Over de beurs

De Horecava vindt plaats in RAI Amsterdam.
De Horecava 2018 vindt 8 t/m 11 januari 2018 plaats in RAI Amsterdam.
Europaplein 8 | 1078 GZ AMSTERDAM | Nederland
De openingstijden zijn:
Maandag 9 januari 11:00 - 18:00 uur
Dinsdag 10 januari 11:00 - 18:00 uur
Woensdag 11 januari 11:00 - 18:00 uur
Donderdag 12 januari 11:00 - 18:00 uur

Bij de entree wordt de plattegrond van de Horecava beschikbaar gesteld voor bezoekers. Ook is de plattegrond beschikbaar op de Horecava website en app die via een mobiel te bereiken is. De algemene RAI plattegrond is te raadplegen via www.rai.nl.

Bij de entree wordt de plattegrond van de Horecava beschikbaar gesteld voor bezoekers. Ook is de plattegrond beschikbaar op de Horecava website en app die via een mobiel te bereiken is. De algemene RAI plattegrond is te raadplegen via www.rai.nl.

De Horecava Innovation Award is een wedstrijd waarin de jury de meest innovatieve producten in één van de segmenten kiest. De awards worden tijdens Horecava uitgereikt. Lees meer over de genomineerden voor de Innovation Award en zie ook de Nieuwe producten & services lijst.
Zie hiervoor de website (Horecava.NL) onder het kopje: 'Programma '. Of neem een abonnement op onze gratis nieuwsbrief.

De activiteiten die tijdens de beurs plaatsvinden zijn terug te vinden in het Programma ">programmaoverzicht.

Een volledig overzicht van de evenementen/seminars staat op de website.

De Horecava is alleen toegankelijk voor vakbezoekers. De minimum leeftijd is 18 jaar. Ook kinderen onder begeleiding zijn NIET toegestaan.

Het bezoek aan de Horecava kan voorbereid worden door de exposantenlijst en online plattegrond te gebruiken.

Salesmanager
Maarten Pompen
06 100 01 719

Operationmanager
Gertjan Roos
06 101 91 687

Beursmanager
Luuk Scholte
06 468 46 163

Communicatie- en PR manager
Carla Granaada
06 129 78 367

Registratie

In het bezit van een (digitale) registratiecode, dan kan er geregistreerd worden via de website voor een gratis bezoek aan de Horecava. Zonder registratiecode kan NIET gratis geregistreerd worden.

Na voorregistratie ontvangt men een registratiebevestiging. Hierin staat meer informatie m.b.t. visumaanvraag.

Wij hebben als organisatie geen invloed op het uitnodigingstraject van de exposanten naar hun relaties. We kunnen dan ook geen restitutie verlenen op reeds gekochte kaarten.

Nee, de uitnodigingskaart is niet het toegangsbewijs. Op de uitnodigingskaart staat een registratiecode waarmee een bezoek aan Horecava geregistreerd kan worden. Na registratie wordt er een e-mailbevestiging met barcode verstuurd. Dit is het toegangsbewijs.

Nee, de uitnodigingskaart is niet het toegangsbewijs.

Op de uitnodigingskaart staat een code, waarmee op Horecava.NL het bezoek aan Horecava geregistreerd kan worden.
Vervolgens wordt er per e-mail een toegangsvoucher toegestuurd. Dit is het entreebewijs.

Ja. e-tickets zijn bij de entree ook te scannen vanaf een smartphone.

Voor vragen over registratie of problemen bij het bestellen van entreekaarten kan er contact worden opgenomen met de registratielijn op 020 549 13 33.

De helpdesk is te bereiken van maandag t/m vrijdag 08.00 - 22.00 uur; zaterdag 09.00 - 22.00 uur; zondag 12.00 - 22.00 uur of via registreer@rai.nl.

Eventuele acties worden via onze maandelijkse E-newsletter bekend gemaakt.

Een exposant kan een uitnodiging met code verstrekken wanneer hij standhouder op de Horecava is.

De toegangsbadge is alle beursdagen geldig. Let op; de barcode wordt geblokkeerd na uitgifte van de badge en kan niet gekopieerd worden.

Bij vragen kan er contact worden opgenomen met RAI Registratie,  020 549 13 33, openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.00 - 22.00 uur; zaterdag 09.00 - 22.00 uur; zondag 12.00 - 22.00 uur of  registreer@rai.nl.

Bereikbaarheid en parkeren

Zie de website voor de mogelijkheden per auto, taxi en openbaar vervoer.

Bij de voorregistratie kunnen bezoekers een uniek NS-ticket bestellen. Voor slechts € 15,00 reizen Horecava bezoekers met een NS-dagretour 2e klas vanaf elk NS-station in Nederland naar het NS-station Amsterdam RAI, op maandag t/m vrijdag na 9.00 uur en in het weekend de hele dag.

