Functional healthy

Stel de vraag ‘wat is gezond?’ en je krijgt bij verschillende mensen verschillende antwoorden. Wanneer het over eten gaat, vertellen mensen enthousiast welk eetpatroon hen een goed gevoel geeft, heeft geholpen met balans vinden of hun lichaamsideaal te bereiken. Daarbij gaat het steeds meer om functioneel gezond: welke voedingsstoffen heeft je lichaam nodig voor wat je die dag gaat doen? Wat past er het beste bij jouw lichaam? Door bewustwording, goede kwaliteit en keuzevrijheid is het aantrekkelijk om gelegenheidsvegetariër of -veganist te zijn, eet iedereen super foods of met plezier producten die lactose- of glutenvrij zijn. De consument verwacht maximale transparantie: calorieën, samenstelling van een product en herkomst. Daarbij is gezondheid een populaire lifestyle die uitgebreid door #fitgirls en #fitboys wordt gedeeld op social media.

In de Food Culture Healthy Functional staan Detox, Brainfood en Energie centraal.

Circulair gewas gekweekt in de stad

Voor het derde jaar achtereen laat HRBS op het Innovation Lab zien waar circulaire kruidenoplossingen toe in staat zijn. Ook dit jaar laat HRBS bij Functional Healthy weer wat nieuws zien, namelijk de circulariteit van een gewas gekweekt in de stad. Deze gewassen worden geproduceerd in de stad, voor de stad en als het gewas geoogst is, dan neemt HRBS het weer terug om te zorgen dat alles weer hergebruikt kan worden. Daarnaast is het concept ‘ontzorgend’ voor de eindgebruiker, wat betekend dat er minimaal onderhoud nodig is, maar maximaal plezier en rendement. Tot slot is HRBS een modulair concept, die in bijna elke gewenste vorm kan worden aangebracht. Ontdek de toepassing van HRBS in elke mogelijke ruimte en hoe HRBS ook op hele vernieuwende manieren kan worden gebruikt, (in wanden, op daken, in vloeren ingebouwd in keukens). In samenwerking met andere LAB-partners laat HRBS zien wat voor lekkere dingen er te maken zijn met verse kruiden.

De producent verbinden met food professionals

Binnen het InnovationLAB zet Makro chef Bart Stork in om de producten uit Functional Healthy als het ware te verbinden met de food professionals. In een mini-foodcourt, zoals die in 13 vestigingen te vinden is, spart de chef met bezoekers en inspireert met kleine gerechtjes, gemaakt van producten uit deze trendwereld. Hiermee omarmt Makro het thema ‘energize’, wat linkt aan de voeding en de energie die vrijkomt wanneer ondernemers netwerken en elkaar inspireren. Laat je ook inspireren door de 6 vegetarische ‘signature dishes’ die worden bereid met de innovatieve producten van partners. Gezond, duurzaamheid en avontuur staan centraal. Een persoonlijk verhaal met innovatieve lokale en internationale smaken komen bij elkaar.

De toekomst van automatisering

Index Systems laat graag aan de markt zien hoe zij de toekomst van automatisering in de horeca voor zich zien, en die visie delen ze dan ook het liefst met hun favoriete doelgroep, de horecaondernemer. Index Systems deelt twee belangrijke innovaties in het InnovationLAB, als eerste de opkomst van het ‘Omnichannel’ in de Hospitality industrie. De consument verwacht online, mobiel en op een kiosk te kunnen bestellen, maar wat betekent dat voor de horecaondernemer? En hoe faciliteer je deze ontwikkeling zonder vervolgens chaos in de productie & operatie te creëren? Index Systems toont hoe zij dit oplossen. De tweede innovatie is de implementatie van de opkomende ontwikkeling in het “afrekenen”; betaalapplicaties zoals Tikkie, Payconiq, iDeal en OK Betalen. Ervaar hoe je als consument mobiel kunt betalen én hoe je als horecaondernemer je ‘table turn’ en ‘klanttevredenheid’ naar een hoger niveau tilt.

