Volgend jaar is het zo ver en gaat de nieuwe wetgeving in die onder andere het gebruik van plastic wegwerpbekers niet toestaat als je ter plaatse in een horecagelegenheid, op een festival of op kantoor drinkt. Hoe bereid jij je hier het beste op voor? Dit zal voor sommige klanten wennen zijn en mogelijk reacties oproepen. Hoe gaan klanten reageren op statiegeld betalen voor hun beker? Of staat er straks een rij om je koffiebeker af te wassen in de kantine?
Global food packaging manufacturer Sabert has launched a new range of recyclable paper cutlery, made from FSC® certified paper.
De afgelopen jaren is plantaardige voeding een hot topic in Nederland. De innovatieve ideeën vliegen je dan ook om de oren. Maar ligt de oplossing niet letterlijk gewoon voor onze voeten? Vleesvervangers met Nederlandse grondstoffen zou de toekomst kunnen zijn.
Sinds 1 april zit er € 0,15 statiegeld op blikjes, zoals fris, bier en energiedrank. Mooi nieuws, want statiegeld op blikjes zorgt voor minder zwerfafval op straat en in de natuur. En daar kan ook de horeca van profiteren.
Wil je het hele jaar door gasten op je terras? Dat kan met terrasverwarming. Echter worden trends in terrasverwarming voor de horeca beïnvloed door de hoge gasprijzen en de wens van de overheid om zo snel mogelijk van het gas af te gaan. Welke regels gelden er momenteel rondom terrasverwarming en wat is de verwachting voor de toekomst?
Het terras groeit in populariteit en we zien daarom steeds meer 365 dagen-terrassen. Satelliet heeft een terrasstoel ontwikkeld met een geïntegreerd verwarmingssysteem. Deze Celsius terrasstoel biedt comfort, is duurzaam en levert een aanzienlijke kostenbesparing op.
Er was weer een fysieke Horecava en wat hebben wij genoten! Eindelijk was er weer de mogelijkheid om elkaar écht te ontmoeten, innovaties te zien, trends te bespreken en van alles te proeven en ontdekken. We zijn het nieuwe jaar goed gestart én deze Horecava was de start van een geheel nieuwe tijd binnen de horecabranche. Bedankt bezoekers, exposanten en partners. Als organisatie kijken we terug op vier fantastische dagen en daarom deze terugblik naar Horecava 2023!
Eén van de drie centrale pijlers tijdens Horecava 2023 was duurzaamheid. Steeds meer horecaondernemers zijn bewust bezig met groen ondernemen en het tegengaan van voedselverspilling. Duurzaamheid was op de gehele beursvloer terug te vinden. Maar dat niet alleen, ook werd de Donation Room tijdens Horecava ingezet waarbij een recordaantal donaties werd opgehaald.
Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis werken samen aan een duurzame horeca. Ze gaan ondernemers met een e-learning concrete voorbeelden en kennis aanreiken, zodat zij meer kunnen bijdragen aan het bereiken van een duurzame bedrijfsvoering en daarmee de klimaatdoelstellingen. Met deze groene samenwerking zetten SVH en VANG Buitenshuis, een uitvoeringsorgaan van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, stappen om de horeca te verduurzamen.
Hoe houdt de horeca zich staande tussen al dit geweld? Hoe verhouden de extreme ontwikkelingen zich tot de verkoop en waarde van horecabedrijfsobjecten en -exploitaties? En hoe is daarmee het jaar 2022 voor Van de Weerd (VDW) Horecamakelaars geweest?
Bekijk de duurzame innovaties van de genomineerde bedrijven. Welk bedrijf zal de Duurzaamheid Award Karel de Vos 2023 winnen?
Horecava en partners nodigen iedere dag keynote sprekers uit de wereld van foodservice & hospitality uit op het TrendLAB. In deze sessies geven zij hun visie op de invloed van ontwikkelingen en trends in de foodservicebranche.
Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!