Smoky Mountains

Brenger van de meest authentieke smaken uit de Mexicaanse en Amerikaanse streetfoodcultuur.


Smoky Mountains, het merk voor uw bbq sauce, pickle relish, bufalo wing sauce en Amerikaanse mosterd saus

Als er één merk is waar wij bijzonder trots op zijn, dan is het wel Smoky Mountains. Brenger van de meest authentieke smaken uit de Mexicaanse en Amerikaanse streetfoodcultuur. De basis van dit merk ligt in de familiekeuken van de Brooke’s uit Portland Oregon. Die de liefde voor eten voor de broers Brooke heeft vormgegeven.

De drie trends in de Nederlandse horeca

Hotdogs, hamburgers en Mexican Streetfood. Dat zijn de drie trend in de Nederlandse horeca op dit moment. Met Smoky Mountains importeren wij voor de Nederlandse horeca producten uit Amerika, Mexico en Ierland. Van hoge kwaliteit, puur en authentiek. Maar vooral zijn ze makkelijk om mee te werken.

Foodconsultans van Smoky Mountains

Grootgebracht met zowel de Mexicaanse als de Amerikaanse cultuur, voelen de broers zich verbonden met beide landen. Terwijl het leven in Amerika drukker en drukker leek te worden, kregen zij de groeiende behoefte zich terug te trekken in het land van hun moeder. Los van internet, smartphones, socialmedia en de andere grillen van deze tijd leven ze semi off the grid.

Hun bedrijfje Smoky Mountains maakt dat mogelijk. De twee foodconsultants reizen de wereld over om zoveel mogelijk authentieke recepten en bereidingswijzen te leren kennen. Langs de dorpen in Mexico en Foodtrucks in heel Amerika. Maar ook gewoon bij mensen thuis. Tijdens deze reizen koken ze samen met andere foodie’s en komen zo aan de lekkerste recepten. Ze maakten het hun missie de echte smaken uit Mexico en de US over de wereld te verspreiden. Als foodconsultant staan ze achter het merk Smoky Mountains waarvan wij de eer hebben het in Nederland en de rest van de Benelux te mogen verkopen.

Smoky Mountains – Authentic Streetfood Made Easy

Als er één ding is waar Smoky Mountains voor staat is dat gebruiksgemak geen afbreuk aan de kwaliteit mag doen. In de keuken van je restaurant wil je werken met producten die onderscheidend zijn. Die lekker smaken en jouw gerecht complimenteren. Maar ook producten waar je volledige team mee kan werken. Zowel je koks, maar ook je allround horecamedewerker.

Maar dat niet alleen. Makkelijk werken kan je wel met meer producten. Maar hoeveel van die producten hebben een echte eigen smaak. Authentiek zoals je in de echte Mexicaanse of Amerikaanse keuken tegen komt?

Wist je dat 95% van de assortimenten van de horeca groothandels identiek is? Dat je daardoor werkt met dezelfde smaken en producten als je concurrent? Hoe kan je dan het verschil maken? Door unieke producten te importeren die niet overal verkrijgbaar zijn, zorgt Smoky Mountains voor een echte eigen smaak. Zodat jij je met jouw kaart kunt onderscheiden.

Voorbeelden uit het Smoky Mountains assortiment voor horeca

Je kent Smoky Mountains misschien we van een lekkere saus of onweerstaanbare topping voor een hotdog. Maar het assortiment is veel uitgebreider dan dat. Van kruiden en Beer Battered Onion Rings tot hamburgers en hotdogbroodjes. Een paar producten springen er voor ons.

The Real Irish Cheddar van Smoky Mountains

Je kent het wel. Dat typisch Amerikaanse plaatje van de ultieme hamburger. Mooi sappig vlees, een lekker broodje en natuurlijk dat gele plakje kaas. Die kaas is niet Amerikaans, maar Iers. Tenminste als je de goede gebruikt. Niet van die gele plakjes uit plastic. Dat zou – gemaakt van zouten en analoog kaas – geen eens kaas genoemd mogen worden. Voor een lekkere, goede hamburger gebruik je Cheddarkaas.

De cheddarkaas voor hamburgers van Smoky Mountains – bereid van koemelk, zout, zuursel en stremsel en handmatig gedraaid – komt uit Ierland. Deze cheddarkaas is, doordat als een echte cheddar gemaakt is, een beetje brokkelig. Op zoek naar precies de goede balans tussen de rijpere smaak en structuur en de makkelijk werkbare romige jonge cheddar. De authentieke Ierse Cheddarkaas van Smoky Mountains is minimaal 7 maanden gerijpt. Hierdoor is hij rijk van smaak en heeft de kaas een mooie cheddarstructuur zonder uit elkaar te vallen. Makkelijk om mee te werken en lekker om te eten. Dus vanaf nu: niet die pakjes rare plakjes foliekaas, maar echte cheddar voor op de cheeseburger. Daarmee onderscheid je jezelf!

Smoky Mountains Sweet Pickled Relish

Zoetzure augurkenrelish zoals die je in Amerika op elke burger proeft. Lekker en uniek in Nederland. Deze augurken relish is gemaakt volgens de New York Deli methode. Dat is belangrijk, want als we het over Amerikaans Streetfood hebben, top je je hotdog niet af met een Nederlandse augurk. Laat staan dat je slechts een plakje augurk op je prachtige hamburger legt.

De Amerikaanse zoete augurken relish van Smoky Mountains is volledig gemaakt volgens Amerikaanse receptuur. Dat begint bij het inleggen van de augurken. Die worden gefermenteerd waardoor je een heel andere smaak krijgt. Je proeft de gefermenteerde Amerikaanse augurk door de zoete smaak van de relish heen. En dat is echt onweerstaanbaar.

Smoky Mountains Hamburgers & Hotdogs

De echte Beef Burgers van internationaal top niveau. Van 100% rundvlees en met een mooie grove structuur. Maar vooral zijn de burgers zo gemaakt dat ze hun mooie kwaliteiten niet kwijtraken tijdens de bereiding. Zo vervormt deze hamburger niet tijdens het bakken, kan je hem zowel ontdooid als direct vanuit de diepvries bereiden en verliezen de Smoky Mountains hamburgers voor horeca bijna geen gewicht tijdens het bakken.

Maar dat niet alleen. De Smoky Mountains hamburger is door de chimneys lekker snel klaar en kan op zowel de grill, bakplaat, pan, bbq en contactgrill bereid worden. En omdat het oog ook wat wil, is de 125 gr hamburger net zo groot als de hamburger van 180 gr. Hij is alleen wat dunner. Op die manier oogt de kleinere burger nog net zo mooi en is hij lekker snel in de bereiding.

Iedereen lust deze burger en koks vinden het een geweldig product om mee te werken. Succes gegarandeerd!


Neem direct contact op met LA Streetfood

Deel je ervaring Doe mee

Door: Horecava van RAI Amsterdam in Amsterdam

Mooi merk! Heb jij als horeca professional ook ervaring met dit merk? Laat dan hier je persoonlijke reactie achter zodat we alle ervaringen kunnen verzamelen en delen!

10/10

Deel je ervaring over dit merk

Log in om een reactie achter te laten


Inloggen
Account aanmaken
Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met video’s, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!