Duurzame kweekvis, vervanger voor tonijn, wint Horecava Innovation Award 2018

Pure Pacific Yellowtail, de duurzaam gekweekte topvis van Kingfish Zeeland B.V uit Colijnsplaat/Kats, is uitgeroepen tot Overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2018. “Gekweekt op land, zonder antibiotica of chemicaliën. Een smakelijk en verantwoord alternatief voor onder andere blauwvintonijn en daarmee een game changer in de wereld van de kweekvisserij”, oordeelt de jury. De prijsuitreiking van de 18e editie van deze innovatiewedstrijd vond plaats op maandag 8 januari; de eerste dag van Horecava 2018, in RAI Amsterdam.

Gezonde gasten, gezonde werkomgeving, gezonde resultaten en een gezonde planeet. Dat zijn samengevat de drijfveren die ten grondslag liggen aan de winnende innovaties in deze editie van de wedstrijd om de Horecava Innovation Award en de Karel de Vos Duurzaamheid Award. 

Vanaf 2 juli is het mogelijk om u op te geven voor de Horecava Innovation Award 2019.

Belangrijke data

Maandag 2 juli Inschrijving open
Vrijdag 26 oktober Deadline inschrijving
Vrjidag 2 november Inzending fysieke producten naar RAI Amsterdam
Dinsdag 6 november 1e jurydag
Dinsdag 13 november Bekendmaking genomineerden
Dinsdag 4 december  2e jurydag
Maandag 7 januari Feestelijke uitreiking HIA

Wat levert MEEDOEN op?

Meedoen aan én het winnen van de Award betekent voor veel deelnemers een stevige omzetimpuls! En dit alles voor een kleine moeite.

U krijgt:

  • (Uitgebreide) publicatie in vakbladen en landelijke, regionale en lokale media
  • Beoordeling door een deskundige jury uit de vakwereld
  • Uitgebreide aandacht op onze social-mediakanalen, nieuwsbrieven en site
  • Een display in het InnovationLab waar u uw product of dienst kunt tonen aan de ruim 63.000 bezoekers aan de Horecava
  • En natuurlijk kans op de Award met alle publicatie die daarbij hoort

De overall-winnaar krijgt ook: eeuwige roem én de officiële Horecava Innovation Award bokaal.

Brochure Horecava Innovation Award »

In welke categorie past uw product of dienst?

Inzenden kan in de onderstaande categorieën. Per categorie zijn er criteria en voorwaarden vastgesteld waarbij de jury vooral kijkt naar de invloed op omzet, marge, kosten, veiligheid, kwaliteit en aangenamer werken.

Equipment & Services

Producten/systemen die het werk voor ondernemers en medewerkers vergemakkelijken, verlichten, verminderen, bespoedigen of veraangenamen; Technieken die zorgen voor betere kwaliteit van het horecaproduct. Prestatie-verhogende apparatuur, technologie (bijvoorbeeld robots), installaties en gereedschappen.

Food & Beverage

Nieuwe en vernieuwende producten met nieuwe smaken, smaakcombinaties of toepassingen. Vernieuwend in de markt, verrassend voor de gast, bedrijfseconomisch interessant voor de ondernemer. Alle voedingsmiddelen (in alle staten van verwerking; van vers tot kant-en-klaar) en dranken. Ook food & beverage producten uit streek en regio vallen binnen deze categorie.

Concepts, Interior & Design

Producten (voor interieur en exterieur) die bijdragen aan een betere uitstraling van bedrijven; die voor gasten sfeer- en comfort-verhogend zijn; die voor beleving zorgen; die bijdragen aan hogere omzetten. Voorbeelden kunnen zijn meubilair & stoffering, verlichting, servies, bestek & glaswerk, decoraties.

Digital, Apps & Social Media

Mobiele en digitale toepassingen voor gasten/consumenten en/of ondernemers binnen de horeca en foodservice, die de kwaliteit en beleving vergroten en/of het ondernemen makkelijker maken en/of het rendement verhogen.

Jury

Juryvoorzitter

Member Mugshot

Hayk Simons

Question Mark Group

www.qmg.nl

Karel de Vos Award team

Member Mugshot

Puck Kerkhoven

Culinair journalist, -auteur en food writer | eigenaar Redfox Media

www.puckkerkhoven.nl

Member Mugshot

Joke van der Wijngaart

COO Modefabriek | Voormalig Beursmanager Horecava

www.modefabriek.nl

Categorie Food & Beverage

Member Mugshot

Chris Cramer

Cramer Consultancy & Events

Member Mugshot

Marjan Ippel

Foodtrendanalist, Talkin’food

www.talkinfood.nl
Member Mugshot

Marcel de Leeuw

Chef2Chef Manager - Nestle Professional

www.nestle.nl
Member Mugshot

Ronald van den Noord

Restaurateur/eventcateraar en interim manager voor horeca gerelateerde bedrijven

www.brasseriedunord.nl

Categorie Equipment & Services

Member Mugshot

Ab Hannema

Chef/owner De Hoornse Kogge

www.dehoornsekogge.nl/
Member Mugshot

Marjon Prummel

Hoofdredacteur Misset Horeca, Snackkoerier en Misset Catering

www.missethoreca.nl
Member Mugshot

Uwe Reimer

Hoshizaki Europe B.V. - Directeur BENELUX | Voorzitter NVLG

www.hoshizaki-europe.com
Member Mugshot

Maarten Wessels

Columnist bij Entree Magazine

www.entreemagazine.nl

Categorie Concepts, Interior & Design

Member Mugshot

Anneke Lukkezen

Lukkezen Horeca Productnieuws

horecaproductnieuws.com
Member Mugshot

Gerben van der Molen

Stars Design

www.starsdesign.nl
Member Mugshot

Guendaline Stinkens

Directeur Hospitality, De Baak

www.debaak.nl
Member Mugshot

Monique Willemse

Visieonwikkelaar Hospitality & Food - Momoko

www.momoko.nl

Categorie Digital, Apps & Social Media

Member Mugshot

Frank Lindner

Senior editor & trendwatcher Food Inspiration

www.foodinspiration.nl
Member Mugshot

Hugo Maat

Koninklijke Horeca Nederland (KHN), Manager Commerciële Relaties (voorheen Kennis- en Innovatiemanager van KHN)

www.khn.nl
Member Mugshot

Michiel van Noort

HTC Advies, Hospitality & Foodservice Experts

www.htcadvies.nl
Member Mugshot

Jip Rietveld

Student Rechten

Member Mugshot

Marleen Visser

Marleen Visser | Digital Productions

marleenvisser.nl