Alle zintuigen stonden op scherp in het Innovation & trendLAB

De toekomst van foodservice en hospitality in vier trends

Partners toonden in het Innovation & TrendLAB aan de hand van praktijkvoorbeelden hun innovaties op het gebied van technologie, circulariteit, identiteit en third places. Het prikkelen van de zintuigen stond hierbij centraal; bezoekers konden de trends zien, proeven en beleven en kregen zo een voorproefje van de toekomst in de horecabranche.

Het Innovation & trendLAB bestond uit:

Circulariteit

Live foodwaste oplossingen en hergebruik van materialen

Circulariteit draait om herbruikbaarheid en herstellend vermogen. Het streven om zo min mogelijk waarde van producten en grondstoffen te vernietigen in het gebruik. Enerzijds door onderhoud, reparatie en aanpassing van bestaande producten en daarmee het verlengen van de levensduur. Anderzijds door het recyclen en composteren van grondstoffen. Bijvoorbeeld het recyclen van bierflesjes of het composteren van koffiedrap om paddenstoelen op de laten groeien!

Bekijk circulariteit trends» 

 

 

Identiteit

One trick pony concepten

Identiteit is een belangrijke trend in de horeca: concepten waarin een heldere keuze is gemaakt voor één verhaal of één product. De grote grijze massa van concepten met voor ieder wat wils, een onduidelijk concept en gemiddelde kwaliteit verdwijnen. De consument wil zich kunnen identificeren met de horeca die hij bezoekt. Meer dan eten en drinken, moet het zijn lifestyle bevestigen of versterken.

Bekijk identiteit trends» 

 

 

Technologie

Interactieve communicatie en zelfdenkende apparatuur

Technologie is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven en het bedrijfsleven speelt hier handig op in. Ook horecaondernemers spelen in op de ‘tech trend’, bijvoorbeeld door met beacons passantenstromen te achterhalen en hier openingstijden en assortiment op aan te passen. Of Inchecken in een hotel met je smartphone en daarop meteen gepersonaliseerde adviezen voor activiteiten in de buurt (gebaseerd op persoonlijk profiel) ontvangen.

Bekijk technologie trends»

 

 

Third places

Een multifunctionele, creatieve omgeving

We zien dat de consument zich grenzeloos beweegt van woning naar werk naar plezier. Flexwerken vanuit huis is flexwerken vanuit elke mogelijke locatie geworden. Eten en drinken buiten de deur is niet meer standaard in een restaurant. Een koffiebar is ook werkplek, ophaalpunt, fietsenmaker, wasserette en bovenal ontmoetingsplaats, en dat in een aantrekkelijke sfeervolle omgeving die aansluit bij de lifestyle van de gast.

Bekijk third places trends»

Theater

Tijdens een 4-daags seminar in het theater deelden topsprekers inspirerende verhalen uit de praktijk. 

Aan het woord kwamen onder meer:

- Michiel Bakker van Google Food
- Jan Terlouw, schrijver en oud politicus
- Florian Brunsting van UberEATS
- Bart van den Nieuwenhof van La Place

 

ADVIES LAB

De experts in het AdviesLAB boden horecaprofessionals advies op maat. Bijvoorbeeld over voedselverspilling, reviewmanagement, voedingsconcept, branding, real time metingen of andere thema’s.

Keukentechniek - AKE-Ideal NordCap

Thema's als Circulariteit, Technologie, Third Places en Identiteit vormen een rode draad door de organisatie van Ake-Ideal NordCap. Als groothandel en producent van koel, warm en spoeltechniek aan een uitgebreid dealernetwerk in Europa, geven zij antwoorden op al uw vragen.

Personeel- Attend

Attend is een Hospitality Agency gespecialiseerd in het verhogen van gastbeleving middels het duurzaam inzetten van hoog gekwalificeerd gastvrij personeel in de horeca-, zorg-, en kantoormarkt. Door het bieden van maatwerk en een persoonlijke aanpak weet Attend als hospitality specialist het juiste personeel in deze dynamische markten te vinden. Meld u aan via info@attend.nl voor een adviesgesprek.

