Beursnieuws


Beursnieuws
Donation Room Horecava: minder verspilling en goede doelen helpen

Voedselverspilling tegengaan is iets waar we in de horecabranche allemaal aan moeten bijdragen. Tijdens Horecava 2023 zal dat zeker niet anders zijn. Duurzaamheid is voor Horecava een belangrijk begrip. De Donation Room zal daarom tijdens komende Horecava weer ingezet worden voor de maatschappij. Maar wat doet de Donation Room en waarom zet Horecava dit initiatief in?

Leveranciers
Wat kan Out.of.Home Shops voor jou betekenen? Bekijk 7 redenen.

Een kijkje in de keuken bij jouw branchegenoten? Out.of.Home Shops is een multimediaal platform voor alle professionals in food: topondernemers en formuleorganisaties in horeca, catering, on the move en slijterijen, maar ook groothandels en fabrikanten kiezen al 23 jaar voor ons. Wat kunnen we voor jou betekenen?

Ondernemerschap
Genomineerden Horecava Innovation Award 2023

De afgelopen weken is de vakjury van de Horecava Innovation Award druk bezig geweest om de bijna 100 inzendingen voor de Horecava Innovation Award 2023 te bekijken en te beoordelen. Bekijk alle genomineerden en hun producten hieronder. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de feestelijke opening van Horecava 2023 op 9 januari!

Beursnieuws
10 dingen die je niet moet doen op het NK Lekkerste Pasta

Horecava 2023 heeft een primeur: voor het eerst wordt het NK Lekkerste Pasta georganiseerd. Iedere kok met een lekker pastarecept kan meedoen, maar er zijn in ieder geval tien dingen die je niet moet doen als je kans wil maken op een podiumplaats.

Fast Casual
De 8 Lekkerste Wedstrijden tijdens Horecava 2023

Een nieuwe naam en nieuwe categorieën; eigenlijk wilde Stichting de Lekkerste Wedstrijden deze opzet tijdens de Horecava 2020 presenteren. Door corona ging de beurs echter twee jaar lang niet door. In 2023 staat gelukkig een nieuwe Horecava op de agenda. Dit zijn de wedstrijden van het Nederlands Kampioenschap, voorheen de Lekkerste Wedstrijden.

Beursnieuws
NK plantaardig koken: nieuwe kookwedstrijd ‘De Groene Koksmuts’ daagt koks uit!

Op dinsdag 20 september, tijdens Gastvrij Rotterdam, presenteerde het Gastronomisch Gilde haar nieuwe wedstrijd: De Groene Koksmuts. Bij dit Nederlands Kampioenschap bereiden deelnemers gerechten die 100% plantaardig zijn. De voorronde is toegankelijk voor elke chef vanaf 18 jaar en vindt plaats tijdens Horecava. De finale zal plaatsvinden op Gastvrij Rotterdam 2023.

Food & Wine
Finalisten HANOS Gouden Koksmuts 2023 bekend!

Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden de deelnemers om een plek in de finale die plaats zal vinden op maandag 9 januari 2023 tijdens Horecava. Ontdek wie de finalisten HANOS Gouden Koksmuts 2023 zijn!

Beursnieuws
Je verplaatsen in de gast is het belangrijkste

Al jaren is de Horecava Innovation Award aanwezig op de beurs, Maar wie zijn de juryleden eigenlijk, waar kijken ze naar bij innovaties en nog belangrijker waar letten ze op bij inzendingen voor de Horecava Innovation Award (HIA)? Leer ze kennen en doe er je voordeel mee...

Fast Casual
Doe mee aan de Foodservice Award!

In 2022 is voor de vierde keer de 'Foodservice Award' uitgereikt tijdens een speciale luncheditie in het restaurant van Pierre Wind. In 2023 is de uitreiking als vanouds weer gewoon op de Horecava. Wordt jij één van de winnaars?

Beursnieuws
Estafette-interview Jonathan Zandbergen winnaar Gouden Koksmuts 2019

In samenwerking met het Gastronomisch Gilde interviewt Food Inspiration iedere maand een gildelid. Deze maand: executive chef Jonathan Zandbergen (37) van Merlet* in Schoorl. Maar dat is niet het enige wat hij doet. Daarnaast is Zandbergen eigenaar van het mediabedrijf CHEFFD. In 2021 lanceerde hij onder diezelfde naam een video-inspiratieplatform voor en door chefs. We spraken hem over zijn drijfveren.

Throwback Thursday
5 inspirerende trendwerelden op Horecava 2008

Nieuw tijdens Horecava 2008 waren de trendwerelden voor verschillende horecasectoren. Geïnteresseerd in de laatste trends op het gebied van restaurants, het uitgaansleven, hotels, seizoenshoreca of clubs? Het was er allemaal in één van de vijf werelden: MARKT, N8LEVEN, HOTEL, STRAND OF L.A.B. die op de beursvloer hun eigen evenement tot een spektakel maakten.

Throwback Thursday
Horecava 2013: wereldbioscopen en het lekkerste kindermenu

Sinds Horecava 2008 zijn er verschillende themawerelden op de beursvloer te vinden. Tijdens Horecava 2013 kregen deze themawerelden allemaal een eigen bioscoop. Hier brachten uniek geproduceerde trendfilms bezoekers snel op de hoogte van wat er speelt in een sector. Ook ondernemers deden nieuwe ideeën op die zij direct konden toepassen in hun bedrijf.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!