Samen tegen (voedsel)verspilling

Horecava zet zich in om verspilling tegen te gaan. We vinden het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en zijn ons bewust van de hoeveelheid “afval” die geproduceerd wordt bij een event als Horecava. Daarom willen we samen met bezoekers en exposanten bewust omgaan met onze omgeving, materialen en voedsel, zodat we samen een duurzame omgeving creëren voor mens, dier en milieu.

Donation Room Horecava tegen voedselverspilling
MVO Logo Donation Room

Donation Room

Elke beursdag zijn er veel spullen (voedsel, drinken e.d.) die overblijven. Zonde om deze weg te gooien. Daarom bieden we 2 Donation Rooms voor exposanten aan op dinsdag 14 en donderdag 16 januari. Vanaf 16:00 uur staan hier vrijwilligers om de items aan te nemen. Ook rijdt er aan het einde van de beursdag een karretje door de hallen ter verwijzing naar de Donation Room. Binnenkort zal er een lijst beschikbaar zijn met items die ingeleverd kunnen worden, mocht je item niet op de lijst staan, overleg dit dan met één van de vrijwilligers.

Te doneren items

Waar gaat het heen?

Locaties:

Rescue Room logo

The Rescue Room

Omdat er nog steeds veel voedsel wordt verspild, is het doel van dit spel niet om zelf te ontsnappen, maar vooral om zoveel mogelijk eten te laten ontsnappen aan een toekomst in de vuilnisbak; the rescue is on!

Hoeveel eten red jij in 15 minuten?
In The Rescue Room word je uitgedaagd om zo snel mogelijk zo veel mogelijk eten te redden door puzzels en raadsels op te lossen. Hoe beter je dat doet, hoe meer eten je redt. Dit spel is zowel voor bezoekers als exposanten toegankelijk. Daarnaast kun je hier ook informatie vinden over hoe jij kunt bijdragen aan minder voedselverspilling in jouw onderneming én privé.

Locaties: 

  • Tussen hal 1, 4 en 5
MVO Afvalbak

Afval Scheiden

We willen zowel bezoekers als exposanten bewust maken van een kleine stap: het scheiden van afval. Dit levert al snel heel veel op en zeker als het in grote getallen wordt gedaan zoals bij Horecava. Daarom bieden we verschillende afvalbakken aan waar iedereen het afval in kan scheiden.

Bezoekers
Op de catering terrassen komen 3-baks-afvalbakken, met duidelijk verwijzing zodat het afval makkelijk en goed te scheiden is.

Exposanten
Nieuw dit jaar: groene afvalcontainers en aparte inzameling van papier. Items die nog goed zijn kunnen gedoneerd worden in de Donation Room.

MVO Brasserie 2050

Brasserie 2050

In dit pop-up restaurant wordt niet alleen overheerlijk en zoveel mogelijk circulair gekookt. Ook is de kas en het interieur circulair, door gebruik te maken voor gehuurde of gebruikte materialen. Naast heerlijk eten en drinken is het voedselvraagstuk hier ook een belangrijk onderwerp én laten we hier met de Food Waste Challenge zien hoeveel voedselverspilling we samen in de horeca kunnen tegen gaan én hoeveel het oplevert in vermindering van Co2 uitstoot, maar ook in rendement voor ondernemers

Locatie

  • Brasserie 2050 is te vinden achterin hal 5.
MVO Logo samen tegen voedselverspilling

Samen Tegen Voedselverspilling

Samen Tegen Voedselverspilling richt zich op het voorkomen, verminderen en verwaarden van voedselverspilling in de gehele voedselketen. Horecava wil hier een een bijdrage aan leveren en geeft Samen Tegen Voedselverspilling een podium op de beurs. Op het TrendLAB in het thema ‘Transformation & Circulairity’ laten we zien hoe we samen de impact op milieu, dier en mens kunnen verminderen. Vanuit Samen Tegen Voedselverspilling doen we, samen met alle stakeholders van Samen Tegen Voedselverspilling, er alles aan om in 2030 50% minder voedsel te verspillen. Door zowel exposanten als bezoekers te inspireren en informeren willen we de krachten bundelen om samen van Nederland één van de eerste landen ter wereld die voedselverspilling met de helft weet te verminderen. En daarmee worden we koploper en een wereldvoorbeeld in het realiseren van de Sustainable Developments Goals 12.3.

Locatie

  • TrendLAB, Transformation & Circulairity, hal 6
MVO Trendlab

Circulair TrendLAB

Ons TrendLAB is bijna volledig circulair gebouwd, zo laten we zien wat er mogelijk is en willen we iedereen inspireren om in hetzelfde gedachtegoed mee te gaan. Daarbij hebben we ook een ‘Plastic free zone,’ en is het Start-upLAB gebouwd met gerecyclede materialen.

Locatie

  • TrendLAB, hal 6
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht