GroentenFruit Huis B.V.


GroentenFruit Huis staat voor de belangen van bedrijven die actief zijn in de afzet van groenten en fruit en is een bron van kennis en inspiratie. De leden vertegenwoordigen een aandeel van ruim 80% van de totale omzet (groenten en fruit) van € 14 miljard (incl. telersverenigingen). Vereniging GroentenFruit Huis telt bijna 320 leden. De leden zijn handelsbedrijven en telersverenigingen die zich bezig houden met de afzet van groenten en fruit. Zij zijn gespecialiseerd in binnenlandse groothandel, import, export, be- en verwerken, verpakken en op- en overslag van groenten en fruit.

Groothandel is intermediair

Importeurs, exporteurs en binnenlandse groothandel zijn intermediair in de schakel tussen producenten en afnemers. Zij vervullen een essentiële functie, onder andere op het gebied van logistieke dienstverlening, borging van voedselveiligheid en hebben kennis van taal, cultuur en regelgeving. Importeurs en exporteurs zijn gemiddeld grootschaliger dan binnenlandse groothandelaren. Handelsbedrijven hebben zich gespecialiseerd in het opvangen van fluctuaties in vraag, aanbod en kwaliteit. Op elkaar afstemmen van vraag en aanbod van groenten en fruit is een complex proces. Alle spelers samen zorgen dat Nederland een wereldspeler is in de handel van groenten en fruit.

 

Contactinformatie
info@groentenfruithuis.nl
https://groentenfruithuis.nl/


Neem contact op met GroentenFruit Huis B.V.

Deel dit bericht
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!