Conceptontwikkeling - Sandenburg

Sandenburg ontwikkelt, ontwerpt, realiseert en implementeert vernieuwende klantbelevingconcepten voor foodservice, retail en public spaces. Wij zijn betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe retail- en foodconcepten, binnensteden, winkelcentra en brand experiences. Ons team bestaat uit specialisten op het gebied van conceptontwikkeling, design en realisatie. Nieuwsgierig? Maak een afspraak via budke@sandenburg.com. Wij denken graag met je mee voor de invulling van je concept!

Consumentengedrag - Consumatics

Met wat voor interieur en communicatie speelt u in op de behoefte van uw gast én behaalt u uw eigen doelen? Hoe ziet de ideale menukaart er voor uw zaak uit? Hoe speelt u in op de veranderende wensen van uw doelgroep? Hoe worden uw medewerkers meer bevlogen? Consumatics voert talloze onderzoeken uit naar het (onbewuste) gedrag van gasten en medewerkers. Meld u via romy.stuik@consumatics.nl aan voor een sessie in het AdviesLab.

Hogere bezetting met data - Fuuding

No-show is een groot probleem in de restaurantwereld. Fuuding is een app die restauranteigenaars de mogelijkheid biedt om last-minute restaurantplaatsen te verkopen. De bezetting stijgt hierdoor. En gasten kunnen voor een goedkoper tarief bij hun favoriete restaurant eten.

Sparringpartner hospitality

Hoe gaat u zelf nu aan de slag met trends zoals third places, circulariteit, technologie en identiteit? Als sparringpartner hospitality gaat HTC Advies op het LAB graag met u in gesprek! Maak een afspraak om samen te zien hoe we uw organisatie toekomstbestendig kunnen maken via e.vanderhorst@htcadvies.nl of 036-3030500

Gapping offline en online - So Connect

So Connect en So Review bieden een platform voor restauranteigenaren om reviews beter te stroomlijnen. Grote reviewwebsites als IENS en TripAdvisor bepalen voor een groot gedeelte de markt. Met So Review beheerst u uw reviews en krijgt u makkelijker inzicht in positieve en eerlijke beoordelingen van uw restaurant. Op deze manier worden de reviews over uw restaurant een positief marketingtool, in plaats van een verzamelplaats van negatieve reacties. 

Onafhankelijk advies - FCSI

Besteedt jouw organisatie regelmatig producten of diensten aan? Ben je er zeker van dat dit onafhankelijk gebeurt? Dat aanbestedingen transparant en gelijkwaardig in de markt worden gezet, zonder dat er partijen een voorkeurspositie kennen, is helaas nog niet altijd het geval. FCSI praat je bij over risico’s en valkuilen. Kom ons opzoeken op het AdviesLAB.

Circulariteit - Phi Factory

Wij van Phi Factory gaan graag met je in gesprek over circulariteit, want dat gaat verder dan duurzaam ondernemen. Het gaat om het besef dat er geen grondstoffen verloren mogen gaan en is gericht op gebruik van het hele product, recycling en compostering. Kortom, de cirkel sluiten, dat is het idee. En de kleinste ondernemer kan hier al in bijdragen!

Technologie - NCR/ Index Hospitality Systems

Index Hospitality Systems vertegenwoordigt NCR in de Benelux en is daarmee partner van de marktleider wereldwijd in het automatiseren van de professionele horeca. Van Burger King wereldwijd tot de RAI zelf, NCR heeft oplossing die schalen van 1 tot 5000+ restaurants in meerdere landen. Neem gerust contact op met ons via m.debruin@indexsystems.nl of 073-6579051 voor het plannen van een afspraak in het AdviesLAB.

Energie - Nuon

Energie kan heel veel geld kosten, maar ook geld opleveren! Nuon helpt je graag om beide aspecten te verbeteren;
1. Hoe kan ik er voor zorgen dat energie mij weinig geld kost?  De top 10 besparingstips staan voor je klaar
2. Hoe kan energie zorgen voor extra gastvrijheid? Denk aan oplaadpunten voor elektrische auto’s, je gasten die hun telefoon altijd kunnen opladen, etc.

We kijken uit naar je komst op het AdviesLAB!