Heeft u een nieuw product of nieuwe dienst?

De Horecava Innovation Award (HIA) is dé manier om uw innovatie en merk te promoten. De Horecava reikt komende editie voor de 18e keer deze award uit, dé prijs voor de beste innovatie in de foodservice branche. Deelname is gratis en staat open voor exposanten en niet-exposanten. Laat deze kans niet lopen! Inschrijven kan tot en met 27 oktober 2017.

 

In welke categorie past uw product of dienst?

Inzenden kan in de onderstaande categorieën. Per categorie zijn er criteria en voorwaarden vastgesteld waarbij de jury vooral kijkt naar de invloed op omzet, marge, kosten, veiligheid, kwaliteit en aangenamer werken.

Equipment & Services

Producten/systemen die het werk voor ondernemers en medewerkers vergemakkelijken, verlichten, verminderen, bespoedigen of veraangenamen; Technieken die zorgen voor betere kwaliteit van het horecaproduct. Prestatie-verhogende apparatuur, technologie (bijvoorbeeld robots), installaties en gereedschappen.

Food & Beverage

Nieuwe en vernieuwende producten met nieuwe smaken, smaakcombinaties of toepassingen. Vernieuwend in de markt, verrassend voor de gast, bedrijfseconomisch interessant voor de ondernemer. Alle voedingsmiddelen (in alle staten van verwerking; van vers tot kant-en-klaar) en dranken. Ook food & beverage producten uit streek en regio vallen binnen deze categorie.

Concepts, Interior & Design

Producten (voor interieur en exterieur) die bijdragen aan een betere uitstraling van bedrijven; die voor gasten sfeer- en comfort-verhogend zijn; die voor beleving zorgen; die bijdragen aan hogere omzetten. Voorbeelden kunnen zijn meubilair & stoffering, verlichting, servies, bestek & glaswerk, decoraties.

Digital, Apps & Social Media

Mobiele en digitale toepassingen voor gasten/consumenten en/of ondernemers binnen de horeca en foodservice, die de kwaliteit en beleving vergroten en/of het ondernemen makkelijker maken en/of het rendement verhogen.

INSCHRIJVEN

Wilt u met uw innovatie kans maken op één van de juryprijzen? Meld u tot en met 27 oktober aan! U kunt dan een formulier invullen met informatie over en foto’s van uw product of dienst.

 

Winnaar 2017

Wat levert MEEDOEN op?

Meedoen aan én het winnen van de Award betekent voor veel deelnemers een stevige omzetimpuls! En dit alles voor een kleine moeite.

U krijgt:

  • (Uitgebreide) publicatie in vakbladen en landelijke, regionale en lokale media
  • Beoordeling door een deskundige jury uit de vakwereld
  • Uitgebreide aandacht op onze social-mediakanalen, nieuwsbrieven en site
  • Een display in het InnovationLab waar u uw product of dienst kunt tonen aan de ruim 63.000 bezoekers aan de Horecava
  • En natuurlijk kans op de Award met alle publicatie die daarbij hoort

De overall-winnaar krijgt ook: eeuwige roem én de officiële Horecava Innovation Award bokaal.

Brochure Horecava Innovation Award »

We hoopten natuurlijk winnaar in de categorie Food & Beverage te worden. Maar overall winnaar, nee dat hebben we niet zien aankomen. Dat was echt een grote verrassing. We mochten veel felicitaties in ontvangst nemen. Er was erg veel media-aandacht, ook uit het buitenland. Zoals van The Guardian, The Voices of America en de Colombiaanse radio. Ook zochten andere bierbrouwerijen ons op.

Pavel van Deutekom projectleider bij MediaLAB van de Hogeschool Amsterdam en één van de vijf partners van ‘Hemelswater, Code Blond’

Belangrijke data

27 oktober Deadline inschrijving
3 november Uw product dient bij RAI Amsterdam binnen te zijn
7 november De jury beoordeelt de inzendingen
14 november De jury maakt nominaties bekend in 4 categorieën
6 december De genomineerden krijgen de gelegenheid hun product te verdedigen
8 januari Feestelijke bekendmaking van de winnaars

Welke prijzen zijn er?

Naast de overall prijs, de Horecava Innovation Award, en de 4 categorieprijzen, is er nóg een prijs te winnen:

Karel de Vos Duurzaamheid Award
Voor de vijfde keer wordt de Karel de Vos Award uitgereikt. De bijzondere trofee is vernoemd naar de initiatiefnemer en eerste juryvoorzitter van de Horecava Innovation Award. Omdat de aandacht steeds meer is komen te liggen op 'zorg voor een betere wereld', is de naam veranderd in Karel de Vos Duurzaamheid Award. Kernwaarden als gastgerichtheid en ondernemer- ondersteunend blijven belangrijk. Alle ingezonden innovaties maken kans op deze prijs.

Bekijk de winnaars van 2017 »

Jury

Juryvoorzitter

Member Mugshot

Hayk Simons

Question Mark Group

www.qmg.nl

Karel de Vos Award team

Member Mugshot

Puck Kerkhoven

Culinair journalist, -auteur en food writer | eigenaar Redfox Media

www.puckkerkhoven.nl

Member Mugshot

Joke van der Wijngaart

COO Modefabriek | Voormalig Beursmanager Horecava

www.modefabriek.nl

Categorie Food & Beverage

Member Mugshot

Chris Cramer

Cramer Consultancy & Events

Member Mugshot

Marjan Ippel

Foodtrendanalist, Talkin’food

www.talkinfood.nl
Member Mugshot

Marcel de Leeuw

Chef2Chef Manager - Nestle Professional

www.nestle.nl
Member Mugshot

Ronald van den Noord

Restaurateur/eventcateraar en interim manager voor horeca gerelateerde bedrijven

www.brasseriedunord.nl

Categorie Equipment & Services

Member Mugshot

Marjon Prummel

Hoofdredacteur Misset Horeca, Snackkoerier en Misset Catering

www.missethoreca.nl
Member Mugshot

Uwe Reimer

Hoshizaki Europe B.V. - Directeur BENELUX | Voorzitter NVLG

www.hoshizaki-europe.com
Member Mugshot

Edwin Takens

Eigenaar chef: brasserie Bakboord en Takenscatering

www.takenscatering.nl
Member Mugshot

Maarten Wessels

Columnist bij Entree Magazine

www.entreemagazine.nl

Categorie Concepts, Interior & Design

Member Mugshot

Anneke Lukkezen

Lukkezen Horeca Productnieuws

horecaproductnieuws.com
Member Mugshot

Gerben van der Molen

Stars Design

www.starsdesign.nl
Member Mugshot

Guendaline Stinkens

Directeur Hospitality, De Baak

www.debaak.nl
Member Mugshot

Monique Willemse

Visieonwikkelaar Hospitality & Food - Momoko

www.momoko.nl

Categorie Digital, Apps & Social Media

Member Mugshot

Frank Lindner

Senior editor & trendwatcher Food Inspiration

www.foodinspiration.nl
Member Mugshot

Hugo Maat

Koninklijke Horeca Nederland (KHN), Manager Commerciële Relaties (voorheen Kennis- en Innovatiemanager van KHN)

www.khn.nl
Member Mugshot

Michiel van Noort

HTC Advies, Hospitality & Foodservice Experts

www.htcadvies.nl
Member Mugshot

Marleen Visser

Marleen Visser | Digital Productions

marleenvisser.nl