Beursnieuws


Fast Casual
De 8 Lekkerste Wedstrijden tijdens Horecava 2023

Een nieuwe naam en nieuwe categorieën; eigenlijk wilde Stichting de Lekkerste Wedstrijden deze opzet tijdens de Horecava 2020 presenteren. Door corona ging de beurs echter twee jaar lang niet door. In 2023 staat gelukkig een nieuwe Horecava op de agenda. Dit zijn de wedstrijden van het Nederlands Kampioenschap, voorheen de Lekkerste Wedstrijden.

Beursnieuws
NK plantaardig koken: nieuwe kookwedstrijd ‘De Groene Koksmuts’ daagt koks uit!

Op dinsdag 20 september, tijdens Gastvrij Rotterdam, presenteerde het Gastronomisch Gilde haar nieuwe wedstrijd: De Groene Koksmuts. Bij dit Nederlands Kampioenschap bereiden deelnemers gerechten die 100% plantaardig zijn. De voorronde is toegankelijk voor elke chef vanaf 18 jaar en vindt plaats tijdens Horecava. De finale zal plaatsvinden op Gastvrij Rotterdam 2023.

Food & Wine
Finalisten HANOS Gouden Koksmuts 2023 bekend!

Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden de deelnemers om een plek in de finale die plaats zal vinden op maandag 9 januari 2023 tijdens Horecava. Ontdek wie de finalisten HANOS Gouden Koksmuts 2023 zijn!

Fast Casual
Doe mee aan de Foodservice Award!

In 2022 is voor de vierde keer de 'Foodservice Award' uitgereikt tijdens een speciale luncheditie in het restaurant van Pierre Wind. In 2023 is de uitreiking als vanouds weer gewoon op de Horecava. Wordt jij één van de winnaars?

Beursnieuws
Estafette-interview Jonathan Zandbergen winnaar Gouden Koksmuts 2019

In samenwerking met het Gastronomisch Gilde interviewt Food Inspiration iedere maand een gildelid. Deze maand: executive chef Jonathan Zandbergen (37) van Merlet* in Schoorl. Maar dat is niet het enige wat hij doet. Daarnaast is Zandbergen eigenaar van het mediabedrijf CHEFFD. In 2021 lanceerde hij onder diezelfde naam een video-inspiratieplatform voor en door chefs. We spraken hem over zijn drijfveren.

Throwback Thursday
5 inspirerende trendwerelden op Horecava 2008

Nieuw tijdens Horecava 2008 waren de trendwerelden voor verschillende horecasectoren. Geïnteresseerd in de laatste trends op het gebied van restaurants, het uitgaansleven, hotels, seizoenshoreca of clubs? Het was er allemaal in één van de vijf werelden: MARKT, N8LEVEN, HOTEL, STRAND OF L.A.B. die op de beursvloer hun eigen evenement tot een spektakel maakten.

Throwback Thursday
Horecava 2013: wereldbioscopen en het lekkerste kindermenu

Sinds Horecava 2008 zijn er verschillende themawerelden op de beursvloer te vinden. Tijdens Horecava 2013 kregen deze themawerelden allemaal een eigen bioscoop. Hier brachten uniek geproduceerde trendfilms bezoekers snel op de hoogte van wat er speelt in een sector. Ook ondernemers deden nieuwe ideeën op die zij direct konden toepassen in hun bedrijf.

Beursnieuws
Nieuw dit jaar! De Foodservice Newcomer Award

De foodservicebranche krijgt er elk jaar diverse mooie starters met verschillende innovaties bij. Daarom biedt de Foodservice Award graag een podium aan de beste nieuwkomers in de foodservicebranche.

Food & Wine
Inschrijving geopend voor HANOS Gouden Koksmuts

De inschrijvingen voor de HANOS Gouden Koksmuts zijn weer geopend. Deze kookwedstrijd is het Nationaal Kampioenschap voor brigades van restaurants met een SVH Meesterkok en/of met één of meer Michelinsterren. Productkennis, samenwerking, creativiteit en techniek komen samen in de strijd om de felbegeerde titel. Wie pakken hem deze editie?

Throwback Thursday
Horecava 2012 lanceert publieksprijs: Throwback Thursday

Genomineerden van de Horecava Innovation Award werden vanaf Horecava 2012 niet enkel beoordeeld door een onafhankelijke vakjury, maar ook door het publiek. Alle nominaties voor de Horecava Innovation Award waren ook op de beursvloer te zien in de themawereld INNOVEER!. Heb jij jouw stem uitgebracht op je favoriete horeca-innovatie?

Duurzaamheid
Categorie Duurzaamheid: Karel de Vos Award winnaar Ozarka

En de winnaar in de categorie Duurzaamheid van de Horecava Innovation Awards is… Ozarka! Deze marktleider in de wereld van herbruikbare maaltijdverpakkingen kreeg de prestigieuze Karel de Vos Award van de jury uitgereikt. CEO en founder van Ozarka, Beth Massa, legt uit wat Ozarka zo uniek maakt en wat het merk voor horecaondernemers kan betekenen.

Beursnieuws
Genomineerden Foodservice Award 2022

De genomineerden voor de ‘Foodservice Award 2022’ verkiezing zijn bekend! Twintig foodservice bedrijven maken kans op een (categorie)prijs. Tijdens deze bijzondere editie, waarbij de meeste deelnemers (gedeeltelijk) gesloten zijn geweest, is er meer dan 21.000 keer gestemd. De verkiezing is een initiatief van Q&A in samenwerking met Horecava en werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!