Olijck Foods


Alles begint met smaak. Over smaak valt niet te twisten maar dat doen we bij Olijck wel. Wij hebben de ambitie om met smaak en verwondering jou te overtuigen om stappen te zetten in de eiwittransitie. Dus van dierlijk naar meer plantaardige eten met alle voordelen voor ons klimaat.

En als je dan toch vlees wilt eten, doe het dan verantwoord met onze gedroogde worsten in Charcuterie. Of maak een mooie stap in de goede richting met Meat-You-Halfway producten met max. 50% dierlijke eiwitten en min. 50% plantaardige eiwitten. Ga je voor helemaal plantaardig dan zijn onze Sea-Veggies producten waarbij alles om zeewier draait, een ware smaaksensatie. En zeewier is daarbij ook nog eens hartstikke goed voor de gezondheid en de voor de gezondheid van onze planeet.

Eiwittransitie

We kunnen niet meer om klimaatverandering heen. In het laatste decennium volgen warmte- en droogterecords elkaar in een rap tempo op. Overheden, bedrijven en consumenten dienen in actie te komen om de negatieve impact van de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Op energiegebied met de transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen, op voedselgebied met de transitie van dierlijke eiwitten naar plantaardige eiwitten.

Uit onderzoek blijkt als de hele wereldbevolking overstapt op een dieet met uitsluitend plantaardige eiwitbronnen, er veel minder landbouwgrond nodig is. Helaas neemt de vraag naar landbouwgrond alleen maar toe door bevolkingsgroei, maar meer nog door een toename van welvaart – waardoor de consumptie per persoon omhoog gaat, en onder andere de vraag naar vlees groeit.

Vleesproductie vraagt enorm veel van de wereldwijde landbouw. Op dit moment is wereldwijd 83% van de landbouwgrond in gebruik voor veeteelt. Alle plantaardige producten die wij momenteel eten, worden verbouwd op slechts 17% van de landbouwgrond.

Om de krachten te bundelen in de eiwittransitie heeft Olijck zich aangesloten bij de Green Protein Alliance, een vereniging van corporaties, overheden, retailers en jonge bedrijven die zich allemaal inzetten voor een voedselpatroon met plantaardig in de hoofdrol.

Contactinformatie
info@olijck.nl
https://www.olijckfoods.com/


Neem contact op met Olijck Foods

Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!