Algemeen Nieuws


Start-Ups
Surpriseat geeft korting

Surpriseat stond afgelopen editie bij ons op het Start-upLAB en was een van de genomineerden voor de Horecava Innovation Award 2020. Bij Surpriseat is de business het automatisch genereren van een verrassingsdiner bij een van de deelnemende restaurants, welke wordt gematcht aan de gast op basis van zijn/haar profiel.

Nieuwsberichten
Craftbrouwerij Jopen pakt vier awards tijdens Dutch Beer Challenge 2020

2 april 2020 zijn de winnaars van The Dutch Beer Challenge 2020 bekendgemaakt. De Haarlemse craftbrouwerij Jopen heeft vier awards in de wacht mogen slepen, waarmee ze voor de zesde keer op rij prijswinnend zijn in de IPA categorie.

Nieuwsberichten
Lowlander Botanical Beers lanceert thuistap voor bartenders die hun tapkraan missen

Botanisch brouwer Lowlander steekt bartenders in Nederland een hart onder de riem door hen een Lowlander bier te laten tappen uit Lowlanders mobiele bar.

Nieuwsberichten
Dunkin’ opent 23ste Nederlandse vestiging met drive through in Goes

In Goes opent een food court, waarin Dunkin’ zijn 23ste Nederlandse vestiging zal openen. Het pand wordt gedeeld met New York Pizza en beide restaurants hebben zowel een zitgedeelte in het restaurant, een terras en een drive through.

Nieuwsberichten
Timothy en Niels winnen Zeeuwse Mossel trofee 2020

Timothy en Niels winnen Zeeuwse Mossel trofee 2020. De spanning was vanaf de start van de Battle direct om aan te snijden. Er werd keihard gestreden door de koks van de acht deelnemende restaurants.

Koude Dranken
Alcoholvrij en low alcohol dranken

Dat alcoholvrij geen trend meer is, maar 'here to stay' is ondertussen wel duidelijk. Waarom kiezen steeds meer mensen voor alcoholvrij of low alcohol, wat is het eigenlijk en hoe pas jij het toe in je assortiment?

Personeel
Behoud van personeel topprioriteit binnen de Horeca

Tijdens afgelopen Horecava presenteerden SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) en KHN (Koninklijke Horeca Nederland) de nieuwste arbeidsmarktcijfers. De resultaten laten zien dat de werkgelegenheid in de horeca verder toeneemt. Tussen 2020 en 2025 zijn jaarlijks zo’n 150.000 nieuwe mensen nodig. Voor de komende jaren blijft het vinden van voldoende personeel in de horeca nog steeds lastig. Het langer behouden van personeel is de komende jaren dan ook topprioriteit voor de horecabranche.

Duurzaamheid
Vegetarische restaurant week biedt inspiratie & mogelijkheden

Van 9 tot en met 15 maart is het weer zo ver: De Vegetarische Restaurantweek wordt als onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees voor de 3e keer gehouden. We spreken met Isabel Boerdam, initiatiefneemster van de Nationale Week Zonder Vlees en drijvende kracht achter foodblog De Hippe Vegetariër.

Nieuwsberichten
5 terrastips voor terrasseizoen 2020

Bresc helpt je bij het compleet maken van een perfecte terraskaart. We delen vijf terrastips voor de horeca om jouw terrasseizoen in 2020 goed te starten!

Algemeen Nieuws
Thuisbezorgd Award gaat naar Fresh2Go

Ieder jaar beloont Thuisbezorgd de beste aangesloten restaurants van Nederland met de Thuisbezorgd.nl Award. Dit jaar reikte Thuisbezorgd CEO en oprichter Jitse Groen de prijzen uit tijdens Horecava.

Scoops Inspiratie
Food fotografie mag leven!

Food fotografie: Of je een professionele fotograaf inhuurt of zelf foto’s maakt voor bijvoorbeeld social media, het is altijd goed om te weten wat bijdraagt aan betere food fotografie én food styling. Want die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Beursnieuws
Carlijn Groen-Wijnmalen van Horecava: Ik heb echt een hart voor foodservice

Carlijn Groen-Wijnmalen, Exhibition Manager, wil met kwaliteit van de branche naar een hoger niveau tillen en de ontwikkelingen laten zien met Horecava.

Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!