Handelmaatschappij G. Spronk & Zn. B.V.


Halverwege de vorige eeuw bakte Gerard Spronk nog brood voor de inwoners van Andelst en omstreken. In die periode maakte machines geleidelijk hun opkomst in de bakkerijen. Zo ook binnen de bakkerij van de familie Spronk. Nadat een collega bakker was gestopt, kreeg Gerard een aantal machines aangeboden. Een aantal hiervan kon hij goed gebruiken. Omdat hij de andere machines niet nodig had, plaatste hij een advertentie met veel telefoontjes en reacties als gevolg. Hiermee is de kiem gelegd voor ons familiebedrijf; Spronk Bakkerijmachines. Met de handel in bakkerijmachines ontstond ook behoefte in technisch onderhoud en reparaties. Zoon Johan Spronk had een achtergrond als werktuigbouwkundige en repareerde voor vader de bakkerijmachines. Gezamenlijk hebben ze het bedrijf uitgebouwd. Door de toename van de mechanisatie in de bakkerijbranche is ook de vraag naar bakkerijmachines gegroeid. In de loop van de jaren is een bedrijfspand met showroom en werkplaats in gebruik genomen en is een breed team aan servicemonteurs opgeleid. De voorraad gebruikte machines is in de tussentijd meegegroeid waardoor we met een breed aanbod, goed in staat zijn om aan te sluiten op de verschillende klantbehoeftes. Inmiddels is het familiebedrijf overgenomen door de derde generatie. Met verschillende achtergronden vullen Arno, Harm en Henry elkaar goed aan. Samen met de rest van het team staan we klaar voor de bakkers van vandaag.

De toekomst

De bakkerijbranche blijft in ontwikkeling. De broodconsumptie en de samenstelling hiervan veranderd. De consument heeft hernieuwde aandacht voor het pure ambacht. Duurzaamheid en lokale grondstoffen spelen hierbij steeds meer een belangrijke rol. De thema’s ambacht en duurzaamheid zijn dan ook in het DNA van ons familiebedrijf verweven. Wij dragen graag ons steentje bij aan de ontwikkeling van het ambacht. Dit onder meer door onze betrokkenheid bij onder meer het BoulangerieTeam, het Bakery Institute en de Skillsmasters jeugdvakwedstrijden. Mede hierdoor blijven we onze kennis en expertise ontwikkelen die we gebruiken bij de advisering richting onze klanten.

Met onze bewuste keuze voor kwalitatief goede A-merken, bieden we u machines met een lange technische levensduur. In ons productaanbod hebben we oog voor besparingen op energieverbruik. Vervanging in de vorm van een nieuwe machine is echter lang niet altijd noodzakelijk. Onze gereviseerde, gebruikt machines vormen een kwalitatief waardig alternatief.

Reparatie van uw machine geeft u zelfs een derde optie en is vrijwel altijd mogelijk doordat wij beschikken over een uitstekend ingerichte werkplaats met gekwalificeerde monteurs die creatieve én technische passende oplossingen uitvoeren. Mede door een brede voorraad reserveonderdelen kunnen we uw eigen machines grondig reviseren en repareren.

Kennis maken met Spronk Bakkerijmachines? Bel of mail voor een goed gesprek bij u in de bakkerij of bij ons in Andelst. Wij nemen graag de tijd voor een goed advies op maat. Welkom!

Contactinformatie
info@spronkbakkerijmachines.nl
https://spronkbakkerijmachines.nl/


Neem contact op met Handelmaatschappij G. Spronk & Zn. B.V.

Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!