Lees de voorwaarden »

Per tram en bus
Iedere 10 minuten onderhoudt tram 4 een dienst tussen het centrum van Amsterdam, Amsterdam CS, en de RAI (halte Europaplein). Vanaf NS-station Amsterdam Amstel is de RAI het best te bereiken met metrolijn 51 of bus 65. Metrolijn 51 heeft tevens verbinding met Amsterdam Centraal Station. Vanaf Amsterdam Sloterdijk is de RAI het best te bereiken met sneltram 50.

Per trein
NS-station RAI ligt op 300 meter van de RAI en heeft regelmatig verbinding met station Amsterdam-Duivendrecht, station Amsterdam-Amstel en station Schiphol, die zijn aangesloten op het internationale intercitynet. Meer informatie via de NS Reisplanner.

Per vliegtuig
Met de auto, trein, taxi of bus is het 15 minuten reizen van Schiphol Airport naar RAI Amsterdam. Op Schiphol.nl staat een overzicht van actuele vluchtinformatie, aansluitend vervoer naar de RAI en zakelijke faciliteiten op de luchthaven.

RAI Amsterdam ligt aan de ringweg A 10 (Afslag S109 RAI). Direct bij het naderen van Amsterdam via de autosnelweg A1 (Amersfoort/ Amsterdam), A2 (Utrecht/Amsterdam) of A4 (Den Haag/ Amsterdam) wordt de RAI aangegeven op de ANWB-borden. RAI Amsterdam ligt direct aan de ringweg (afslag 9). Vanaf de afslag is de route naar de parkeergarages aangegeven. Met navigatiesystemen kunt u navigeren naar: Europaplein 22, 1078 GZ Amsterdam. De 'P-RAI' borden zijn echter leidend.

 • Per auto/taxi: ± 15 minuten (kan langer duren tijdens de spits)
 • Per trein: 11 minuten vanaf NS Station Amsterdam RAI
 • Per auto/taxi: ± 10 minuten (kan langer duren tijdens de spits)
 • Per metro: ± 20 minuten vanaf NS Station RAI
 • Per tram: ± 25 minuten
 • naar Schiphol: ± € 35,00
 • naar het stadscentrum: ± € 18,00
 • naar het Centraal Station: ± € 22,00

RAI Hotel Services helpt graag bij het vinden van hotelaccommodatie.

Meer informatie »

Het is tevens mogelijk online hotelaccommodatie te reserveren.​

Parkeren in en om het RAI gebouw kost € 18,00 per 24 uur.

RAI Amsterdam beschikt over ruime parkeerfaciliteiten onder en rondom het gebouw. Daarbij bieden wij zo'n 30 elektrische oplaadpunten. Bij grote evenementen is de capaciteit niet altijd toereikend en worden ook verder afgelegen terreinen gebruikt. Dan worden voor het vervoer van en naar de RAI gratis en frequent rijdende pendelbussen ingezet. Er wordt verwezen naar deze terreinen via bebording op de openbare weg en/of politie.

Bezoekers van grote evenementen wordt geadviseerd om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Van treinstation Amsterdam RAI is het 10 minuten lopen naar het RAI-gebouw.

Voor meer informatie kijk op www.9292ov.nl »

 

Bij het inrijden van de RAI parkeergarage wordt het kenteken van de auto gelezen door een camera. Betaal direct na aankomst bij de betaalautomaat het parkeergeld door het kenteken van uw auto in te voeren. Het is ook mogelijk om dit achteraf bij vertrek te doen.

De RAI hanteert één parkeertarief per 24 uur en u ontvangt geen uitrijkaart. Bij de uitgang wordt het kenteken opnieuw gelezen waarna de slagboom automatisch opent. Het is mogelijk om bij de betaalautomaat om een kwitantie te vragen, dit kan bij het betalen worden aangegeven.

Is er bij aankomst betaald voor het parkeren maar staat de auto toch langer dan 24 uur in de garage, dan is het mogelijk om bij de uitgang/slagboom bij te betalen met PIN of creditcard.

RAI Amsterdam beschikt over ruime parkeerfaciliteiten onder en rondom het gebouw. Echter, gezien het grote aantal bezoekers worden soms ook de parkeerterreinen aan de rand van Amsterdam ingezet. Volg de borden P-RAI. Vanaf de externe parkeerterreinen worden gratis pendelbussen ingezet naar de RAI.

