Duurzaamheid


Ondernemerschap
Foodservice Denktank held Roger Gösgens Poort van Herle

Hard werken en altijd klaarstaan voor de gast, dat is waar de horeca om draait. Wat ons betreft zijn de mensen die iedere dag weer met passie klaarstaan voor hun gasten échte helden! Hoog tijd om deze helden in het zonnetje te zetten! De held van deze editie is: Roger Gösgens van de Poort van Herle in Heerlen.

Ondernemerschap
Foodservice Denktank held Wouter Meijer restaurant Parck

Hard werken en altijd klaarstaan voor de gast, dat is waar de horeca om draait. Wat ons betreft zijn de mensen die iedere dag weer met passie klaarstaan voor hun gasten échte helden! Hoog tijd om deze helden in het zonnetje te zetten! De held van deze editie is: Wouter Meijer, restaurant Parck in Haarlem.

Duurzaamheid
Meer maaltijden minder voedselverspilling

Het No food waste project van Jaap Sloof krijgt steeds grotere bekendheid. Met als gevolg 60% minder voedselverspilling en duizenden maaltijden voor dak- en thuislozen en minder bedeelden. Een doorlopende actie, die hopelijk ook na de (horeca) lockdown nog stand houdt.

Ondernemerschap
Foodservice Denktank held Rainer Weller restaurant ’t Ellemeetje

Hard werken en altijd klaarstaan voor de gast, dat is waar de horeca om draait. Wat ons betreft zijn de mensen die iedere dag weer met passie klaarstaan voor hun gasten échte helden! Hoog tijd om deze helden in het zonnetje te zetten! De held van deze editie is: Rainer Weller van restaurant & konditorei 't Ellemeetje.

Duurzaamheid
Verduurzamen doe je samen

We bevinden ons in een markt waar te veel verspilt wordt. We zijn al wel steeds meer bezig met meer biologische en eerlijke producten, maar vaak blijft het een zoektocht naar de laagst mogelijke prijs. Hoe kunnen we er voor zorgen dat de branche en uiteindelijk ook de samenleving duurzamer wordt?

Duurzaamheid
Stappenplan voor meer circulariteit

We moeten naar een economie waarin we zuinig omgaan met onze grondstoffen: een circulaire economie. Een circulaire economie is een samenleving waar geen afval meer bestaat, doordat producten efficiënter worden ontworpen en materialen worden hergebruikt.

Duurzaamheid
Cursus duurzaam ondernemen voor de horeca door Icademy

In deze online cursus 'Duurzaam ondernemen' maak je kennis met de '3 P's Profit, People en Planet en de manier waarop deze in balans staan.

Duurzaamheid
Vegetarische restaurant week biedt inspiratie & mogelijkheden

Van 9 tot en met 15 maart is het weer zo ver: De Vegetarische Restaurantweek wordt als onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees voor de 3e keer gehouden. We spreken met Isabel Boerdam, initiatiefneemster van de Nationale Week Zonder Vlees en drijvende kracht achter foodblog De Hippe Vegetariër.

Duurzaamheid
Food Waste Challenge: besparing van 582 miljoen euro haalbaar

Wiebe Draijer (CEO Rabobank) en minister Schouten waren beide aanwezig tijdens de bekendmaking van de resultaten van de Food Waste Challenge maandag 13 januari op Horecava.

Duurzaamheid
Donation Room Horecava met impact tegen voedselverspilling

De Horecava 2020 stond niet alleen vol met standhouders die zichtbaar bezig zijn met maatschappelijke uitdagingen, ook had het event na de beurs een sterk maatschappelijk karakter.

Duurzaamheid
Forse mindering voedselverspilling mogelijk

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit besparingspotentieel is maandag 13 januari bekendgemaakt tijdens de Horecava in de RAI Amsterdam op de slotdag van de Food Waste Challenge. Ook is het gezamenlijke besparingsdoel voor 2030, een reductie van 50%, onthuld door minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Rabobanks groepsdirectievoorzitter Wiebe Draijer.

Duurzaamheid
Niet omdat het moet…

Wist je dat in Nederland per dag 180.000 broden niet verkocht worden, terwijl ze nog geen dag oud zijn? En dat een groot deel daarvan in de prullenbak belandt? Dit voorbeeld onderstreept het belang van circulair ondernemen. Niet alleen omdat het moet, maar ook omdat het kansen en voordelen biedt. Wil je hiervan proeven? Kom dan naar de Circulaire Eetbeleving van het TrendLAB op Horecava 2020.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!