Jouw innovatie in de Spotlights?! Meld je hier aan voor de Horecava Innovation Awards

Duurzaamheid


Duurzaamheid
Minder energie, maar meer winst!

Minder energieverbruik is niet alleen goed voor het milieu, maar bespaart ook veel geld: een win-win situatie dus! In deze blog laten we je zien hoe je met wat aanpassingen in gedrag en apparatuur energie en geld kunt besparen.

Duurzaamheid
Een directe samenwerking tussen boer en chef; wat heb jij daaraan?

Lekkere, gezonde gerechten op de menukaart en een sterke binding met de regio; dat zijn de direct merkbare voordelen voor jou als horecaondernemer van een samenwerking met lokale boeren. Maar bestellen bij allemaal verschillende lokale leveranciers kost veel tijd en werk. Dat nadeel is nu weggenomen door coöperatie Boer & Chef.

Duurzaamheid
Doe mee aan de Verspillingsvrije week!

In de Verspillingsvrije Week (7 t/m 13 september) stimuleren we Nederlanders om een extra stapje te zetten om voedselverspilling te voorkomen. Overal in het land is aandacht voor het voorkomen van voedselverspilling en krijgen mensen tips en tools die helpen om meer verspillingsvrij te worden tijdens het kopen, koken en bewaren van voedsel. Doe jij met jouw bedrijf of restaurant ook mee? Zo maken we met deze week Nederland weer een beetje meer #verspillingsvrij!

Duurzaamheid
Hoe serveer je oesterzwammen?

Een milieubewuste- en vegetarische optie van Nederlands bekendste snack en borrelhap serveren, hoe doe je dat? De Haven van Renesse weet hier wel raad mee. Zij serveren vegetarische oesterzwam bitterballen en kroketten en de gasten kunnen er geen genoeg van krijgen.

Duurzaamheid
Vegan trends in de horeca

Steeds meer mensen kiezen voor een plantaardig voedingspatroon, maar hebben die bij jou ook wat te kiezen? Maak je zaak nu nog vegan friendly: check de trends en vink ze af.

Duurzaamheid
Veganisme, steeds populairder, maar is het ook healthy?

Veganisme wordt steeds populairder. Restaurants hebben vaker vegan opties en ook supermarkten blijven niet achter: het aanbod in vegan producten groeit in heel Nederland. Veel vlees eten is ongezond en slecht voor het klimaat en veganisme is in trek en goed voor het milieu.

Duurzaamheid
Start-up Davai Dumplings biedt een nieuwe vega snack

Met ruim 60.600 dumplings per maand verovert Davai Dumplings de markt. Deze start-up is pas net begonnen en timmert nu al aardig aan de weg. Want naast een heerlijke dumpling snack biedt het product nog veel meer mogelijkheden.

Duurzaamheid
Kraanwater: duurzaamheid vs. winst

De productie van een liter gebotteld bronwater stoot evenveel CO2 uit als een autorit van 12 kilometer. En dat is maar liefst 300x meer dan kraanwater. Dit komt door de productie van de verpakking, het bottelen en het transport. En dat terwijl wij in Nederland kraanwater van uitstekende kwaliteit hebben. Veel horecaondernemers willen best overstappen naar kraanwater voor een beter milieu. Maar hoe presenteer je dit het beste aan je klant zonder financieel verlies?

Duurzaamheid
LISIMO deelt blik op de toekomst met wildpluk pesto´s tijdens de Food Inspiration Outdoor ´21

Op 1 juli 2021 neemt Bieze Food Solutions met het merk Lisimo, producent van pure koelverse pesto´s, tapenades en sauzen,...

Duurzaamheid
Van boer naar horeca: lokale producten met een verhaal

Tegenwoordig vinden steeds meer boeren en lokale horecaondernemers elkaar in een zogenoemde ‘korte keten’, waarbij de boer direct levert aan de horeca. Gasten worden zich daardoor ook bewust van het eten op hun bord.

Duurzaamheid
Op de bank met Amber Westerborg, The Student Hotel

Amber Westerborg is Director of Sustainability & Impact bij The Student Hotel en heeft als droom om de hotels zo duurzaam mogelijk te maken. Vanuit haar functie bij The Student Hotel is ze al aardig op weg. Want wat betekent circulariteit voor The Student Hotel en wat doen ze er aan? Een inspirerend verhaal van een bevlogen professional.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!