Jazeker. Mensen die in het bezit zijn van een officiële Europese Gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kunnen parkeren op speciale parkeerplekken. Deze plekken bevinden zich dicht bij de uitgang naar het complex. Mindervaliden betalen het reguliere RAI parkeertarief.

Nee, het is niet mogelijk om een mindervalide parkeerplek te boeken. De RAI beschikt over een aantal mindervaliden parkeerplekken, mochten deze al bezet zijn dan zal een parkeerwachter helpen een geschikte parkeerplek te vinden.

1,90 meter (P4 2,65 meter), bestuurders van voertuigen hoger dan 1.90 meter kunnen zich melden bij een verkeersbeambte.

Nee, het is niet mogelijk om een parkeerplek per uur te reserveren. RAI Amsterdam hanteert alleen een dagtarief.

Betalen kan met iDEAL, VISA, MasterCard of American Express.

De parkeergarages van RAI Amsterdam zijn uitgerust met diverse camera's. Ook worden er regelmatig rondes gelopen door beveiliging. Parkeren is op eigen risico.
Zie hiervoor de Algemene Bezoekersvoorwaarden

De kentekengegevens staan in ons Parkeer Management Systeem tot het moment van uitrijden, tenzij sprake is van een reservering op kenteken in welk geval de kentekengegevens gebruikt worden voor de uitvoering en nazorg van de reservering. De gegevens worden niet gedeeld met partijen anders dan RAI Amsterdam, tenzij wij dit moeten doen op basis van een wettelijke verplichting. Er is geen koppeling met het RDW.

Nee, de kentekengegevens worden niet gedeeld met de belastingdienst of gecontroleerd door de RDW, tenzij RAI Amsterdam de gegevens moet verstrekken op basis van een wettelijke verplichting.

RAI Amsterdam verzamelt de persoonsgegevens die de klant invult op de personal data page, gegevens over zijn click- en surfgedrag en transacties via de website van RAI Amsterdam. RAI Amsterdam heeft de exclusieve beschikking over bovenstaande persoonsgegevens. De wettelijke voorschriften zoals vastgelegd in de Wet Bescherming Persoonsgegevens, worden door RAI Amsterdam nageleefd. De gegevens van de klant worden opgeslagen in een klantenbestand en gebruikt voor het afwikkelen van de bestelling of boeking, inclusief de klantenservice.

RAI Amsterdam gebruikt de gegevens ook om het click- en surfgedrag en de transacties van de klant te analyseren en daarmee klantprofielen op te stellen. Deze profielen worden door RAI Amsterdam gebruikt voor het vervolmaken van het assortiment aan producten en diensten op deze site en om de klant op maat gesneden aanbiedingen te kunnen doen uit het totale producten- en dienstenassortiment van RAI Amsterdam.

RAI Amsterdam kan op verzoek van derden binnen RAI Amsterdam marketingacties uitvoeren met de adresgegevens van de klant. Twaalf (12) maal per jaar kunnen de adresgegevens van de klant worden gebruikt voor een mailing waarbij alleen RAI Amsterdam de exclusieve toegang heeft tot de persoonsgegevens. Indien de klant bezwaren heeft tegen het verzamelen en analyseren van zijn gegevens voor het doen van op maat gesneden aanbiedingen door RAI Amsterdam kan de klant dit aan RAI Amsterdam laten weten via de link op de nieuwsbrief. In het geval de klant zijn gegevens wil verwijderen uit het klantenbestand kan de klant gebruik maken van het email adres parking@rai.nl.

RAI Amsterdam zal - behoudens in de gevallen waarin de wet daartoe verplicht - de persoonsgegevens van de klant niet zonder toestemming van de klant verstrekken aan andere personen of instanties buiten de RAI Amsterdam. RAI Amsterdam besteedt grote zorg aan de kwaliteit van het klantenbestand. Persoonsgegevens worden regelmatig op hun juistheid gecontroleerd en oude, niet meer relevante gegevens worden regelmatig verwijderd.

De klant kan zijn eigen persoonsgegevens direct corrigeren op de personal data page. Voor vragen of klachten kan de klant zich wenden tot parking@rai.nl. Op verzoek van de klant verstrekt RAI Amsterdam een overzicht van de gegevens die over de klant in het klantenbestand zijn opgenomen.

Neem dan contact met ons op via raiparking@rai.nl

NS treinkaart

Tijdens de registratie voor de Horecava kan er een NS-dagretour worden besteld.

Meer informatie en uitleg »

Het e-ticket dient als vervoerbewijs voor in de trein. Legitimatie is verplicht aangezien het een persoonsgebonden e-ticket betreft.

De voorwaarden staan vermeld op het e-ticket zelf.

Voor vragen kan dag en nacht contact worden opgenomen met de NS klantenservice, 030 751 51 55 (lokaal tarief).

