Duurzaamheid


Duurzaamheid
Blog Tessa Dijkstra: Duurzaamheid in de gastvrijheidssector

Relevantie De maatschappelijke verantwoordelijkheid natuurlijk! Horecabedrijven hebben over het algemeen een grote ecologische voetprint. Logisch ook, door de vele verschillende...

Ondernemerschap
Foodservice Denktank held Roger Gösgens Poort van Herle

Hard werken en altijd klaarstaan voor de gast, dat is waar de horeca om draait. Wat ons betreft zijn de mensen die iedere dag weer met passie klaarstaan voor hun gasten échte helden! Hoog tijd om deze helden in het zonnetje te zetten! De held van deze editie is: Roger Gösgens van de Poort van Herle in Heerlen.

Duurzaamheid
‘Skrei verliest waarschijnlijk duurzaamheidskeurmerk’

De skrei, een vettige soort kabeljauw uit het Noorse kustgebied, is een populaire vis in de winter. Helaas verliest de vis waarschijnlijk zijn duurzaamheidskeurmerk dit jaar, laat de Marine Stewardship Council (MSC) weten aan het ANP

Duurzaamheid
Koffiebedrijf Starbucks stelt duurzaamheidsdoelen op

De Amerikaanse koffieketen Starbucks wil zijn uitstoot van schadelijke stoffen verminderen. Het uiteindelijke doel is om straks meer koolstof op te slaan dan het uitstoot.

Ondernemerschap
Foodservice Denktank held Wouter Meijer restaurant Parck

Hard werken en altijd klaarstaan voor de gast, dat is waar de horeca om draait. Wat ons betreft zijn de mensen die iedere dag weer met passie klaarstaan voor hun gasten échte helden! Hoog tijd om deze helden in het zonnetje te zetten! De held van deze editie is: Wouter Meijer, restaurant Parck in Haarlem.

Duurzaamheid
Duurzaam ondernemen ook iets voor jou? Lees hier hoe Lipton Ice Tea mee gaat in deze trend!

100% gerecycled plastic Lipton is het eerste frisdrankenmerk in Nederland dat circulaire verpakkingen op een dergelijke grote schaal realiseert. Doordat...

Duurzaamheid
Meer maaltijden minder voedselverspilling

Het No food waste project van Jaap Sloof krijgt steeds grotere bekendheid. Met als gevolg 60% minder voedselverspilling en duizenden maaltijden voor dak- en thuislozen en minder bedeelden. Een doorlopende actie, die hopelijk ook na de (horeca) lockdown nog stand houdt.

Ondernemerschap
Foodservice Denktank held Rainer Weller restaurant ’t Ellemeetje

Hard werken en altijd klaarstaan voor de gast, dat is waar de horeca om draait. Wat ons betreft zijn de mensen die iedere dag weer met passie klaarstaan voor hun gasten échte helden! Hoog tijd om deze helden in het zonnetje te zetten! De held van deze editie is: Rainer Weller van restaurant & konditorei 't Ellemeetje.

Duurzaamheid
Verduurzamen doe je samen

We bevinden ons in een markt waar te veel verspilt wordt. We zijn al wel steeds meer bezig met meer biologische en eerlijke producten, maar vaak blijft het een zoektocht naar de laagst mogelijke prijs. Hoe kunnen we er voor zorgen dat de branche en uiteindelijk ook de samenleving duurzamer wordt?

Duurzaamheid
Stappenplan voor meer circulariteit

We moeten naar een economie waarin we zuinig omgaan met onze grondstoffen: een circulaire economie. Een circulaire economie is een samenleving waar geen afval meer bestaat, doordat producten efficiënter worden ontworpen en materialen worden hergebruikt.

Duurzaamheid
Zero impact koffie thuis? Met Moyee Coffee kan het!

Voor sommige mensen is thuiswerken heerlijk. Maar voor veel mensen komt dit aan als een harde klap.

Duurzaamheid
SVH e-learning fastservice

Wat weet jij van de fastservice branche? Test nu je kennis met de gratis SVH e-learning Fastservice!

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!