Duurzame disposables

In het InnovationLAB toont Sier Disposables de nieuwe kansen en mogelijkheden van duurzame disposables. Sier informeert over de alternatieven voor single use plastics, hoe je daar mee om gaat en deze weer verwerkt na gebruik. Think Green, en ga met Sier Disposables in gesprek over het gebruik van disposables of durables, en de impact daarvan op het milieu.

Eat the rainbow, maar dan wel kant-en-klaar

Gezond eten bereikbaar maken voor iedereen, dat is wat Oh my Guts wil. Daarom spelen zij op een verantwoorde, bewuste en duurzame manier in op de behoefte van de toekomst: ‘health is the new wealth’. Op het InnovationLAB vindt u Oh my Guts met gezonde kant-en-klaar maaltijden voor iedereen binnen de trend Functional Healthy. Hier is aandacht voor de klant van de toekomst, die te druk is om zelf te koken, steeds vaker eten besteld of afhaalt, en daarbij nog steeds kwalitatief, gezond, bewust, kleurrijk, lekker en makkelijk wil eten.

Gezond ijs zonder schuldgevoel

Bij het horen van de term ‘gezond ijs’ kijken mensen in eerste instantie vreemd op. Koupe laat zien dat het kan door met vijf verschillende smaken de ijswereld op zijn kop te zetten: met 40% minder calorieën, 70% minder suiker en 3x meer proteïne dan in gewoon ijs. Gezonder genieten kan met deze innovatie: Koupe wil laten zien en proeven dat je goed voelen zonder schuldgevoel helemaal niet zo moeilijk is. In het Functional Healthy deel van het InnovationLAB vindt u de calorie-neutrale ijsbar, waar u eerst fietst op een cardio-apparaat om vervolgens met de verbrande calorieën een ijsje te ‘kopen’. Eerst zweten, dan eten! Het verbranden van een bolletje Koupe kost ongeveer 5 minuten inspanning, wat voor de meeste mensen gelijk staat aan 50 verbrande calorieën. Koupe’s proteine-ijs is niet alleen lekker, met minder suiker en vet, maar heeft ook nog eens functionele gezondheidsvoordelen, door de toevoeging van wei-proteïne en vezel!

Market Food Group zet in op co-creatie

Market Food Group is constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden, creaties en ingrediënten die samenkomen in een product met een verhaal. Op het InnovationLAB draait het om co-creatie waarbij de circulaire broden van Market Food Group een hoofdrol spelen. Deze bevatten wortels en bieten die afgekeurd zijn voor de supermarkt. Door deze groenten te verwerken in het brood, worden reststromen gecombineerd en food waste verminderd. U wordt in het InnovationLAB getriggerd om met andere ogen naar de veelzijdigheid van brood te kijken. Kom kijken hoe producten zo circulair mogelijk te maken of gebruiken zijn. Het upcyclen van ‘oud’ brood is daar een prachtig voorbeeld van. Broodpudding of toast zijn perfecte gerechten die je op alle eetmomenten van de dag kan serveren.

Superior matcha met zachte volle smaak

Matcha is al enige tijd een wereldwijde trend en heeft ook in Nederland steeds meer voet aan de grond. Mr & Mrs Tea is specialist op het gebied van matcha en levert superior matcha uit Uji Kyoto, de bakermat van matcha. Binnen Functional Healthy op het InnovationLAB maakt u kennis met alle aspecten van deze kwaliteitsmatcha: met de zachte, volle smaak, de bereidingswijze en de werking. Samen met andere partners laat Mr & Mrs Tea ook zien hoe de matcha als ingrediënt kan worden toegepast in diverse gerechten en dranken. 
Matcha heeft een opwekkende en tegelijkertijd kalmerende werking zodat je helder en gefocust wordt. 
Het wordt beschouwd als één van de meest gezonde dranken op deze planeet door de hoge dosis antioxidanten. In de workshop van Mr & Mrs Tea ziet u hoe de drank bereid wordt en maakt u het zelf klaar.