Indien de registratiebevestiging niet ontvangen is neem dan contact op met  registreer@rai.nl. De gegevens worden dan gecontroleerd en de registratiebevestiging nogmaals verstuurd.

Bestel bij de Horecava registratie een NS-dagretour voor slechts € 15,00 per persoon. Geldig vanaf elk NS-station in Nederland naar NS-station RAI. Dit NS dagretour is persoons- en trajectgebonden en alleen geldig tijdens beursdagen.

 • Zodra de betaling binnen is, wordt er een aparte registratiebevestiging per e-mail verstuurd, met een directe link naar de NS webshop (inclusief couponcode).
 • Deze couponcode dient geactiveerd te worden in de NS webshop (volg de directe link in de e-mailbevestiging).
 • Het toegangsbewijs (e-ticket) in combinatie met een geldig legitimatiebewijs, is het geldige vervoerbewijs voor in de trein.
 • Samen met een geldig identiteitsbewijs kan er gereisd worden naar de Horecava op de gewenste dag, op maandag t/m vrijdag na 9.00 uur en in het weekend de hele dag.

3 maanden voorafgaand aan het evenement, kan via de NS website de NS couponcode(s) geactiveerd worden en het treinticket in de vorm van een e-ticket, bevestigt, gedownload en uitgeprint worden.

Bekijk de NS-voorwaarden »

Met vragen over het activeren en downloaden van het reeds bestelde ticket kan men dag en nacht contact opnemen met de NS klantenservice 030 751 51 55 (lokaal tarief).

Dit is helaas niet mogelijk, per registratie kan er 1 NS ticket worden aangeschaft/besteld.

Nee, het aanbod geldt altijd in combinatie met een toegangskaart of registratie voor de Horecava.

Ja dat kan. In de bevestigingsemail staat optie om de registratie te wijzigen. Klik op deze link in de e-mail voor de mogelijkheid om alsnog een NS-dagretour te bestellen.

In de webshop van de NS.

In de emailbevestiging staat een link.
Klik op de link in deze mail, een persoonsgebonden couponcode wordt automatisch ingevuld in het juiste vak. Het enige wat nog ingevuld moet worden is naam, geboortedatum en reisdatum. Wanneer deze gegevens bevestigd zijn, wordt het e-ticket verzilverd en als PDF toegestuurd.

Mijnomgeving - profielpagina

Dat is helaas niet mogelijk. MijnHorecava is een persoonlijke omgeving die gelinkt is aan een persoonlijke e-mailadres. Er kan één persoon per e-mailadres geregistreerd worden.

Collega’s registreren voor een bezoek aan de beurs? Maak dan voor ieder een MijnHorecava account aan met hun persoonlijke e-mailadres.

Vergeet niet hen te laten weten dat ze hun persoonlijke omgeving kunnen gebruiken om hun beursbezoek voor te bereiden.

Nee, dat is niet nodig. Bij een volgende editie kan dezelfde login, van MijnHorecava, gebruikt worden.

Nee, je hoeft niet voor elke beurs een account aan te maken. Je hebt 1 account voor alle RAI Amsterdam georganiseerde beurzen. Inloggen kan via desbetreffende beurswebsite.

Met een Facebook, Twitter, LinkedIn of Google+ account kan er inlogt worden op MijnHorecava. Dit is handig aangezien er dan dezelfde inlog gebruikt kan worden en geen aanvullende gebruikersgegevens onthouden hoeven te worden.

Indien er toestemming wordt gegeven om gegevens te publiceren, dan wordt de profielfoto getoond op de website en eventueel andere communicatie-uitingen van Horecava.

Persoonlijke gegevens kunnen eenvoudig worden aangepast binnen MijnHorecava door bij het desbetreffend onderdeel op het potloodje te klikken, de gegevens aan te passen en deze daarna op te slaan.

Indien het beursbezoek wordt geregistreerd via MijnHorecava worden de gegevens uit MijnHorecava gebruikt voor de bezoekersregistratie. Wordt er geregistreerd voor een andere MijnOmgeving/Beurs dan worden de bij ons bekende NAW-gegevens en e-mailadres gebruikt. Zo hoeft dit niet steeds opnieuw te worden ingevuld.

Ga naar MijnHorecava in de topnavigatie (rechter hoek bovenin) op de website. Log vervolgens in met een social account of e-mailadres en wachtwoord.

Nog geen login? Klik dan op 'Registreer'.

Amsterdam

Op deze website is allerlei informatie over Amsterdam te vinden.

In de directe omgeving van RAI Amsterdam bevinden zich diverse winkels, restaurants en supermarkten.

Meer informatie over restaurants in Amsterdam »