Next level kitchen

Er is een groot tekort aan horecapersoneel, goed opgeleide chefs zijn al helemaal niet te vinden. De technologie biedt in de keuken de uitkomst: slimme techniek in keukenapparatuur maakt het voor een minder ervaren of opgeleide chef mogelijk om kwalitatief hoogwaardige producten te bereiden. Ovens die aangeven wanneer een stuk vlees de juiste garing heeft, koelkasten die waarschuwen wanneer voedsel dreigt te bederven, de oven die een appje stuurt als hij nog aan staat. Op termijn kan de apparatuur zelfs gerechten verzinnen op basis van de persoonlijke voorkeur van de consument. Leveranciers spelen hier al slim op in door producten in halffabricaat te leveren.

In Next level kitchen laat Happy Italy vier dagen lang zien hoe met dit concept en deze manier van werken superkwaliteit in hoge snelheid kan worden geleverd,met slimme apparatuur van Rational, AKE Ideal en Winterhalter. De partners geven letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken.

Duurzame disposables

In het InnovationLAB toont Sier Disposables de nieuwe kansen en mogelijkheden van duurzame disposables. Sier informeert over de alternatieven voor single use plastics, hoe je daar mee om gaat en deze weer verwerkt na gebruik. Think Green, en ga met Sier Disposables in gesprek over het gebruik van disposables of durables, en de impact daarvan op het milieu.

Machine learning technologie in de strijd tegen voedselafval

Zero foodwaste bevordert de circulariteit door machine learning technologie in te zetten bij het terugdringen van voedselafval. Deze aanpak is vooralsnog ongekend in het horecalandschap, waarmee het met recht een innovatie is die in Next Level Kitchen thuishoort.

Zero foodwaste kwantificeert voedselafval in het restaurant, inspanningsloos. Met behulp van een weegschaal en een camera met vooruitstrevende beeldherkenningstechnologie wordt al het voedsel dat in de prullenbak belandt zonder extra handelingen herkend en geregistreerd. Wanneer er duidelijk zicht is op wat er op welk moment en met welke reden in de afvalbak verdwijnt, helpt dat optimaler te plannen, proportioneren en bevoorraden; uiteindelijk een efficiëntere inkoop. Hiermee is de ecologische keuze ook de economisch rendabele optie.

Prepare yourself for the future

Slimme meters. Apps. Internet-of-Things. Noem het maar op. Innovaties die je overal tegenkomt. Gebruikers willen steeds meer informatie over hun apparaten. Inzicht in energie- en waterverbruik, inzicht in storingen, aansturing door middel van een smartphone: tegenwoordig is vrijwel alles mogelijk. Dit geeft de gebruiker de mogelijkheid om altijd en overal in controle te blijven. Overzicht en structuur zijn handig in de toch al hectische wereld van de horeca.

Een vaatwasmachine die storingen direct naar je smartphone stuurt, inzicht geeft in energie- en waterverbruik en bespaartips geeft.  Of een vaatwasmachine die je alleen gebruikt wanneer het echt nodig is – geen investering, betaal per wasbeurt. Toekomstmuziek? Niet voor Winterhalter. Met CONNECTED WASH heeft de gebruiker meer dan ooit inzicht in het gebruik van de vaatwasser. Benieuwd geworden? Neem een kijkje in de Next Level Kitchen in het InnovationLAB.

Snelgroeiend tosti-franchiseconcept

The Tosti Club wil als snelgroeiend Nederlands totaalbrand binnen het broodsegment haar ideeën delen en uittesten in een toonaangevend omveld. Binnen het InnovationLAB gaan zij graag in gesprek over de kracht van Nederlandse franchiseconcepten. Aan de hand van enthousiaste reacties werd in 2018 op hetzelfde InnovationLAB het idee voor een nieuw businessmodel geboren, wat het afgelopen jaar uitgewerkt en ontwikkeld is. Dit jaar introduceren The Tosti Club deze nieuwe productpropositie voor de foodservice, waarmee het concept en de branding van The Tosti Club versterkt worden buiten het reguliere kanaal van franchise-restaurants. Het bijzondere aan het Nederlandse initiatief is dat het er een is met reikwijdte, buiten onze landsgrenzen.