Voeding afgestemd op je revalidatie en herstel

Personalized Care is een Food Culture die in het InnovatieLAB verrassend tot uiting komt. Hier draait het om het personaliseren van voeding in een zorgsituatie. Als voorbereiding op een operatie, na de diagnose van een ziekte of een langere revalidatie wordt er gekeken naar de voedingsmiddelen die je lichaam versterken. Van welke voedingsstoffen heeft het lijf het meest profijt in deze fase? Smaak en verrassing zijn hierbij belangrijke elementen. Wanneer de patiënt zelf keuzes mag maken en zijn/haar wensen kan aangeven, versterkt dit het gevoel van controle - iets dat bij een opname juist wegvalt en voor veel mensen lastig is. Veerkracht en zelfmanagement zijn daarbij kernwoorden.

In de nieuwe zorg bestelt de cliënt waar hij/zij zin in heeft (binnen de bepaalde dieetvoorschriften), middels een interactief systeem en bepaalt waar en wanneer hij/zij dit wil eten. Gerechten zijn vers, á la minute bereid en naar persoonlijke voorkeur aan te passen.

Duurzame disposables

In het InnovationLAB toont Sier Disposables de nieuwe kansen en mogelijkheden van duurzame disposables. Sier informeert over de alternatieven voor single use plastics, hoe je daar mee om gaat en deze weer verwerkt na gebruik. Think Green, en ga met Sier Disposables in gesprek over het gebruik van disposables of durables, en de impact daarvan op het milieu.

Eiwitrijke voeding bij herstel

Arla Foods juicht het toe dat fabrikanten binnen het InnovationLAB elkaar opzoeken en zo een totaalconcept kunnen tonen. Binnen Personalized Care laat Arla zien hoe eiwitrijke voeding binnen de zorg past en hoe natuurlijke producten kunnen bijdragen aan het herstel of versterken van de client.

Hartverwarmende zorg

Okeedo gelooft dat elke zorgorganisatie baat heeft bij een gezonde flexibele schil, met enthousiaste, bekwame en gastgerichte medewerkers. Geen 'handjes' maar waardevolle collega's die teams in beweging brengen en de tevredenheid van patiënten en bewoners doen stijgen! 
 
Op het InnovationLAB (stand 01.600) maken bezoekers kennis met de vernieuwende aanpak van start-up Okeedo, die inmiddels al vele ziekenhuizen en zorginstellingen heeft overtuigd. Raad ondertussen uw hartslag (en win!), doe mee aan ons onderzoekje over werkdruk en werkgeluk of vul een complimentenkaart in voor de collega die écht een hart onder de riem verdient. Okeedo, supporter van hartverwarmende zorg!

Maaltijdverdeling en logistiek

Temp-Rite International levert innovatieve, betrouwbare en duurzame oplossingen in maaltijdverdelingen en logistiek. Zij hebben een platform voor alle maaltijdmomenten in een ziekenhuis of zorginstelling, werkend vanuit het oogpunt een patiënt of bewoner zo snel mogelijk aan te laten sterken door de ondersteuning van voeding in de vorm van bijvoorbeeld snackmomenten of proteïne-shakes. In het InnovationLAB toont Temp-Rite twee daarbij aansluitende innovaties. De Serve-Rite S is speciaal ontwikkeld voor snackservice: het ideale platform voor het serveren van de patiënt of bewoner van een snack op het moment dat hij dat wil. De OPTIMA RS is een dienbladsysteem met temperatuurbeheersing. De optimale oplossing voor roomservice waarbij warme maaltijden warm blijven, en koude maaltijden koud.

Omhoog met de groentenconsumptie!

Greenco voert sinds 2015 campagne om te laten zien hoe leuk, lekker en vooral ook makkelijk groenten zijn. Samen met de andere partners toont Greenco als innovatieve producent en verkoper van snackgroenten een mooi en gevarieerd pallet aan producten die op ieder moment van de dag overal gegeten kunnen worden. Kom langs om te zien hoe inspirerend mini-groenten kunnen zijn, en maak gelijk kennis met de Tommies Tomaten Tap, een tomatendispenser voor werk en de Tommies Good to Go, een extra klein en extra zoet tomaatje, ideaal voor onderweg. Interessant voor de gastronomie zijn de Tommies Mini Toppers, hetzelfde mini-tomaatje als topper voor de maaltijd. Gezond snacken tijdens werktijd kan met de vergaderbox: drie soorten snackgroenten gezellig in een box bij elkaar.

Prepare yourself for the future

Slimme meters. Apps. Internet-of-Things. Noem het maar op. Innovaties die je overal tegenkomt. Gebruikers willen steeds meer informatie over hun apparaten. Inzicht in energie- en waterverbruik, inzicht in storingen, aansturing door middel van een smartphone: tegenwoordig is vrijwel alles mogelijk. Dit geeft de gebruiker de mogelijkheid om altijd en overal in controle te blijven. Overzicht en structuur zijn handig in de toch al hectische wereld van de horeca.

Een vaatwasmachine die storingen direct naar je smartphone stuurt, inzicht geeft in energie- en waterverbruik en bespaartips geeft. Of een vaatwasmachine die je alleen gebruikt wanneer het echt nodig is – geen investering, betaal per wasbeurt. Toekomstmuziek? Niet voor Winterhalter. Met CONNECTED WASH heeft de gebruiker meer dan ooit inzicht in het gebruik van de vaatwasser. Benieuwd geworden? Neem een kijkje in de Next Level Kitchen in het InnovationLAB.

Regeneratie van kwaliteitsmaaltijden

Personeelsgebrek wordt een toenemend probleem in zowel de zorg als foodservice. Moduline kan oplossingen aandragen om dit probleem aan te pakken. In het InnovationLAB laten zij een oplossing zien voor de regeneratie van 5-sterren kwaliteitsmaaltijden, met als speerpunt de zorg. Dankzij vernieuwende oplossingen in het logistiek proces van centrale productie, warmhouden tot regenereren op locatie, is het mogelijk een gezonde, voedzame maaltijd die op elk moment van de dag te serveren.