables in de fast service sector

Wie heeft er tijdens de lockdown geen apps zoals Thuisbezorgd gebruikt? Sinds het coronavirus zien we een enorme stijging in het bezorgen en afhalen van maaltijden. In 2020 groeide de Nederlandse maaltijdbezorgbranche met maar liefst 43%. De keerzijde van deze groei is een enorme toename in het gebruik van verpakkingsmateriaal.

Personeel
Subsidie beschikbaar om te investeren in je medewerkers

Zet nu je eigen bedrijfsacademie op De subsidie is bedoeld voor de ontwikkeling van je personeel; voor nieuwe initiatieven, maar...

Food & Wine
Finalisten Taco Top10 bekendgemaakt!

Dit najaar ging Santa Maria op zoek naar de horecaondernemer met de allerlekkerste taco van Nederland. De taco wint aan populariteit en dat bleek uit de inzendingen. Tientallen horecaondernemers stuurden hun inzending in voor deze Taco Top10, voorzien van hun motivatie en een foto van hun lekkerste taco. De 10 finalisten zijn bekendgemaakt

Ondernemerschap
Beschermd: Trending Topics 2022 is uit!

Er is geen samenvatting, omdat dit een beschermd bericht is.

Duurzaamheid
Hoe verduurzaam je jouw menukaart?

Steeds meer consumenten willen actief iets doen aan de huidige milieuproblemen. Je kunt hierop inspelen door je menukaart te verduurzamen. Maar welke voedingsmiddelen zijn nu echt duurzaam? Deze vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden omdat er zoveel verschillende factoren meespelen. Alle fases van een product, van het telen of fokken van voedsel tot de verwerking van het restafval, bepalen mede de uiteindelijke impact op het milieu. In dit artikel geven we een aantal tips waar je op kunt letten bij het inkopen van voedsel.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!