Horecava Innovation Award

Benieuwd naar dé innovatie in de foodservice industrie? Tijdens de opening van Horecava 2023 worden de winnaars van de Horecava Innovation Award bekend gemaakt!

Ieder jaar schrijven deelnemers zich in voor verschillende categorieën, waarbij alle inzendingen kans maken op de Duurzaamheid Award Karel de Vos. Een bijzondere trofee waarbij de nadruk ligt op ‘zorg voor een betere wereld’.

Inschrijven voor de Horecava Innovation Award kan tot en met 3 oktober 2022, deelname is gratis.

Zowel exposanten als niet exposanten kunnen meedoen.

 

Ik wil meedoen en ben exposant

Ben je exposant en wil je meedingen naar de Horeca Innovation Award?
Klik hieronder op de knop om naar het exposanten portaal te gaan:

 • Ga naar het tabblad ‘Promotie’ en
 • Klik op ‘Nieuwe Producten / Services & Horecava
  Innovation Award’.
 • Klik vervolgens op de button ‘Nieuw product of services toevoegen’.
 • Vul het vragenformulier in.
 • Bewaar je gegevens door op de ‘Save’ button te klikken.
 • Vervolgens klik je op ‘Aanmelden voor HIA’.

Binnen twee weken ontvang je een ontvangstbevestiging van het Horecava team met informatie over het opsturen van je product.

Naar het exposanten portaal om in te schrijven
HIA brochure

Ik wil meedoen en ben (nog) geen exposant

Ben je (nog) geen exposant en wil je meedingen naar de Horeca Innovation Award?
Klik dan hier en vul je gegevens in.

Welke categorieën zijn er?

Deelnemers kunnen hun innovatie insturen voor één van onderstaande categorieën. Per categorie zijn de criteria en voorwaarden vastgesteld waarbij de jury vooral kijkt naar de invloed op omzet, marge, kosten, veiligheid, kwaliteit en aangenamer werken.

Equipment & Services

Onder deze categorie vallen producten of systemen die het werk voor ondernemers en medewerkers vergemakkelijken, verlichten, verminderen, bespoedigen of veraangenamen. Of technieken die zorgen voor betere kwaliteit van het horecaproduct, prestatie-verhogende apparatuur, technologie (bijvoorbeeld robots), installaties en gereedschappen.

Food & Beverage

Onder deze categorie vallen producten met nieuwe smaken, smaakcombinaties of toepassingen. Vernieuwend in de markt, verrassend voor de gast, bedrijfseconomisch interessant voor de ondernemer. Alle voedingsmiddelen (in alle staten van verwerking; van vers tot kant-en-klaar) en dranken. Ook food & beverage producten uit streek en regio vallen binnen deze categorie.

Concepts, Interior & Design

Onder deze categorie vallen producten, voor zowel interieur en exterieur, die bijdragen aan een betere uitstraling van bedrijven, die voor gasten sfeer- en comfort-verhogend zijn, die voor beleving zorgen of die bijdragen aan hogere omzetten. Denk bijvoorbeeld aan meubilair & stoffering, verlichting, servies, bestek & glaswerk en decoraties.

Digital, Apps & Social Media

Onder deze categorie vallen mobiele en digitale toepassingen voor gasten, consumenten en/of ondernemers binnen de horeca en foodservice industrie die de kwaliteit en beleving vergroten en/of het ondernemen makkelijker maken en/of het rendement verhogen.

"Het begon al op de beurs dat er heel veel mensen naar onze stand kwamen om te proeven. Daarna hebben we in alle vakbladen gestaan en heel veel positieve reacties gehad, ook van nieuwe restaurants. Het heeft ons echt geholpen om Pulled Oats op de kaart te zetten!"
"Ten eerste was het vooral een enorme eer om de HIA award binnen te halen. We hebben hiermee heel wat extra zichtbaarheid gekregen. De PR die de award ons heeft opgeleverd, heeft ons meer naamsbekendheid gegeven."
"Innovatie is één van de belangrijkste kernwaarden in ons bedrijf, wij zijn dan ook verheugd dat dit door onafhankelijke partijen wordt erkend en beloond. De Award komt bij ons op een speciaal plekje te staan!"

Te winnen prijzen

Sluit je aan bij de vorige winnaars zoals Enjay, Ozarka, Sugo Pizza, Scanfie, D’Arta en vele anderen. Welke prijzen worden uitgereikt?

 • Horecava Innovation Award: Alle genomineerden maken kans op deze overall prijs.
 • Categorie prijzen: Per categorie is er één prijs te winnen voor de verschillende categorieën.
 • Duurzaamheid Award Karel de Vos: Alle ingezonden innovaties maken kans op deze bijzondere trofee. Hierbij ligt de nadruk op ‘zorg voor een betere wereld’.

Belangrijke data

25 juli Inschrijving open
3 oktober Deadline inschrijving
7 november Deadline inzending producten t.b.v. selectie dag F&B
10 november Selectie dag categorie F&B
14 november Bekendmaking genomineerden (alle categorieën)
6 december Verdediging genomineerden (alle categorieën)
9 januari (opening Horecava 2023) Feestelijke bekendmaking winnaars HIA

Juryleden Horecava Innovation Award

Juryvoorzitter

Duurzaamheid Karel de Vos Award

Puck Kerkhoven Eigenaar Redfox Media

Categorie Food & Beverage

Categorie Equipment & Services

Marjon Prummel Hoofdredacteur Misset Horeca
Maarten van Hussen Senior Adviseur HTC

Categorie Concepts, Interior & Design

Categorie Digital, Apps & Social Media

Colin Westerwoudt Managing partner TIPPR
Marissa Gubler Product Manager Digital – Travel & Recovery bij KLM
Blijf op de hoogte

Word gratis lid van onze community en ontvang de Horecava nieuwsbrief met artikelen, interviews en de laatste trends uit de horecabranche.

Deel dit bericht
Welkom bij Horecava!

Om je een goede gebruikerservaring te geven raden we je aan om in te loggen. Je kan dan bijvoorbeeld je favoriete berichten opslaan!